Μεγάλη Παρασκευή βράδυ, πλήθος κόσμου στον ίδιο ναό (μεταξύ τους και η Φώφη Γεννήματα) άκουγαν από μικροφώνου τα ίδια λόγια. Αφού καλωσόρισε την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ  άρχισε πάλι την προπαγάνδα και τον λόγο περί προδοτών για να εισπράξει σύμφωνα με μαρτυρίες παρευρισκομένων χειροκροτήματα από 40-50 άτομα. Φτωχός απολογισμός αν σκεφτεί κανείς πως αυτές τις μέρες περιμένουν κάτι τέτοιοι «ιερείς» για να βρουν ευρύ κοινό να επηρεάσουν.

 

Δεν είναι η πρώτη φορά που το πνευματικό παιδί του Χριστόδουλου, τον οποίο χειροτόνησε ο ίδιος κι από διάκονος έγινε σε μία νύχτα αρχιμανδρίτης, σπέρνει δηλητήριο. Παλαιότερα είχε χαρακτηρίσει καθάρματα πολιτικούς λέγοντας σε ομιλία του: «Όταν στα σχολεία μας, διαστρεβλώνουν την ιστορία. Όταν κάνουμε υπουργούς ή βουλευτές του Ελληνικού κράτους κάτι καθάρματα σαν την Ρεπούση και σαν την Δραγώνα και … πληρώνονται από τα χρήματα του Ελληνικού λαού τέτοιοι προδότες.»

Μόνο που από τα χρήματα του Ελληνικού λαού πληρώνεστε κι εσείς οι κληρικοί,  για να πολιτικολογείτε, να διχάζετε, να σκορπάτε το μίσος σας για τα ομόφυλα ζευγάρια , τον διαχωρισμό κράτους - εκκλησίας κι ό,τι άλλο απειλεί την εξουσία του άμβωνα.

Κι ενώ, μύγα να πετάξει πάνω από την ΕΡΤ, βγαίνει η αντιπολίτευση να ουρλιάξει: «Δείτε ποιους πληρώνει ο λαός», στην περίπτωση της εκκλησίας που ο λαός πληρώνει περιπτώσεις ιερέων που έχουν βγει από τις πιο σκοταδιστικές σελίδες της ιστορίας, άκρα του τάφου σιωπή! Γιατί ποιος θα τα βάλει με την εκκλησία και ιδιαίτερα σε προεκλογική περίοδο; Και για έναν δεύτερο λόγο. Ό,τι και να λέει ο ιερέας, αν μας συμφέρει πολιτικά, το μεταβολίζουμε και του φιλάμε και το χέρι. Αυτό για τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Γιατί τους εναγκαλισμούς ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ δημάρχων και βουλευτών με τέτοιες περιπτώσεις κληρικών, πρέπει να τους ερμηνεύσουμε μάλλον με αφορμή τις αυτοδιοικητικές διοικητικές εκλογές. Ή να παραδεχτούμε βρε αδερφέ ότι η εκκλησία είναι ΤΟ σύστημα και να μην ξανά ανοίξουμε θέμα.

Είναι κοινό μυστικό ότι η εκκλησία «δούλεψε» ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών. Με πούλμαν μισθωμένα προς τα συλλαλητήρια, με κηρύγματα τις Κυριακές, με δημόσιες τοποθετήσεις υψηλόβαθμων κληρικών που εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι ασκούν επιρροή σε ένα πλήθος πιστών. Τέτοια κινητοποίηση θα τη ζήλευε κι ο πιο δυναμικός κομματικός μηχανισμός.

