Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 27 Φεβ 2024
Στον Ευρωπαίο Εισαγγελέα η μαφία της ΑΑΔΕ μετά από μήνυση του Documento
Κλίκ για μεγέθυνση

 


Παραθεσμικό κύκλωμα που ζημιώνει με εκατομμύρια ελληνικό δημόσιο και Ευρωπαϊκή Ένωση. Όλα τα στοιχεία και τα ονόματα.

Ο κύβος ερρίφθη.

Τα μέλη της μαφίας της ΑΑΔΕ που αντί να προστατεύουν το δημόσιο συμφέρον, δρουν εγκληματικά είτε από ξεκάθαρα πολιτικά κίνητρα  προς εξυπηρέτηση άνωθεν εντολών ,είτε για να ενθυλακώσουν οι ίδιοι μίζες από εκβιασμούς, θα βρεθούν πλέον ενώπιον των κακουργηματικών ευθυνών τους.

Θα κληθούν τόσο από τον οικονομικό εισαγγελέα για να λογοδοτήσουν για τα «έργα και τις ημέρες τους» στην ΑΑΔΕ όσο και από τον εντεταλμένο στην Ελλάδα Ευρωπαίο Εισαγγελέα καθώς με τη δράση τους εγκληματούν και σε βάρος των οικονομικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαπράττοντας κακουργηματική απάτη.

Όπως, βέβαια, θα λογοδοτήσουν και για το παράνομο πρόστιμο σε βάρος του Documento, καθώς στην προσπάθεια τους να εξοντώσουν την εφημερίδα, που έχει αποκαλύψει πλείστες υποθέσεις διαφθοράς τους, έφτασαν στο σημείο να διαπράξουν ψευδή βεβαίωση, παράβαση καθήκοντος και  κατάχρηση εξουσίας.

Τα στοιχεία σε βάρος τους είναι συντριπτικά και είναι πλέον στη διάθεση του οικονομικού εισαγγελέα αλλά και του Ευρωπαίου  εισαγγελέα καθώς περιλαμβάνονται αναλυτικά στην μήνυση των 200 σελίδων που έχει υποβληθεί ενώπιον τους από την Documento Media αλλά και προσωπικά από τον εκδότη της εφημερίδας, Κώστα Βαξεβάνη.

Συγκεκριμένα τα στελέχη της ΑΑΔΕ που αντί να διαφυλάττουν τα δημόσια έσοδα με κριτήριο τη νομιμότητα, δρουν ως εκβιαστικός μοχλός πίεσης είτε για να εξυπηρετήσουν   πολιτικές σκοπιμότητες και να τιμωρήσουν τους μη αρεστούς στην Κυβέρνηση, είτε για το αθέμιτο οικονομικό τους συμφέρον, στην περίπτωση του Documento πιάστηκαν στην κυριολεξία με την ατράνταχτη απόδειξη ενοχής τους… στην πλάτη. Απέκρυψαν συγκεκριμένο έγγραφο που υπήρχε μέσα στις χιλιάδες σελίδες τιμολογίων και άλλων εγγράφων που τους είχε παραδώσει το Documento, στο πλαίσιο οικονομικού ελέγχου, και από το οποίο αποδεικνύεται περίτρανα ότι ουδέν μεμπτό έχει πράξει η επιχείρηση. Ποιοι όμως ευθύνονται για την αλλοίωση επί της ουσίας του ξεκάθαρου αποτελέσματος στον στημένο έλεγχο που έγινε στο Documento;

Η μήνυση της Documento Media και του ίδιου του Κώστα Βαξεβάνη, στρέφεται κατά των:

  • Ηλία Επισκόπου, προϊσταμένου του  Α ΕΛΚΕ Αττικής.
  • Κωνσταντίνου Φακλή, υποδιευθυντή του Α ΕΛΚΕ Αττικής
  • Ευαγγελίας Παπαστεργίου, επόπτριας του Α ΕΛΚΕ Αττικής
  • Αικατερίνης Λυμπεροπούλου, ελέγκτριας του Α ΕΛΚΕ Αττικής
  • Νικολάου Μπατσίλα, προϊστάμενου της διεύθυνσης επιχειρησιακού σχεδιασμού ελέγχων της ΑΑΔΕ
  • Γεωργίου Πιτσιλή, διοικητή της ΑΑΔΕ, καθώς και παντός άλλου ποινικά υπευθύνου που ενδεχομένως προκύψει από την εισαγγελική έρευνα

Η έγκληση αφορά τόσο τον οικονομικό εισαγγελέα όσο και την ευρωπαϊκή ένωση, καθώς οι πράξεις που έχουν τελεστεί πλήττουν τα συμφέροντα της χώρας μας αλλά και της ΕΕ.

Όπως αποκαλύπτεται στην πολυσέλιδη μήνυση στην οποία εμπεριέχονται πλήθος στοιχείων από μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα του Documentο, μέσα στην ΑΑΔΕ δρα εγκληματική οργάνωση που ζημιώνει με εκατομμύρια ευρώ το δημόσιο και ευρωπαϊκό ταμείο είτε εκβιάζοντας φορολογούμενους για να πετύχει μίζες είτε απορροφώντας πόρους από ευρωπαϊκά κονδύλια προς εξυπηρέτηση δικών τους ανθρώπων.

Οι δύο πρώτες σελίδες της μήνυσης του Documento

Ο τιμοκατάλογος που εξαφάνισαν

Υπενθυμίζεται πως μετά από στημένους ελέγχους που προήλθαν από ανώνυμες καταγγελίες  η ΑΑΔΕ επέβαλε στο Documento πρόστιμο περίπου 270.000 ευρώ, βαφτίζοντας την πάγια πρακτική των εμπορικών τμημάτων όλων των ΜΜΕ για μεγάλες εκπτώσεις στους μεγάλους πελάτες ως συναλλαγές κάτω από το τραπέζι.

Το Documento προσκόμισε τιμολόγια από άλλες εφημερίδες αλλά και από τηλεοπτικούς σταθμούς, που δείχνουν ότι οι εκπτώσεις επί των τιμοκαταλόγων των ΜΜΕ ξεπερνούν όχι μόνο το 80%, αλλά και το 90% και το 95%, ενώ και η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων με ανακοίνωσή της ξεκαθάρισε πως οι μεγάλες εκπτώσεις είναι συνήθης και πάγια τακτική όλων των ΜΜΕ. «Η εμπορική πολιτική που ακολουθούν οι εφημερίδες και τα άλλα ΜΜΕ, και οι εκπτώσεις που κατά καιρούς προσφέρουν στους διαφημιζομένους, εντάσσονται στο πλαίσιο μίας καθ’ όλα νόμιμης διαδικασίας που ακολουθείται εδώ και δεκαετίες. Κάθε εφημερίδα έχει το δικαίωμα να επιλέγει την τιμολογιακή πολιτική που θεωρεί ότι είναι η καταλληλότερη για να προσελκύσει τα διαφημιστικά έσοδα που θα εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητά της » ανέφερε η Ένωση Ιδιοκτητών Ημερήσιων Εφημερίδων.

Η ΑΑΔΕ, όμως, κατέληξε ότι στην περίπτωση του Documento, και μόνο, πίσω από αυτές τις εκπτώσεις κρύβεται μαύρο χρήμα.

Το παράλογο μάλιστα είναι ότι στο πόρισμα τους ενώ αναφέρονται στις …ύποπτες συναλλαγές εξαιρούν από το κάδρο τους συναλλασσόμενους με το Documento που υποτίθεται του έδωσαν το μαύρο χρήμα.

Δηλαδή, σύμφωνα με το σκεπτικό της ΑΑΔΕ το Documento είναι υπόλογο στις φορολογικές Αρχές, αλλά αυτός που δίνει αντίστοιχα το μαύρο χρήμα δεν είναι… υπόλογος. Οι διαφημιζόμενες εταιρείες, δηλαδή, όπως η Coca-Cola, η Unilever, η Vodafone και ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα της χώρας.

Δυστυχώς, πάνω στη βιασύνη τους να καταστρέψουν το Documento, για άλλη μια φορά λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο. Ένα από τα επιχειρήματά τους, αν και εντελώς λανθασμένο, ήταν πως θα έπρεπε για το οικονομικό έτος που αφορούσε ο έλεγχος (το 2017) να έχουμε συγκεκριμένο τιμοκατάλογο στον οποίο θα ορίζονται οι εκπτώσεις με όλους τους συναλλασσόμενους. Εφόσον δεν τον είχαμε αυτό ήταν στοιχείο ενοχής. Μόνο που ο τιμοκατάλογος υπήρχε και τους είχε παραδοθεί μαζί με χιλιάδες ακόμα έγγραφα, αλλά οι ίδιοι που έβγαλαν μέσα σε 24 ώρες το πόρισμα για να μας τυλίξουν σε μια κόλλα χαρτί, καταχρώμενοι την εξουσία τους βεβαίωσαν ψευδώς πως δεν υπήρχε. Τώρα βέβαια θα κληθούν να εξηγήσουν στον οικονομικό εισαγγελέα γιατί παραβαίνοντας το καθήκον τους συνέταξαν ένα παράνομο πόρισμα.

Εξαπάτησαν και την Ευρωπαϊκή Ένωση

Ως γνωστόν, αποστολή της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι η καταπολέμηση της απάτης σε βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ. Έχει την εξουσία να διεξάγει έρευνες και να ασκεί διώξεις για εγκλήματα που θίγουν τα οικονομικά συμφέροντα της ΕΕ.

Συγκεκριμένα διεξάγει διασυνοριακές έρευνες για υποθέσεις απάτης που αφορούν κονδύλια της ΕΕ ύψους άνω των 10.000 € ή για υποθέσεις διασυνοριακής απάτης στον τομέα του ΦΠΑ που αφορούν ζημία άνω των 10 εκατομμυρίων ευρώ

Για αυτό και η μήνυση του Documento σε βάρος «της παρέας» της ΑΑΔΕ υποβλήθηκε και στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. Συγκεκριμένα:

– Με τη μήνυση προσκομίζονται πολλές καταγγελίες ότι τα εν λόγω  στελέχη της ΑΑΔΕ εκβιάζουν φορολογούμενους και κάνουν επιλεκτική μεταχείριση των ελεγχόμενων για να πετύχουν αθέμιτους σκοπούς (μίζες, διαφθορά, επιχειρηματικούς εκβιασμούς).

–  Η ΑΑΔΕ λαμβάνει και απορροφάει εκτός των άλλων άμεσα ή έμμεσα, Ευρωπαϊκές επιδοτήσεις, πόρους και Ευρωπαϊκά Κονδύλια που δίνονται για την εξυπηρέτηση των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τον εκσυγχρονισμό του φορολογικού μηχανισμού κλπ., και τα χρησιμοποιεί με αδιαφανή κριτήρια προς εξυπηρέτηση των δικών τους ανθρώπων, με αποτέλεσμα τα ευρωπαϊκά αυτά κονδύλια να μην χρησιμοποιούνται για το αληθινό δημόσιο συμφέρον της χώρας και την προαγωγή των συμφερόντων της Ένωσης, αλλά για το όφελος της τσέπης των δραστών και των συνεργών του μαφιόζικου αυτού συστήματος της ΑΑΔΕ.

Κραυγαλέο παράδειγμα είναι οι φωτογραφικοί διαγωνισμοί για ενοικίαση κτιρίων.

Η ΑΑΔΕ έχει εισπράξει τεράστια ποσά από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τον εκσυγχρονισμό φορολογικών κέντρων και υπηρεσιών του φορολογικού μηχανισμού. Μέρος των Ευρωπαϊκών αυτών κονδυλίων, αφορά την ενοικίαση νέων σύγχρονων κτιρίων για να στεγαστούν οι εκσυγχρονισμένες υπηρεσίες της ΑΑΔΕ.

Με βάση τα στοιχεία που έχουμε δημοσιεύσει, οι διαγωνισμοί που προκηρύσσονται από τον επί σειρά ετών μόνο Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή, είναι σκανδαλωδώς φωτογραφικοί. Περιγράφουν δηλαδή με ακρίβεια συγκεκριμένα κτίρια, με συγκεκριμένη επιφάνεια, με εξατομικευμένα φωτογραφικά χαρακτηριστικά, σε συγκεκριμένα σημεία της χώρας. Έτσι καταλήγει να λαμβάνει μέρος σε κάθε φωτογραφικό διαγωνισμό μία μόνο εταιρεία, της οποίας το κτίριο έχει ήδη φωτογραφηθεί εκ των προτέρων, ως το μόνο κατάλληλο.

Σε μία εκ των περιπτώσεων, η εταιρεία, η οποία ευνοείται με τον τρόπο αυτό και κερδίζει τον φωτογραφικό διαγωνισμό και έτσι ενοικιάζεται το κτίριο της από την ΑΑΔΕ, είναι εταιρεία, η οποία έχει εντοπιστεί από τις φορολογικές αρχές της ΑΑΔΕ, να έχει κόψει εικονικά τιμολόγια τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ, για να χρηματοδοτηθεί στα πλαίσια προγράμματος που έχει ενταχθεί.

Σε μία άλλη περίπτωση η εταιρεία, η οποία ευνοείται με τον τρόπο αυτό, κερδίζει άλλον φωτογραφικό διαγωνισμό και έτσι ενοικιάζεται το κτίριο της από την ΑΑΔΕ, έχει χρέη 30 εκατομμυρίων ευρώ στις φορολογικές Αρχές , τα οποία (χρέη) είναι άγνωστο αν πληρώνει. Ουσιαστικά η ΑΑΔΕ την χορηγεί για να πληρώνει τους φόρους της. Οι φωτογραφικοί διαγωνισμοί της ΑΑΔΕ και οι ενοικιάσεις κτιρίων για τη στέγαση υπηρεσιών της ΑΑΔΕ αφορούν ποσά δεκάδων εκατομμυρίων κάθε χρόνο.

Ακόμα, ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γ. Πιτσιλής, με δική του πρωτοβουλία προκάλεσε την ματαίωση των φορολογικών ελέγχων για τις λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς, με βάση μία γνωμοδότηση δικηγόρων του Κράτους, την οποία προκάλεσε ο ίδιος, την οποία εν συνεχεία έκανε δεκτή χωρίς βέβαια να υποχρεούται, και με την οποία έκλεισαν οι ανοιχτοί φορολογικοί έλεγχοι για τις λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς και θάφτηκαν και οι υπόλοιποι έλεγχοι για τις ίδιες λίστες, που δεν είχαν προλάβει ακόμη να ξεκινήσουν.

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ σταματώντας  τις έρευνες στέρησε δισεκατομμύρια από το Ελληνικό Κράτος και την Ευρωπαϊκή Ένωση, στηριζόμενος στη δεύτερη και όχι στην πρώτη γνωμοδότηση δικηγόρων του Κράτους, και χωρίς να αναμένει την έκδοση δικαστικής απόφασης επί του θέματος που από μόνος του έθεσε, λειτουργώντας έτσι ως πληρεξούσιος και εντολοδόχος των φοροφυγάδων. κάνοντας παρανόμως ερμηνεία του νόμου.

Ακόμα, στο εσωτερικό της ΑΑΔΕ, υπάρχει ομάδα στελεχών που λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση εκβιαστών. Αντί να χρησιμοποιεί τα εργαλεία φορολογικού ελέγχου που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής , χρησιμοποιεί τα μέσα και τους πόρους για να κάνει εκβιασμούς προς όφελος των μελών του συστήματος και όσων αυτό το σύστημα εξυπηρετεί. Η πρακτική που χρησιμοποιείται είναι πρακτική παράκαμψης των κριτηρίων φορολογικού ελέγχου που ορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η παράκαμψη αυτή γίνεται δια ανώνυμων επιστολών. Συγκεκριμένα, κάποια από τα στελέχη της ΑΑΔΔΕ, στέλνουν τα ίδια ανώνυμες επιστολές σε άλλα στελέχη μέλη της εγκληματικής ομάδας. Με βάση αυτές τις επιστολές , δίνονται εντολές ελέγχου σε επιχειρήσεις, παρακάμπτοντας τα αντικειμενικά κριτήρια προτεραιοποίησης των φορολογικών ελέγχων, όπως αυτά ορίζονται στη νομοθεσία. Στη συνέχεια , το κύκλωμα ξεκινάει τους ελέγχους και απειλεί και εκβιάζει τους επιχειρηματίες, ότι αν δεν τους χρηματίσει, θα επιβάλει τεράστια φορολογικά πρόστιμα. Με τον τρόπο αυτό αντί να καταλογίζονται φόροι, εισπράττουν τα ίδια τα μέλη του κυκλώματος οι ίδιοι στην ατομική τους τσέπη.

Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται και για πολιτικούς επιχειρηματικούς εκβιασμούς. Όποιος δεν υποκύψει και δεν ενδώσει στον εκβιασμό, ταλαιπωρείται επί χρόνια με άδικους καταλογισμούς προστίμων μέσα από κατασκευασμένες κατηγορίες, με αποτέλεσμα πολλοί να μην αντέχουν και στο ενδιάμεσο να κλείνουν.

Η Διοίκηση της ΑΑΔΕ γνωρίζει τη δράση του κυκλώματος μέσα από εκατοντάδες επιστολές θυμάτων που το καταγγέλλουν. Η ΑΑΔΕ ωστόσο αντίο να στείλει τις καταγγελίες στον Εισαγγελέα για να ερευνηθούν και να τιμωρηθεί η εγκληματική ομάδα, τις παραπέμπει εσωτερικά σε διοικητικά όργανα ελέγχου της ίδιας της ΑΑΔΕ, ως πιθανά πειθαρχικά αδικήματα. Το αποτέλεσμα είναι η συγκάλυψή τους, αφού η ίδια η ΑΑΔΕ εσωτερικά επιλέγει ποιες υποθέσεις θα σταλούν στον Εισαγγελέα, δηλαδή στην ποινική δικαιοσύνη, και ποιες όχι, προστατεύοντας έτσι τα μέλη του πανίσχυρου μαφιόζικου κυκλώματος.

από: https://www.documentonews.gr

 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου