Απάτη σε βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, και ξέπλυμα μαύρου χρήματος προσώπων που φέρονται να συνδέονται με τη μαφία με «πρωταγωνιστή» τον Νίκο Κοκλώνη διαπιστώνει -μεταξύ άλλων- το πολυσέλιδο πόρισμα της Αρχής Kαταπολέμησης της Nομιμοποίησης Eσόδων, που κατατέθηκε προ ημερών στην Οικονομική Εισαγγελία. 

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος με επικεφαλής τον Χαράλαμπο Βουρλιώτη, προχώρησε στη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας, τραπεζικών λογαριασμών και άλλων του τηλεοπτικού παραγωγού και παρουσιαστή.

Σε βάρος του Ν. Κοκλώνη ζητείται η άσκηση ποινικής δίωξης για απάτη σε βάρος του δημοσίου, φορολογική απάτη, φοροδιαφυγή, εγκληματική οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος προσώπων αγνώστου ταυτότητας, που κινούνται παράνομα στο εξωτερικό και φέρονται να συνδέονται με τη μαφία. 

Στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται τουλάχιστον ακόμα επτά άτομα, μεταξύ των οποίων μία δικηγόρος και ένας -κατά πληροφορίες-συνεργάτης του τηλεοπτικού παραγωγού που έχει κριθεί προφυλακιστέος για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών.

Παράλληλα, αναμένεται να ελεγχθούν οι εκπρόσωποι τουλάχιστον 15 εταιρειών που είχε συστήσει ο κ. Κοκλώνης, μέσω των οποίων φέρεται να έχει προκληθεί ζημιά στο Δημόσιο που αγγίζει τα 22 εκατ. ευρώ.
πηγη: https://tvxs.gr