 

Την ίδια ώρα δίπλα μας, άνθρωποι ζουν στο όριο της φτώχιας, εκατοντάδες γυναίκες πέφτουν καθημερινά θύματα trafficking. Στη Μόρια και τη Σάμο εγκλωβισμένοι πρόσφυγες χάνουν την ελπίδα τους ζώντας σε συνθήκες ταπεινωτικές. Αφρικανοί βασανίζονται στα σκλαβοπάζαρα της Λιβύης, χιλιάδες από αυτούς πνίγονται κάθε χρόνο γιατί έχει ποινικοποιηθεί η διάσωση στα νερά της Λιβύης και της Ιταλίας κι επιτρέπεται μόνο να τους «διασώζουν» οι δυνάστες τους με υπογραφή των ηγετών της ΕΕ. Πέφτουν ψυχές για πλάκα εξαιτίας φανατικών οπαδών θρησκειών σε ναούς και πλατείες του κόσμου. Δολοφονούνται άνθρωποι γιατί είναι γυναίκες, γκέι, τρανς. Απαγάγονται και φυλακίζονται άνθρωποι γιατί απλά αποκάλυψαν κτηνωδίες πολέμου. Η ακροδεξιά ανεβαίνει απ’ άκρη σ’ άκρη του πλανήτη με αποτέλεσμα να γίνεται πιο ηχηρός ο ρατσιστικός και μισάνθρωπος λόγος. Ηγέτες χτίζουν τείχη για να μην περάσουν το κατώφλι τους οι «πτωχοί του Θεού». Παιδάκια ασυνόδευτα βολοδέρνουν στην αφιλόξενη Ευρώπη μόνα και πέφτουν θύματα συμμοριών που κερδοσκοπούν εις βάρος τους.

 

Εσείς αγαπητοί υψηλόβαθμοι της εκκλησίας μην ασχολείστε με αυτά. Αφήστε τη δράση του «δικού σας» Χριστού στους άδολους ακτιβιστές που μπορεί να μην κάνουν τον σταυρό τους, όμως μάχονται καθημερινά για την απάλειψη της αδικίας και της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Εσείς φορέστε τα χρυσοποίκιλτα σας, επιβιβαστείτε στις Μερσεντές σας, συνδιαλλαγείτε με τις εξουσίες σας για να μην χάσετε τα προνόμια σας και υπογράψτε φυλλάδια μίσους.

Τα ίδια κάνατε και στην Κατοχή, που ευλογούσατε τα εκτελεστικά αποσπάσματα των στρατοδικείων.

Όταν ο διορισμένος από την κατοχική «κυβέρνηση» του Τσολάκογλου. Δαμασκηνός, ευλογούσε τους «Κουίσλιγκ», δηλώνοντας ότι «αποβλέπομεν μετά βαθείας εκτιμήσεως προς την τολμηράν πρωτοβουλίαν την οποίαν αναλάβατε», ενώ χαρακτήριζε τη συνθηκολόγηση με τους κατακτητές σαν «μέτρον ανάγκης» την ώρα που απλοί κληρικοί μάχονταν με το ΕΑΜ. Επικεφαλής του Αγίου Όρους έστειλαν μέχρι και επιστολή προς τον Χίτλερ, με την οποία καλούσαν την «Υμετέρα Εξοχότητα».

Τα ίδια κάνατε και στην επταετία που έφταναν στα γραφεία σας αναφορές για τα βασανιστήρια στο ΕΑΤ - ΕΣΑ (αναφορές που προφανώς περνούσαν από τα χέρια τού τότε αρχιγραμματέα του και κατοπινού αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου...» όπως γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος.

Αφήστε λοιπόν τα περί της αγάπης της πατρίδας, σε αυτούς που έχυσαν το αίμα τους για την ελευθερία. Αφήστε και τους βασανισμένους της εποχής στην αλληλεγγύη μας και χαθείτε από μπροστά μας «μας κρύβετε το Θεό».  (*όπως λέει και το τραγούδι του Γιάννη Αγγελάκα).

Τα επίμαχα φυλλάδια:

* Γιάννης Αγγελάκας και οι Επισκέπτες "Αιρετικό"

https://youtu.be/deNmpIC17RM

 
Image result for Yannis Angelakas and Visitors "Heretical