Ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα όπου είχε συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Την ίδια στιγμή, αριστερές οργανώνεις και αντιπολεμικές, αντιεξουσιαστικές συλλογικότητες εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους στους δρόμους, με αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα.

Στην Αθήνα είχαν οργανωθεί δύο συγκεντρώσεις: η πρώτη είχε ως αφετηρία τα Προπύλαια, όπου συγκεντρώθηκαν διάφορες συλλογικότητες και φοιτητικοί σύλλογοι ενώ κάλεσμα είχε απευθύνει και το ΜέΡΑ25, ενώ με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία των ΗΠΑ υποδέχθηκε η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ.

«Έξω το ΝΑΤΟ, να φύγουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις», απαίτησαν με μια φωνή νέοι και νέες, στέλνοντας μήνυμα πως ο υπουργός  των ΗΠΑ είναι ανεπιθύμητος. Παράλληλα, η ΚΝΕ έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης στους λαούς της Τουρκίας και Συρίας, απαιτώντας «να αρθεί το δολοφονικό εμπάργκο των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ ενάντια στον συριακό λαό».

Aris Oikonomou/SOOC

 

Την ίδια στιγμή, αντιπολεμική πορεία έγινε και στη Θεσσαλονίκη.  Όταν πέρασαν έξω από το αμερικανικό προξενείο οι διαδηλωτές, δύο εξ αυτών έκαψαν την αμερικανική σημαία.

πηγη: https://thepressproject.gr