Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 03 Μάρ 2020
Κυβέρνηση απροετοίμαστη και ανεπαρκής
Κλίκ για μεγέθυνση
EUROKINISSI/ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΚΟΥ
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ 03.03.2020, 18:03

 

 

Εξοργιστικά ανεπαρκείς αποδεικνύονται ο πρωθυπουργός και η παρέα του σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος για το οποίο επαίρονταν προεκλογικά ότι είχαν δραστικές λύσεις. Φούμαρα, αέρας κοπανιστός. Στην πράξη πιάστηκαν εντελώς απροετοίμαστοι αλλά και αδιάβαστοι και άσχετοι με το μέγεθος του όντως καυτού προβλήματος.

Εάν δεν αποφασίσουν να μαζευτούν όλοι μαζί, όλα τα κόμματα εννοείται, μπας και μπορέσουν να πιέσουν τους «εταίρους», εάν δεν αποδεχτούν την ανικανότητά τους, δεν πρόκειται να απαλλαγούμε από τις ανατριχιαστικές εικόνες στην τηλοψία με τους πρόσφυγες να αντιμετωπίζονται με λύσσα και εντέλει απανθρωπιά, έστω και αν η αρνητική στάση μερικών νησιωτών δεν είναι ακριβώς απανθρωπιά αλλά έντονη αντίδραση [αγανάκτηση γιατί η κυβέρνηση αδυνατεί να προτείνει μια ανακουφιστική λύση], ή υποκινείται από φασιστικά ανθρωπάρια.

Θα γλιτώναμε ίσως και τα θηριώδη που ακούγονται για εγκατάσταση των ξεριζωμένων σε ακατοίκητα νησιά. Βεβαίως για ακόμη μια φορά ξεγέλασαν τον ταλαίπωρο, εύπιστο [αλλά και τι άλλο να έκανε, αφού εναλλακτική λύση δεν έβλεπε;], αμήχανο λαό. Ουδόλως ενδιαφέρονταν για τους πρόσφυγες -το κραυγάζει η άλλα αντ’ άλλων πολιτική τους, η αδυναμία τους να αρθρώσουν έστω και έναν λόγο–, για οργανωμένο σχέδιο δεν γίνεται λόγος, γιατί τότε θα γελάσει το κάθε παρδαλό κατσίκι.

Είναι δυνατόν ο κ. Μητσοτάκης να επηρεάστηκε από τις ρατσιστικές κορόνες των ακροδεξιών, που δεν τους «φιλοξενεί» απλώς, αλλά τους έχει ενσωματώσει στο, ας μη γελάσει κανείς, φιλελεύθερο κόμμα του; Δεν ήταν δυνατόν να μην πληρώσει το «τόλμημά» του αυτό· ή μήπως είναι ένα από τα μεγάλα κομμάτια του κόμματός του και κρύβεται πίσω από τους δυο-τρεις-πέντε ανεγκέφαλους, που δεν διστάζουν να εκφράσουν τις «πεποιθήσεις» τους;

Εάν είχαμε παραμυθιαστεί ότι η Δεξιά είναι ένα σύγχρονο κόμμα, ευρωπαϊκό τάχα και συνάμα λαϊκό, καιρός να βγούμε από την έλξη και την αίγλη του ευρωπαϊκού αυτού παραμυθιού, του φιλελεύθερου προσωπείου της. Ο ελληνικός λαός δεν έχει αρχίσει να υποψιάζεται μόνο, αλλά να συνειδητοποιεί –και αυτό δεν μπορούν να το αγνοήσουν οι «διανοούμενοι» που την υποστηρίζουν– ότι το κόμμα της Δεξιάς είναι συμπαγές, έχει συνοχή στις ρίζες του· και αυτό ενέχει κινδύνους για τη δημοκρατία. Ο,τι και να σοφιστούν, σε όποια μεγαληγορία κι αν επιδοθούν, πια δεν πείθουν. Αυτό δείχνουν τα ανύπαρκτα έργα τους και η μεγαλοφωνία τους για επενδύσεις και ανάπτυξη και κουραφέξαλα.

Η στάση της κυβέρνησης στο προσφυγικό-μεταναστευτικό είναι η αρχή της αποδυνάμωσής της, το ξεγύμνωμά της. Το ίδιο ισχύει και για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Είμαστε θωρακισμένοι και δομημένοι και έτοιμοι, έλεγε ο υπουργός Υγείας, και τρέχουν τώρα και δεν φτάνουν· είπαμε: δεν αρκούν πλέον τα μεγάλα λόγια.

Δεν είναι ότι πάσχει από στελέχη [πάσχει] μόνο η κυβέρνηση, πάσχει από ιδέες και κοινωνική πολιτική, άσε που δεν διακρίνεται για την τόλμη και την αποφασιστικότητά της, όπως και για την προθυμία της για εθνική συναίνεση, για έλλειψη της οποίας, σημειωτέον, κατήγγελλε την προηγούμενη κυβέρνηση. Εάν επιμείνει για κλειστά κέντρα στα νησιά και όχι μεταφορά των προσφύγων στην ενδοχώρα, θα έχουμε άσχημες εξελίξεις – και αυτό δεν τιμά τη χώρα.

πηγη:https://www.efsyn.gr

 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου