Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 31 Ιούλ 2020
Ας μην τρέφουμε αυταπάτες για το "αποτέλεσμα της δίκης", φίλε Κώστα Παπαδάκη..
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 

 
 
 Γράφει ο Νίκος από Βόλο

(Σκέψεις απ' αφορμή το σημερινό άρθρο του αγωνιστή δικηγόρου Κώστα Παπαδάκη για την περίφημη πια δικαστική υπόθεση του .. γεφυριού της Άρτας!) 

Με μιαν αξιότιμον κυρίαν εισαγγελέα που λειτούργησε περίπου σαν συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων ναζιστών ιθυνόντων, και παράλληλα με έναν κ. πρόεδρο του δικαστηρίου που, όπως εσύ επισημαίνεις στο άρθρο σου, η ναζιστική υπεράσπιση τον κολακεύει καθημερινά με τα καλύτερα λόγια, λυπάμαι που θα σου το πω,αλλά μην περιμένεις και πολλά, αγαπητέ Κώστα Παπαδάκη, από αυτή την περιβόητη δίκη διάρκειας μιας τουλάχιστον ...πενταετίας!

Και να φανταστείς ότι αρχή της νομικής επιστήμης από την εποχή του αστικού διαφωτισμού είναι η γρήγορη εκδίκαση μιας υπόθεσης, ώστε να υπάρχει στην κοινωνία η αίσθηση της σύνδεσης μιας δίκης και μιας ποινής με το πρόσφατα τελεσθέν έγκλημα!
Εδώ όμως έχουμε σπάσει όλα τα ρεκόρ, ακόμη και για τους "χελώνειους" γνωστούς ρυθμούς της ελληνικής, έτσι λεγόμενης, "δικαιοσύνης".

Τέτοιο χρονικό τρενάρισμα δίκης, για να σκεπάσει η λήθη του χρόνου σε πολλές συνειδήσεις τα εγκλήματα των ναζιστών, για να οργανωθεί και να μεθοδευτεί το ρετουσάρισμα της "πολιτικής μορφής" των ελληνόφωνων Ες-Ες, και για να μπορέσει η διαρκώς κυρίαρχη στο δικαστικό χώρο από το 1935, ακροδεξιά να ρεγουλάρει και να ελέγξει μια ποινική και πολιτική υπόθεση, που αφορά τις δυνάμεις κρούσεως του βαθέος κράτους και παρακράτους της αστικής δικτατορίας, δεν πρέπει να έχει ξαναϋπάρξει στα μεταπολιτευτικά μας τουλάχιστον χρονικά.

Αφήνουμε στο παρελθόν όσα σκαρώθηκαν το 1966, από τη συμμορία του Κόλλια, για να ρίξουν οι τότε δικαστές στα μαλακά τη φασιστική μαφία της Θεσσαλονίκης που ξέκανε το Γρηγόρη Λαμπράκη, εν αναμονή άλλωστε μιας χούντας που θα τους ξαμόλαγε και πάλι όλους ελεύθερους, για να τη συνδράμουν στο εθνοσωτήριον νέο της όργιο, πληρώνοντας τους και σύνταξη "Αντιστάσεως" για το... δοσιλογισμό τους της Κατοχής.

Από την αστική δικαιοσύνη επομένως, έτσι όπως είναι διαμορφωμένο το όλο καθεστώς στην Ελλάδα, και πριν αλλά και μετά το 1974, όπου ποτέ κανένα ριζικό ξεκαθάρισμα του φασισμού δεν έγινε (ο αείμνηστος Γιάννης Κάτρης το φώναζε επί χρόνια ως το 1981 στην "Ελευθεροτυπία", αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω...) δεν μπορούμε να περιμένουμε και πολλά πράγματα.

Κι ας μην τρέφουμε αυταπάτες. Κάποιες τυπικές καταδίκες ορισμένων πασιγνωστων φυσικών αυτουργών, εκτελεστικών οργάνων των πιο απροκάλυπτων ναζιστικών εγκλημάτων, σαν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, θα υπάρξουν βέβαια στην απόφαση.
Μένει απλώς να δούμε τι ... ελαφρυντικά θα τους αποδοθούν, για να πάνε με καλύτερες προϋποθέσεις στο εφετείο και να μειώσουν την ποινή και για να βγουν έξω σύντομα.

Από τη μεριά της πολιτικής αγωγής είναι σίγουρο ότι εσείς θα αντιπαλέψετε όσο μπορεί τα τέτοια "ελαφρυντικά" των φονιάδων και άμποτε να τα εξάρθρωσετε πλήρως!
Αλλά για τις πολιτικές ευθύνες και τους άνωθεν ηθικούς αυτουργούς αυτών των εκτελεστών, μην περιμένεις φως, φίλε συνήγορε της πολιτικής αγωγής. Σε μέρες όπου η δικαστική δεξιά και ακροδεξιά θάβει μεθοδικά όλα τα πραγματικά σκάνδαλα κι εγκλήματα, κλοπής εκατομμυρίων δημοσίου χρήματος και, αντί για τους καταγγελομενους τέως και νυν υπουργούς, σκαρώνει ένα ...αντιμυθιστόρημα και παραπέμπει ως "Ρασπούτιν" και εκβιαστές έναν δεξιό μεν αλλά πολιτικό αντίπαλο της συγκεκριμένης δεξιάς κυβέρνησης, ακόμα και μια δεξιά εισαγγελέα, που απλώς σκάλισε την κόπρο του Αυγείου, μην περιμένεις να καταδικαστεί πολιτικά ο ναζισμός από την αστική δικαιοσύνη. Ο ναζισμός είναι εφεδρεία του εκμεταλλευτικού καθεστώτος και κανένας δεν καταστρέφει τις εφεδρείες του! 

Όσο για την υπόθαλψη από το σύστημα μιας εκ νέου επιθετικής δράσης των εγκληματικών ταγμάτων εφόδου του ναζισμού, με ή και χωρίς αναφορά στη συγκεκριμένη κατηγορούμενη σήμερα  ναζιστική οργάνωση, σίγουρα η πιθανότητα αυτή είναι υπαρκτή, όπως σωστά επισημαίνεις.
Όμως αυτή η πιθανή αναζωπύρωση της ναζιστικής κτηνωδίας μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και ριζικά, μόνο με οργάνωση κινήματος μαχητικής αυτοάμυνας εναντίον των επιτιθέμενων εγκληματιών από το οργανωμένο εργατικό και λαϊκό μας κίνημα.
Αυτό βέβαια δεν εμπίπτει στις ... αρμοδιότητες των κ.κ. αστών δικαστών και εισαγγελέων, ούτε και θα ζητήσει τη γνώμη τους το λαϊκό κίνημα, αν προκύψει ανάγκη.
Θέμα δικής του απόφασης και καλής οργάνωσης μπορεί να γίνει η συντριβή ναζιστικών ταγμάτων εφόδου, εφόσον το θέλει το επαναστατικό κίνημα και όταν το κρίνει σκόπιμο.
Δικό του και κανενός άλλου.

Ένας καλός προκαταρκτικός τρόπος αντιμετώπισης των ναζιστών, πριν ξαναρχίσουν επιθέσεις είναι οι καλά τεκμηριωμένες αποκαλύψεις πληροφοριών που υπάρχουν για τις σχέσεις τους με πρόσωπα της κεφαλαιοκρατίας, της πολιτικής εξουσίας και των κατασταλτικών επισήμων "υπηρεσιών" και μηχανισμών. Με ονόματα, διευθύνσεις και ντοκουμέντα.

Η ουσιαστική, βαθύτατη και οριστική εξολόθρευση του ναζισμού θα επέλθει με τη νίκη της επανάστασης και της λαϊκής δημοκρατίας στην Ελλάδα. Τότε θα ξεκαθαριστεί και το ζήτημα της όλης πολιτικής- ηθικής αυτουργίας στα απαράγραπτα εγκλήματα των αποβρασμάτων του χιτλερισμού. 
Και δεν θα χρειαστούν διόλου ... πέντε χρόνια δίκης γι'αυτό!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020 | 7:53 μ.μ.
πηγη:http://tsak-giorgis.blogspot.com/2020/07/blog-post_532.html
 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου