Και ξαφνικά η πολιτεία ανακάλυψε ότι στη Μύκονο υπάρχει ανομία. Οτι στο νησί των ανέμων και της χλιδής γίνονται πολεοδομικές αυθαιρεσίες, καταπατήσεις αιγιαλών, παραβιάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και, γενικά, ότι στο όνομα του κέρδους υποχωρεί ο σεβασμός στα ισχύοντα για τους πολλούς.

Με αφορμή τον ξυλοδαρμό αρχαιολόγου και τις απειλές που δέχονται όσοι επιμένουν να κάνουν τη δουλειά τους διαφημίζονται συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου, αποστολή αστυνομικών δυνάμεων και κυβερνητικό σχέδιο για επιβολή του νόμου και της τάξης σε ένα νησί που αποτελεί προορισμό για τους υπερπλούσιους του πλανήτη.

Δεν είναι απλώς υποκριτικό, είναι προκλητικό και προσβλητικό για τους πολίτες που δίνουν μάχη επιβίωσης περιμένοντας το market pass. Όλοι ξέρουμε πια πως όταν φοροδιαφεύγει το Nammo's της Μυκόνου θα βρεθεί τρόπος να διευκολυνθούν οι ιδιοκτήτες του, ενώ ένας μικροοφειλέτης μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος ακόμη και με πλειστηριασμό της μοναδικής του κατοικίας.

Η Μύκονος, όπως και άλλοι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί, αποτελούν αυτόνομα κρατίδια, απρόσιτα για την κοινωνική πλειοψηφία λόγω κόστους ζωής και προστατευμένα από την πολιτεία που σέβεται τον πλούτο τους και στέκεται με δέος απέναντι στην ανάπτυξή τους.

Μπορεί, αν και υπάρχει λειψυδρία, οι πισίνες και οι ιδιωτικές γεωτρήσεις να πολλαπλασιάζονται, να δίνονται άδειες δόμησης ακόμη και σε περιοχές Natura, να καταλαμβάνονται όλοι οι ελεύθεροι χώροι και να μπαζώνονται παραλίες, αλλά η κυβέρνηση τώρα ανακάλυψε ότι υπάρχει πρόβλημα ανομίας στη Μύκονο. Και η έκπληξή τους θα διαρκέσει μέχρι τις εκλογές. Μετά, αν η ΝΔ κερδίσει, έχει ο Θεός, όπως είχε και πριν.

πηγη: https://tvxs.gr