Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 18 Δεκ 2020
Όλοι μαζί «παίζουμε άμυνα» και ο Μητσοτάκης .... χτενίζεται
Κλίκ για μεγέθυνση
Μαθηματικός
18/12/2020, 09:56
 

 

Αν ο πρωθυπουργός έκανε, κατ’ αναλογία, αυτό που κάνει ο Γιάννης στην ομάδα του πριν από κάθε μάχη, δε θα είχαμε 3.000 νεκρούς τον τελευταίο μήνα

 

Ο Αντετοκούνμπο ξέρει να παίζει και στην άμυνα και στην επίθεση. Ξέρει να στηρίζεται στους συμπαίκτες του. Στις ήττες της ομάδας του ποτέ δεν καταφέρθηκε εναντίον των συμπαικτών του. Αντίθετα ήταν ο πρώτος που έκανε αυτοκριτική, έπαιρνε την ευθύνη της ήττας και έλεγε πως χρειάζεται περισσότερη δική του προσωπική δουλειά. Για να βοηθήσει την ομάδα ως ο πρώτος και βασικότερος παίκτης βγαίνει μπροστά και αναλαμβάνει την κύρια ευθύνη της ήττας.

Στο βίντεο που κυκλοφορεί με στόχο την αντιμετώπιση της πανδημίας ο Γιάννης λέει αυτό που ξέρει να κάνει καλά. Ότι η νίκη είναι υπόθεση όλων και ξεκινάει από άμυνα, και σημειώνει εμφατικά: “ Ένας, ένας να μη παίζει θα χάσουμε όλοι...”

Ο Μητσοτάκης ανέβασε το βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό γράφοντας: “Ευχαριστώ τον Giannis_An34 που πρωταγωνιστεί σε αυτό το μήνυμα, ενώνοντας τη φωνή μου με τα λόγια του: Όλοι μαζί “παίζουμε άμυνα..." 

Ο “άμπαλος” Μητσοτάκης είναι χυδαία προκλητικός και υποκριτής.

Προκλητικός διότι την κύρια ευθύνη για την άμυνα της χώρας απέναντι στον κορωνοϊό την έχει ο ίδιος ως πρωθυπουργός της χώρας. Αν έκανε, κατ’ αναλογία, αυτό που κάνει ο Γιάννης στην ομάδα του πριν από κάθε μάχη, δε θα είχαμε 3000 νεκρούς τον τελευταίο μήνα. Αν φρόντιζε πριν από την πανθομολογούμενη επερχόμενη μάχη κατά της πανδημίας να θωρακίσει το ΕΣΥ, να επιτάξει ιδιωτικές ΜΕΘ, να δρομολογήσει περισσότερα δρομολόγια ΜΜΜ, να κάνει χιλιάδες τεστ covid-19 στο γενικό πληθυσμό, να πάρει έγκαιρα μέτρα αποστασιοποίησης των κατοίκων σε περιοχές με αυξημένο ιικό φορτίο, τότε θα μπορούσε να “ενώσει τη φωνή του με τα λόγια του Γιάννη”. Διαφορετικά διαπράττει ύβρη!!! Ύβρη προς τον ελληνικό λαό, προς τις οικογένειες των νεκρών, και προς τον Αντετοκούνμπο.

Είναι υποκριτής διότι όλους αυτούς τους μήνες της πανδημίας δε βρήκε μια λέξη συγγνώμης για τα τραγικά λάθη και τις καταστροφικές παραλείψεις τις δικές του. Μονίμως φρόντιζε να αναφέρεται στην ατομική ευθύνη των άλλων χωρίς ποτέ να διανοηθεί να αναλάβει την προσωπική του ευθύνη. Ακόμα και όταν τα γεγονότα κραύγαζαν, όταν οι άνθρωποι στην Θεσσαλονίκη εκλιπαρούσαν για μια θέση ΜΕΘ, ο Μητσοτάκης έλεγε “ισως αν παίρναμε μέτρα νωρίτερα, πιθανώς, ενδεχομένως να ....”. Ποτέ δε μίλησε ως πρωθυπουργός, σταράτα αναλαμβάνοντας τις δικές του ευθύνες. Ποτέ δε μίλησε όπως ο Αντετοκούμπο ο οποίος πρώτος ζητούσε συγγνώμη για την ήττα της ομάδας του.

Ο Γιάννης θα μείνει στην Ιστορία ως ένας φωτεινός εκπρόσωπος της χώρας του στο παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα. Ο Μητσοτάκης θα μείνει ως ένας υποκριτής, φυγόπονος και ανέμελος παίκτης σε μια ομάδα τρίτης κατηγορίας. Ένας παίκτης που απέκτησε δελτίο “αθλητή” με ... “μέσον”.

Ο Γιάννης έκανε το καθήκον του προς την πατρίδα με το μήνυμα που προωθείται μέσω του βίντεο. Όσο για τον Μητσοτάκη όχι μόνο δεν είναι ικανός να “ενώσει τη φωνή του με τα λόγια του”, αλλά ούτε να διανοηθεί ότι για να φτάσει στο επίπεδο αυτοσυνειδησίας του Αντετοκούνμπο θα έπρεπε να έχει φάει πικρό ψωμί. Πώς μπορεί να κατανοήσει ένας κακομαθημένος πορφυρογέννητος τον βιοπαλαιστή που έμαθε να ιδρώνει στο πεζοδρόμιο πουλώντας CD για να επιβιώσει, που ζούσε με φόβο της απέλασης; Τον αγωνιστή της ζωής που η λέξη “ανεμελιά” του ήταν παντελώς άγνωστη;

Ότι και να γίνει Μητσοτάκης και Αντετοκούνμπο αντιπροσωπεύουν δυο διαφορετικούς κόσμους. Ο Αντετοκούμπο είναι ένας, και θα πλουτίσει από το ΝΒΑ. Οι χιλιάδες σαν κι αυτόν θα βρίσκονται “εκτός των τειχών” όταν οι “Μητσοτάκηδες” όπου γης θα χτίζουν ολοένα και ψηλότερα τείχη προστασίας των συμφερόντων της τάξης που εκπροσωπούν.

Ως εκ τούτου ο Μητσοτάκης εκπέμπει σε άλλη συχνότητα από αυτή του Γιάννη, γι’ αυτό και δε γίνεται να συντονιστούν οι φωνές τους ούτε με αφορμή το μήνυμα ενός βίντεο..... 
πηγη:https://www.koutipandoras.gr

 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου