Loading...

Κατηγορίες

Κυριακή 25 Σεπ 2011
Ελεύθερες Ριζοσπαστικές Βολές
Κλίκ για μεγέθυνση

17 Οκτωβρίου 2010 17:05

 

(τον καιρό του Διεθνούς Νομισματικού νεκροταφείου Των λαών)

 

Το αντιδραστικό και κατάπτυστο ψήφισμα του Συμβουλίου της Ευρώπης, που ψηφίστηκε στις 5-10-10 και ταυτίζει τους εργατικούς λαϊκούς αγώνες -κυρίως των κομμουνιστών-με τον εξτρεμισμό, θα πεταχτεί στα σκουπίδια της Ιστορίας, όπως πετάχτηκαν οι νόμοι 509, 375 και τόσοι άλλοι νόμοι και ψηφίσματα στην ελληνική ιστορία, κατά τη διάρκεια των τελευταίων 70 χρόνων! Όσο θα υπάρχει καπιταλισμός -που είναι πάντα άδικος και απάνθρωπος-η πάλη της εργατικής τάξης και όλων των λαϊκών στρωμάτων θα συνεχισθεί και αργά ή γρήγορα θα τον ανατρέψει!!

......................................................................................................

Το 1929, εξ άλλου, ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ψήφισε τον νόμο 4229, το περίφημο «Ιδιώνυμο», «Περί μέτρων ασφαλείας του κοινωνικού καθεστώτος και προστασίας των ελευθεριών των πολιτών», από τους κομμουνιστές της εποχής και την Γ‘ Διεθνή!

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο οποίος έπρεπε να δικαστεί κι αυτός στο Γουδί μαζί με τους ηγέτες της Δεξιάς, ως υπεύθυνος για την καταστροφή μας στη Μικρά Ασία, έλεγε τότε σε δηλώσεις του: «Πάσα απόπειρα διαταράξεως ή βιαίας ανατροπής του αστικού καθεστώτος, του οποίου στερεά θεμέλια είναι η πατρίς, η οικογένεια, η ιδιοκτησία, θα εύρη αντιμέτωπον την πυγμήν του Κράτους. Είμεθα αποφασισμένοι να εξοπλίσωμεν το κράτος και τας αρχάς του δια τας αναγκαίας νομοθεσίας, όπως καταστεί δυνατή η αποτελεσματική κοινωνική άμυνα κατά των απροκάλυπτων ανατρεπτικών ενεργειών των εχθρών του κοινωνικού καθεστώτος»! Πάνω σ‘αυτά τα χνάρια κινείται και το ΠΑΣΟΚ και όλη η σοσιαλδημοκρατία της Ευρώπης, που προσπαθεί με τα οικονομικά και τα αντικομμουνισττικά Μνημόνια να φοβίσει τους λαούς και να σταματήσει τους αγώνες τους για ένα καλύτερο μέλλον! Και φυσικά θα αποτύχουν όπως απέτυχαν και όλοι οι πρόγονοί τους, εδώ και στην Ευρώπη!!

.....................................................................................................

Η είσοδος της σουηδικής ακροδεξιάς στη Βουλή(με ποσοστό 5% και 20 έδρες!) δεν αποτελεί έκπληξη για όσους γνωρίζουν την σουηδική κοινωνία. Η χώρα αυτή έρχεται δεύτερη σε βιαιοπραγίες, εμπρησμούς καταυλισμών προσφύγων, μολότοφ σε μαγαζιά μεταναστών, με πρώτη τη Γερμανία! Στην περίοδο του Β‘ παγκοσμίου Πολέμου η Σουηδία συνεργάστηκε με τους Ναζί του Χίτλερ και γι αυτό οι σύμμαχοι(Άγγλοι και Σοβιετικοί)βομβάρδισαν από μια φορά τη χώρα, σε μη κατοικημένες περιοχές της!

Στο πανεπιστήμιο της Ουψάλα δημιουργήθηκε ήδη από τη δεκαετία του ‘20 τμήμα για την έρευνα της καθαρότητας και της ανωτερότητας της λευκής φυλής! Εκεί πήγαινε ο Γκέμπελς για να βελτιώσει τις γνώσεις του! Ακόμη υπήρχε και νόμος για την αναγκαστική στείρωση, σε όσους Σουηδούς δεν ανταποκρίνονταν στα κριτήρια της σουηδικής φυλής. Η ναζιστική ρίζα της Σουηδίας ουδέποτε ξεριζώθηκε και έρευνες δείχνουν πως ο Ούλοφ Πάλμε δολοφονήθηκε από Σουηδούς ναζιστές αστυνομικούς! Αυτά και άλλα ενδιαφέροντα γράφει ο Περικλής Κοροβέσης- που έζησε στη Σουηδία την εποχή της Χούντας-στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (3-10-10).

Αυτή είναι-δυστυχώς- η μεγάλη χώρα του ... «ανθρώπινου» καπιταλισμού!!

........................................................................................................

Διαδήλωση έγινε στην πόλη μας-το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης(7/10/10)- για την κατάργηση όλων των διοδίων σε όλη τη χώρα, από τις δυνάμεις των τριών συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και τους επικεφαλής τους, Νίκο Σαλπιστή για το δήμο ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, Κατερίνα Κουρίτα για το δήμο ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ και Κώστα Δανιηλίδη για το δήμο ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ, που υποστηρίζει το ΚΚΕ. Με απλή λογική και απλά συνθήματα όπως: «ΠΑΣΟΚ και ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ πουλήσανε τους δρόμους στην πλουτοκρατία» ή «Οι δρόμοι έγιναν για το Λαό και όχι για το κεφάλαιο το μονοπωλιακό» ή «Ούτε φτηνά, ούτε ακριβά, όχι σε όλα τα διόδια», απαίτησαν οι διαδηλωτές την κατάργηση όλων των διοδίων, ως μια απεχθή και άδικη φορολογία, διότι 2 ευρώ πληρώνω στα διόδια για τη Θεσσαλονίκη εγώ, ένας συνταξιούχος με ένα παμπάλαιο αυτοκίνητο και ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ και το ίδιο πληρώνει και ένας πλούσιος με ετήσιο εισόδημα 120.000 ευρώ και ένα αυτοκίνητο υπερπολυτελείας. Η φορολογία των πολιτών είναι δίκαιη όταν γίνεται ανάλογα με το εισόδημα του καθενός. Και είναι τόσο εύκολο αυτό, όταν υπάρχει στην κυβέρνηση μια λαϊκή εξουσία που σκέπτεται πρώτα τους εργάτες και τα φτωχά λαϊκά στρώματα και μετά τους αχόρταγους εργοδότες! Και δυστυχώς την ώρα που εμείς φωνάζουμε ΟΧΙ σε όλα τα διόδια, οι βουλευτές της Πιερίας αποδέχονται όλα τα διόδια ακόμη και τα πλευρικά διόδια στην Λεπτοκαρυά, με τον όρο(στα πλευρικά!) να μην πληρώνουν τα Ι.Χ επιβατηγά αυτοκίνητα. Τέτοια άμεση και πρωτοφανής υποταγή στα κελεύσματα της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίο Α.Ε.» είναι μέχρι και πονηρή. Μήπως χρειάζεται κι εδώ Εξεταστική Επιτροπή;!!

........................................................................................................

Πενήντα χρόνια πέρασαν από τότε που άρχισε η «επίσημη» μαζική μετανάστευση των Ελλήνων στην Γερμανία, το 1960! Η επέτειος έδωσε αφορμή για γιορτές από Γερμανούς και Έλληνες επίσημους, αντί -τουλάχιστον για εμάς-να δώσει αφορμή για κλάματα και περισυλλογή! Γιατί οι τότε δεξιοκεντρώοι κυβερνήτες έδιωξαν -μέσα σε 10 χρόνια- 1.000.000 νέους έλληνες πολίτες στα σκλαβοπάζαρα της Ευρώπης και κυρίως της Γερμανίας; Γιατί όλοι αυτοί δεν δούλεψαν και δεν φορολογήθηκαν για την πατρίδα μας; Αλλά η μετανάστευση ήταν-έλεγαν οι επίσημοι-ευλογία θεού!

Τότε έφυγαν και τα τρία μικρότερα από μένα αδέρφια μου στην ξενιτιά. Και από τότε εκείνοι ζουν στα ξένα(κάποτε στη Γερμανία και μετά τη δικτατορία του 1967, στην Στοκχόλμη και στην Βοστώνη). Δεν λέω πως δεν πρόκοψαν εκεί, αλλά ο νους τους είναι πάντα στην Ελλάδα! Και όλο τραγουδάμε το τραγούδι του Καζαντζίδη(από τον δίσκο του με τον Χρύσανθο): «Τα καϋμούς τη ξενιτίας έφαγαν την ψιμ»!!

........................................................................................................

Κι αφού πούλησαν οι αντίχριστοι(όπως θα τους έλεγε ο Θανάσης Βέγγος!) τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ και τον ΟΣΕ, τώρα θα πουλήσουν-στους απάνθρωπους Βέλγους αποικιοκράτες-και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία! Και δεν θα μπορούμε πια να γράφουμε ούτε ένα γράμμα, ούτε να στέλνουμε ένα βιβλίο, αφού είναι βέβαιο πως θα πενταπλασιάσουν την τιμή του γραμματόσημου και όλων των άλλων υπηρεσιών!!

Πρέβεζα

Θάνατος είναι οι κάργες που χτυπιούνται - στους μαύρους τοίχους και τα κεραμίδια

θάνατος οι γυναίκες, που αγαπιούνται - καθώς να καθαρίζουνε κρεμμύδια.

 

Θάνατος οι λεροί, ασήμαντοι δρόμοι - με τα λαμπρά, μεγάλα ονόματά τους,

ο ελαιώνας, γύρω η θάλασσα, κι ακόμη - ο ήλιος, θάνατος μες στους θανάτους.

 

Θάνατος ο αστυνόμος που διπλώνει - για να ζυγίσει μια «ελλιπή» μερίδα,

θάνατος τα ζουμπούλια στο μπαλκόνι, - κι ο δάσκαλος με την εφημερίδα.

 

Βάσις, Φρουρά, Εξηκονταρχία Πρεβέζης. - Την Κυριακή θ‘ ακούσουμε την μπάντα.

Επήρα ένα βιβλιάριο Τραπέζης - πρώτη κατάθεσις δραχμαί τριάντα.

 

Περπατώντας αργά στην προκυμαία, - «Υπάρχω;» λες κι ύστερα «δεν υπάρχεις!».

Φτάνει το πλοίο. Υψωμένη σημαία. - Ίσως έρχεται ο κύριος Νομάρχης.

 

Αν τουλάχιστον, μέσα στους ανθρώπους - αυτούς, ένας επέθαινε από αηδία...

Σιωπηλοί, θλιμμένοι, με σεμνούς τρόπους, - θα διασκεδάζαμε όλοι στην κηδεία.

 

Κώστας Καρυωτάκης(η «Πρέβεζα» γράφτηκε Ιούνη‘28 και Ιούλη‘28 αυτοκτόνησε).

 

 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου