Λίστα αντικειμένων
Την ικανότητα του πρωθυπουργού στο χειρισμό των εθνικών θεμάτων θα τη ζήλευαν οι αθλητές της ενόργανης στις ασκήσεις εδάφους με τις πολλαπλές εναέριες κωλοτούμπες
Πολλά γράφτηκαν τις τελευταίες μέρες για τη στάση του Μητσοτάκη και της εθνικά “υπερήφανης” ΝΔ, σε σχέση με το τριπλό λουπ μετά πολλαπλών κυβιστήσεων στο “Μακεδονικό” και στη συμφωνία των Πρεσπών. Όσοι δεν έχουν μνήμη ιχθύος και δεν τρώνε το σανό που τους τάιζαν και τους ταΐζουν τα κανάλια της ολιγαρχίας ξέρουν ότι ο Μητσοτάκης και οι πατριδοκάπηλοι της ακροδεξιάς του πτέρυγας χρησιμοποίησαν τις περικεφαλαίες και τον Βουκεφάλα για να αναρριχηθούν στην εξουσία, και τα κατάφεραν.
Ως αντιπολίτευση ο Μητσοτάκης και η ΝΔ καταψήφισαν στη Βουλή το πρωτόκολλο ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, στις 9-2-19. Μαινόμενος, τότε, Μητσοτάκης ο νεότερος διαλαλούσε ότι η κύρωση αυτή “είναι απλά η τελική πράξη μιας εθνικά επιζήμιας συμφωνίας“, “γιατί επισφραγίζει την εθνική ήττα των Πρεσπών“.
Ως λέων (;) ο αρχηγός της Δεξιάς εβρυχάτο: “δεν απεμπολώ το δικαίωμα του “βέτο” στην ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Υπάρχουν εκεί 35 κεφάλαια που απαιτούν έγκριση στην αρχή και στο τέλος τους. Ε, λοιπόν, αυτά δεν θα ανοίξουν ούτε και θα κλείσουν ποτέ, χωρίς να ικανοποιηθούν οι θέσεις της Ελλάδας”.
Ως κυβέρνηση ένα χρόνο αργότερα στις 27 Μαρτίου 2020, ο Μητσοτάκης μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών δήλωνε: «Συγχαίρουμε τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ ως το 30ο μέλος της Συμμαχίας. Καλωσορίζουμε τους γείτονές μας στην οικογένεια του NATO και προσβλέπουμε στην εποικοδομητική μας συνεργασία στο πλαίσιο της Συμμαχίας».
Ως κυβέρνηση μάλωνε τον Μακρόν για τις επιφυλάξεις του σχετικά με τη διεύρυνση της ΕΕ και το πάγωμα της έναρξης των συνομιλιών με την Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία.
Ως κυβέρνηση απαιτεί την πιστή εφαρμογή της “προδοτικής” συμφωνίας των Πρεσπών.
Ως κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή για ψήφιση τρία μνημόνια συνεργασίας, απότοκα της συμφωνίας των Πρεσπών: 1) «για την Επιτάχυνση της Διαδικασίας Ένταξης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», 2) «για την ίδρυση Συντονιστικής Επιτροπής για την Οικονομική Συνεργασία» και 3) η “τεχνική διευθέτηση μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας και του υπουργείου Άμυνας της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας σχετικά με την εναέρια αστυνόμευση του FIR των Σκοπίων (LWSS)”.
Αυτά είναι λίγο - πολύ γνωστά. Όπως γνωστή είναι και η ικανότητα, το τάλαντο που διαθέτει ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης στο χειρισμό των εθνικών θεμάτων!!! Ικανότητα που θα τη ζήλευαν οι αθλητές της ενόργανης στις ασκήσεις εδάφους με τις πολλαπλές εναέριες κωλοτούμπες!!! Μας μένει όμως μια απορία. Ο Μητσοτάκης της αντιπολίτευσης είχε δηλώσει στη Βουλή ότι ποτέ δε θα αποκαλούσε πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας τον Ζάεφ (ή όποιον άλλον). Δήλωσε ότι υπάρχουν περιφραστικοί τρόποι να απευθυνθεί στον Βορειομακεδόνα ομόλογό του, αν ο ίδιος γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας.
Επειδή δε μάθαμε αν ήταν συνεπής τουλάχιστον σε αυτήν τη δήλωση, και με δεδομένο ότι δε διακρίνεται για τις καλές επιδόσεις του στα “αθλήματα” της συνέπειας, της σοβαρότητας και της ευθυκρισίας, και επειδή φρόντισε να εξαφανίσει από την επίσημη ιστοσελίδα της προεδρίας της κυβέρνησης την επίσκεψη του Βορειομακεδόνα πρωθυπουργού, η απορία μας παραμένει. Πώς καλωσόρισε τον Ζάεφ; Πώς τον προσφώνησε; “Καλώς το, το ναυτάκι το ζουμπουρλούδικο από τη βόρειο γείτονα χώρα”; Για να θυμηθούμε την παλιά ελληνική ταινία “καλώς ήρθε το δολλάριο”, μιας και πρωθυπουργός της ημετέρας πατρίδος μίλησε για “δουλιές” με τον ομόλογό του της αλλοδαπής.
Πάντως ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας πολύ την ευχαριστήθηκε την επίσκεψή του στη χώρα μας. Δήλωσε στο Euronews:
«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ήδη την ευκαιρία να δείξει τη στάση του απέναντι στη Βόρεια Μακεδονία. Έδωσε μάχες για εμάς, μάχες για το ευρωπαϊκό μας μέλλον, για τη συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και είμαι πολύ ευχαριστημένος».
Το ερώτημα, ωστόσο, παραμένει. “Λέων” ο Μητσοτάκης ή “Το ποντίκι που βρυχάται;”
Αυτά και εις άλλα με υγείαν....
πηγη:https://www.koutipandoras.gr