Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 07 Νοέ 2017
Η Φραγκοσυκιά  φυτόν του μέλλοντος : " Εκ των ραγδαίων κλιματικών αλλαγών και όταν πολλά φυτά οπορωφόρα και μη θα έχουν εξαφανισθεί, αυτό θα κυριαρχεί και θα μας προσφέρει τους πολυτίμους καρπούς του"
Κλίκ για μεγέθυνση

«Αγκαθωτές» αρνητικές αναφορές για τα φραγκόσυκα

 

Θα διερωτηθείτε και ίσως δικαίως.

n  Εδώ έχομεν τόσα άλλα θέματα που μας βασανίζουν, με τα φραγκόσυκα θα ασχοληθούμεν;

Η απορία αυτή, εύλογη εν τινι μέρος, οφείλεται στο ότι η Ελληνική Κοινωνία στο σύνολόν της δεν γνωρίζει αυτό το ευεργετικόν φρούτον. Όμως το θέμα που διαπραγματευόμεθα είναι και οικονομικόν και υγιεινόν!! Πρόκειται για το φυτόν του μέλλοντος όπως το αποκαλώ και αυτό δεν είναι υπερβολή, αλλά θα επέλθει εκ των ραγδαίων κλιματικών αλλαγών και όταν πολλά φυτά οπορωφόρα και μη θα έχουν εξαφανισθεί, αυτό θα κυριαρχεί και θα μας προσφέρει τους πολυτίμους καρπούς του.

Τα φραγκόσυκα, αλλά και το ίδιον το φυτόν είναι πηγή πλούτου για όσους το καλλιεργούν. Δυστυχώς στην χώραν μας είναι άγνωστον ή περιθωριοποιημένον και αυτό το κενόν προσπαθούμεν να καλύψομεν, τόσον ως Μέντορας της Κοινωνικής και Αλληλεγγύου Οικονομίας, όσον και ως Συγγραφέας, με μελέτες και πρακτικές παρατηρήσεις πενήντα ετών του βιβλίου «Τα Φραγκόσυκα».

Στον τομέα της οικιακής οικονομίας είναι προσοδοφόρον για τους (ευγεύστους  και πολυτίμους), καρπούς του, για την παραγωγήν ρακής, για την εκμετάλλευση ηδυπότων, (ήδη είναι στην αγοράν περίπου πέντε επιχειρήσεις), για την παραγωγήν σάπωνος, γλυκών, μαρμελάδων  και άλλων τα οποία βοηθούν τον φτωχόν σήμερα Έλληνα.

Τα «φύλλα», είναι αρίστη και υγιεινή τροφή για τον άνθρωπον, αλλά και σπουδαία και οικονομική κτηνοτροφή, δυστυχώς ανεκμετάλλευτη!!

Στον τομέα της υγείας είναι θαυματουργόν φυτόν, με αποδεδειγμένες προληπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες. Προλαμβάνει δεκάδες ασθενειών και αποδεδειγμένως θεραπεύει τον Σακχαρώδη Διαβήτην ΙΙ, την Χοληστερίνη και ενισχύει το ανοσοποιητικόν σύστημα. Όπλον κατά του Καρκίνου, ενισχυτικόν της καρδιάς και αποτρεπτικόν δεκάδων άλλων Ασθενειών.

Δυστυχώς το θαυματουργόν αυτό φυτόν, εκτός του ότι δεν το γνωρίζομεν σαν Έλληνες, υπάρχουν και μερικοί οι οποίοι αναρτούν στο διαδίκτυον ανακριβή  άρθρα τα οποία έχουν αρνητικόν αντίκτυπον στην  χρήση του, πρωτευόντως γι’  αυτούς που ήδη ασχολούνται με την καλλιέργειαν και εκμετάλλευσή τους, δευτερευόντως με τους απλούς καταναλωτές. Μερικοί «ειδήμονες» που ίσως να μη τα έχουν ιδεί ποτέ ή να μη τα έχουν πιάσει, συνιστούν ότι για να τα συλλέγομεν πιο εύκολα μπορούμεν να αφαιρούμεν περιμετρικώς την σάρκα του βλαστού σε όλον το μήκος που υπάρχουν καρποί!! Πρόκειται για εγκληματικήν προτροπήν, διότι αφ΄ενός σχηματίζεται πληγή στον βλαστόν με αποτέλεσμα την διαρροήν ύδατος εκ του φυτού και δεύτερον το πληγωμένον μέρος δεν θα καρπίσει τον επόμενον ή και πολλά χρόνια μετέπειτα!!!!

Άλλοι για να τα καθαρίσομεν συνιστούν να τα τοποθετούμεν 2-3 ημέρες στο νερό!!! Απόλυτος παραλογισμός!!

Άλλοι να τα επαλείφομεν με λάδι για να φύγουν τα αγκάθια!! Πόσοι τόννοι λάδι θα καταστρέφονται κάθε καλοκαίρι;;

Άλλοι αναφέρουν ότι τα φραγκόσυκα  διώχνουν το μεθύσι!

Η πραγματική αλήθεια ευρίσκεται αλλού. Επισημαίνεται εμφαντικώς στο βιβλίον «Τα Φραγκόσυκα», τηλ. 6944 710937 και αξίζει να την μάθετε, αλλά και να την εφαρμόζετε για να απαλαμβάνετε ακινδύνως τον Ελληνικόν οίνον. Εις υγείαν σας.

Μιχαήλ Στρατουδάκης
 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου