Πάνω που πιστεύαμε ότι είχαμε ξεπεράσει την τοξική εποχή με τους «μερκελιστές» και τους «γερμανοτσολιάδες», έχουμε την επιστροφή των «ελλαδέμπορων». Αφορμή στάθηκε το ευρωχαστούκι από το Ευρωκοινοβούλιο για το κράτος δικαίου και τα ΜΜΕ στην Ελλάδα που, όπως γράφουμε συχνά, έχει «τσούξει» πάρα πολύ.
Πρώτα διαβάσαμε για «ανθέλληνες» από τον υπουργό Ακη Σκέρτσο, μετά είχαμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να κατηγορεί τον ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη ότι βάζει το μικροκομματικό συμφέρον πάνω από τη χώρα, δηλαδή εθνοπροδότης, με άλλα λόγια. Από την άλλη πλευρά, δεν είναι κακό να πέφτουν οι μάσκες, ειδικά για όσους πουλούσαν δήθεν φιλοευρωπαϊκό φιλελευθερισμό, μέχρι να πάρουν την εξουσία και να δείξουν το πραγματικό τους πρόσωπο.
● Πολύ συγκινητική ήταν, πάντως, η επίσκεψη Μητσοτάκη, την Τρίτη, σε σούπερ μάρκετ, για να δει αν μειώθηκαν οι τιμές. Ωραίο το τηλεοπτικό σόου και πρέπει να παραδεχτούμε ότι πράγματι μειώθηκαν σε ορισμένα είδη, όπως π.χ. σε βρεφικά γάλατα, που έκαναν περί τα 15-16 ευρώ και η μείωση είναι ύψους 2,5 ευρώ περίπου. Ερώτημα: Εφόσον υπήρχε κερδοσκοπία και η κυβέρνηση έπρεπε να παρέμβει, όπως και έπραξε, γιατί τα προηγούμενα χρόνια δεν έκανε απολύτως τίποτα; «Παραγράφεται» για κάποιο λόγο η κερδοσκοπία που προηγήθηκε; Βέβαια, έγινε viral το βίντεο με τη «συμβουλή» Μητσοτάκη σε ηλικιωμένη πελάτισσα του σούπερ μάρκετ «να αγοράσετε καλλυντικά, είναι φθηνότερα». Σαν να λέμε, «ας φάνε παντεσπάνι».
● Μένω σε κλίμα αριστείας και πολυδιάστατου εκσυγχρονισμού, γιατί πέρασε στα ψιλά η αποστροφή του Αδωνη Γεωργιάδη, σε μια σπάνια συνέντευξή του στον Αρη Πορτοσάλτε (ΣΚΑΪ) για τα Τέμπη, ότι «εάν υποτεθεί ότι ο πυρήνας της θεωρίας συνωμοσίας έχει κάποια βάση και ότι το φοβερό αυτό δυστύχημα προκλήθηκε λόγω μιας έκρηξης ενός τρένου που μετέφερε παράνομο υλικό, αυτό είναι καλό για την κυβέρνηση. Θα σήμαινε ότι δεν φταίει ούτε ο Καραμανλής ούτε η Σύμβαση 717». Πώς έλεγε ο πρόεδρος της Εξεταστικής, Κ. Μαρκόπουλος, ότι η επιτροπή είναι «γουρλίδικη», γιατί οι βουλευτές υπουργοποιούνται; Ε, κάπως έτσι. Ο Αδ. Γεωργιάδης είπε, μάλιστα, ότι δεν γνωρίζει αν το τρένο είχε κάποιο παράνομο υλικό. Περίεργο, γιατί πέρυσι ο πρωθυπουργός στον Σταύρο Θεοδωράκη είχε πει με σιγουριά ότι η φωτιά δεν είχε σχέση με τα υλικά που μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία, γιατί «το γνωρίζουμε πια με βεβαιότητα, γνωρίζουμε ακριβώς τι μετέφερε το εμπορικό τρένο». Αποφασίστε όμως, βρε παιδιά, για να ξέρουμε και ποια είναι η «γραμμή».
● Βέβαια, για όσους γνωρίζουν λίγο τα ενδότερα, δεν έχουν όλοι στη Ν.Δ. την ίδια άποψη. Αλλωστε, αφού δεν τρέχει τίποτα π.χ. με το μπάζωμα, γιατί δεν βγαίνει η κυβέρνηση να μας πει ότι ο τάδε το έκανε; Μυστικό είναι; Τι φοβάστε στο κάτω κάτω της γραφής, αφού «έπρεπε» να γίνει; Μην την πληρώσει ο κακομοίρης ο Αγοραστός που του ασκήθηκε και δίωξη. Δεν θέλω να πιστέψω εκτιμήσεις, ότι «μπάζωσαν» τον χώρο για επικοινωνιακούς λόγους, προκειμένου να απομακρύνουν τους συγγενείς των θυμάτων και τα ΜΜΕ από εκεί. Αλλωστε, δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοια η κυβέρνηση. Στο μεταξύ, το διαδικτυακό ψήφισμα της Μαρίας Καρυστιανού κατά της ατιμωρησίας των πολιτικών για τα Τέμπη έχει ξεπεράσει το 1,3 εκατ. υπογραφές. Το μήνυμα για όλους όσοι δεν το έχουν καταλάβει, είναι απλό: Δεν βρέχει, σας φτύνουν.
● Ενδιαφέρουσα αποστροφή του πρώην ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Χρυσόγονου, ο οποίος βρίσκεται κοντά στο ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια, με αφορμή την υπόθεση για το «πόθεν έσχες» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη. Σχολιάζοντας το ζήτημα με την ιδιοκτησία εταιρειών στις ΗΠΑ, ο συνταγματολόγος σημείωσε ότι, κατά την άποψή του, ο νόμος αυτός είναι αντισυνταγματικός, δηλαδή το να απαγορεύεται σε ένα πολιτικό πρόσωπο να έχει μια οποιαδήποτε εταιρεία στο εξωτερικό. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ο νόμος αυτός, που αυστηροποιήθηκε το 2016 επί ΣΥΡΙΖΑ, «δεν έγινε τυχαία, έγινε προκειμένου να πληγεί η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη». Μήπως πρέπει να απαντήσουν οι αρμόδιοι από την τότε κυβέρνηση;
από: https://www.efsyn.gr