Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 10 Αύγ 2012
Οι πολιτικοί μεταμορφισμοί του κ. Βενιζέλου
Κλίκ για μεγέθυνση

 

Άρθρο

του τ. βουλευτή Αχαΐας

Ανδρέα Τριανταφυλλόπουλου

 

Σε μια εποχή που η χώρα διέρχεται την μεγαλύτερη μεταπολεμική κρίση, η ύφεση και τα αδιέξοδα διογκώνονται, οι πολίτες υποφέρουν και εξαθλιώνονται, ο ελληνικός λαός έκπληκτος και πολλές φορές αμήχανος παρακολουθεί τους πολιτικούς μεταμορφισμούς του κ. Βενιζέλου.

1η Περίπτωση

Ο κ. Βενιζέλος ως υπουργός οικονομικών της κυβέρνησης Παπαδήμου, διαπραγματεύτηκε την δεύτερη δανειακή σύμβαση της χώρας η οποία επί της ουσίας εξαθλιώνει περαιτέρω τους άνεργους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους χαμηλόμισθους, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, ενώ «τακτοποιεί» τους δανειστές και τους τραπεζίτες. Παράλληλα η ίδια σύμβαση υπονομεύει την εθνική μας ανεξαρτησία και την εθνική μας αξιοπρέπεια. Τότε όσοι δεν ψηφίσαμε το δεύτερο μνημόνιο (που θα έσωζε την χώρα σύμφωνα με τον κύριο Βενιζέλο), διαγραφήκαμε από το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα όμως διαφωνεί με την εφαρμογή του μνημονίου που ο ίδιος συνέταξε, διαπραγματεύτηκε και έφερε προς ψήφιση στην Βουλή. Μας λέει τώρα ότι η κοινωνία δεν αντέχει τα μέτρα των 11,5 δις. Τότε που τα ψήφιζε, τα άντεχε ο λαός? Μας λέει σήμερα ότι η χώρα δεν αντέχει άλλη ύφεση. Όταν συνέτασσε το μνημόνιο, η χώρα άντεχε περαιτέρω ύφεση?

Πότε λοιπόν είχε δίκιο ο κύριος Βενιζέλος, τώρα ή πριν?

Αν έχει δίκιο τώρα, θα έπρεπε να αυτό-διαγραφεί από το ΠΑΣΟΚ τον Φεβρουάριο του 2012 και όχι να είχαμε διαγραφεί εμείς που δεν ψηφίσαμε το δεύτερο μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς νόμους. Ένα είχε δίκιο τότε, σήμερα εξαπατά και κοροϊδεύει τον Ελληνικό λαό.

2η Περίπτωση

Τον Μάρτιο του 2012, προτάθηκε από τους δανειστές η επιμήκυνση του χρόνου δημοσιονομικής προσαρμογής. Η κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου και ο κ. Βενιζέλος ως υπουργός των Οικονομικών δεν απεδέχθησαν αυτήν την πρόταση. Σήμερα, ο κύριος Βενιζέλος ζητά μετ’ επιτάσεως την επιμήκυνση του χρόνου της δημοσιονομικής προσαρμογής. Πότε είχε δίκιο, τώρα ή πριν τέσσερις μήνες?

3η Περίπτωση

Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου στις 31-10-2011, πρότεινε στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ την διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ο κύριος Βενιζέλος πήρε τον λόγο και υπερθεμάτισε αυτής της επιλογής λέγοντας χαρακτηριστικά: «πιστεύω ότι η προσφυγή στην λαϊκή ετυμηγορία, η προσφυγή λαϊκή βούληση είναι η λύτρωση από το δράμα που βιώνει η χώρα».

Δυο εικοσιτετράωρα μετά, στις Κάννες, πριν ακόμα χαράξει (ήταν πέντε ώρα το πρωί), δήλωνε ότι η διεξαγωγή δημοψηφίσματος έθετε σε κίνδυνο την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Πότε έλεγε λοιπόν αλήθεια ο κύριος Βενιζέλος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ή στις Κάννες?

 

4η Περίπτωση

Στην ολομέλεια της Βουλής στις 3-11-2011 για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση Παπανδρέου, πολλοί από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ φίλα προσκείμενοι στον κύριο Βενιζέλο, απειλούσαν με προτεταμένο το δάχτυλο τον τότε πρωθυπουργό λέγοντας: «ή παραίτησε απόψε ή θα ρίξουμε την Κυβέρνηση».

Ο κύριος Βενιζέλος τότε στήριζε ή δεν στήριζε τον Γιώργο Παπανδρέου?

5η Περίπτωση

Τον Φεβρουάριο του 2012, όταν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν ψηφίσαμε το δεύτερο μνημόνιο, είμαι σε θέση να γνωρίζω, ότι ο κύριος Βενιζέλος πρωτοστάτησε στις πιέσεις προς το Παπανδρέου για την διαγραφή μας. Την Τετάρτη 1-8-2012, έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισαν επί της αρχής το νομοσχέδιο για την ΠΑΙΔΕΙΑ, θα τολμήσει να τους διαγράψει ο κύριος Βενιζέλος?

Αυτά και πολλά άλλα θα τα γράψει η Ιστορία…

Η ουσία είναι ότι ο λαός υποφέρει και εξαθλιώνεται, η ύφεση βαθαίνει, η χώρα διαλύεται. Το μαρτύριο της σταγόνας συνεχίζεται… Η πολιτική αυτή πρέπει να αλλάξει τώρα, η χώρα δεν μπορεί να λυτρωθεί από αυτούς που την οδήγησαν στην υποδούλωση.

Σε ότι με αφορά θα βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή των αγώνων και των διεκδικήσεων του λαού για Κοινωνική Δικαιοσύνης, Αλληλεγγύη και Εθνική Αξιοπρέπεια. Τις αρχές αυτές δεν τις διαπραγματεύομαι και δεν τις ανταλλάσω με κομματικά, βουλευτικά ή άλλα αξιώματα. Γιατί εγώ δεν απεμπολώ τις ιδεολογικές μου αρχές και τις πολιτικές μου καταβολές. Κάποια άλλοι άλλαξαν και έγιναν εκφραστές τις πιο σκληρής και απάνθρωπης νεοφιλελεύθερης πολιτικής.

 

 
© Copyright 2011 - 2020 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου