Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 30 Απρ 2024
Για Δικαιοσύνη μην μιλάς…
Κλίκ για μεγέθυνση

Ποτέ κανένα κόμμα δεν εκμεταλλεύτηκε τόσο πολύ, τόσο ανήθικα, τόσο αναξιοπρεπώς μια τραγωδία, όπως έκανε η Νέα Δημοκρατία με το Μάτι. Ξεκάθαρη τυμβωρυχία πάνω στα φέρετρα, με σύμμαχο τα Πετσωμένα ΜΜΕ και μοναδικό σκοπό τη νίκη του περήφανου γόνου της οικογένειας Μητσοτάκη στις εθνικές εκλογές του 2019.

Από τους πύρινους λόγους και τα σκληρά «κατηγορώ», όμως, κι αφού είχε καθίσει στην πρωθυπουργική καρέκλα, ο Κυριάκος πέρασε στο level της αναβάθμισης υπόδικων αξιωματικών στην ηγεσία της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.
Τα θυμάστε ή όχι;

*** Πώς πρέπει να αντιμετωπίσει ένας δικαστής, υπόδικους που είχαν αναβαθμιστεί μετά την τραγωδία από τον τότε και νυν πρωθυπουργό; Χωρίς φόβο και χωρίς πάθος; Με τα μάτια δεμένα και τη ζυγαριά ανά χείρας; Δεν νομίζω.
Δικαίως η κοινωνία είναι στα κάγκελα με τις ποινές χάδι μόνο στους έξι από τους συνολικά 21 κατηγορούμενους. Δικαίως ξέσπασαν οι συγγενείς και σωστά πέταξαν καρέκλες μέσα στην αίθουσα, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση. Δεν μπορώ ούτε να φανταστώ πώς μπορεί να αισθάνθηκαν οι συγγενείς των 104 θυμάτων…

 

 

 

*** Λίγες μέρες νωρίτερα ο αστυνομικός του υπηρεσιακού αυτοκινήτου της Ντόρας Μπακογιάννη καταδικάστηκε σε τρία χρόνια με αναστολή για το δυστύχημα που προκάλεσε έξω από τη Βουλή, με θύμα τον 22χρονο Ιάσονα Λαλαούνη. Οι γονείς του δήλωσαν ότι δεν είχαν εξ αρχής καμία εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, απλά ήλπιζαν ότι την τελευταία στιγμή κάτι θα γίνει και θα αισθανθούν δικαίωση.

 

 

*** Θέλετε να μιλήσουμε για τις παρακολουθήσεις μήπως; Γιατί έχει καταντήσει ανέκδοτο. Υποκλοπές και δικαιοσύνη είναι δυο λέξεις που δεν μπαίνουν καν στην ίδια πρόταση.

*** Για τα όσα συμβαίνουν γύρω από την υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών, δεν χρειάζεται να πω πολλά. Τα ακούτε και τα διαβάζετε. Πώς το είπε τις προάλλες ο Τζαβάρας, γελώντας; «Εσείς πιστεύετε ότι η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ανάρτητη;»

 

*** Η Ελλάδα έχει μπει στο στόχαστρο γι’ αυτά τα θέματα από διεθνείς οργανώσεις, από την επιτροπή PEGA της Ευρωπαϊκής Ενωσης, από οργανισµούς ανθρώπινων δικαιωµάτων, από το Ευρωκοινοβούλιο και από το Στέιτ Ντιπάρτµεντ, ενώ το 70% των Ελλήνων αμφισβητεί την αξιοπιστία της Δικαιοσύνης. Πώς λέγεται όλο αυτό;

*** Μπορεί οι πυλώνες της Δημοκρατίας στη χώρα να έχουν καταρρεύσει, αλλά διεξάγουμε καλές και καθαρές εκλογές, ε; Όπως συμβαίνει σε όλες τις δημοκρατικές χώρες, έτσι και εδώ, έγινε διαρροή προσωπικών δεδομένων ψηφοφόρων προς στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Όπως σε όλες τις χώρες, η διαρροή αυτή έγινε από το υπουργείο Εσωτερικών. Όπως σε όλες τις χώρες, έγινε και διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του αρμόδιου για την πραγματοποίηση της διαδικασίας υπουργείου. Όπως σε όλες τις χώρες, έτσι και εδώ, παρέμεινε στη θέση της η υπουργός.

 

*** Το πριβέ κιτς αρχαιοελληνικό happening στον ιερό βράχο της Ακρόπολης το πήρατε χαμπάρι; Κανείς, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Πολιτισμού, δεν πήρε χαμπάρι, κανείς δεν ξέρεις ποιοι το διοργάνωσαν, κανείς δεν ξέρει για ποιους έγινε.
Πραγματικά, μόνο στην Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει αυτό.

 

H NTAMA


από: https://www.documentonews.gr

 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου