Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 26 Νοέ 2022
«Κιβωτός» σκανδάλων: Ο «δωρητής» Λούλης πήρε 1 εκατομμύριο ευρώ
Κλίκ για μεγέθυνσηΑπό την υποτιθέμενη δωρεά του ακινήτου του στο Διμήνι προς την «Κιβωτό του Κόσμου», ο αλευροβιομήχανος που «όλα τα αλέθει...» , έβγαλε κιόλας λεφτά!

Νέα στοιχεία και σοβαρά ερωτήματα  προκύπτουν για τις δωρεές προς την «Κιβωτό του Κόσμου». Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία των ερευνών, έδειξαν ότι πατέρας Αντώνιος και πρεσβυτέρα διαθέτουν 130.000 ευρώ σε κοινό τραπεζικό λογαριασμό, ενώ εξονυχιστικές είναι και οι έρευνες που αφορούν την αγοραπωλησιών ακινήτων της Οργάνωσης, καθώς από έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας, φαίνεται ότι υπάρχει ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο ακινήτων, το οποίο όμως έμενε αναξιοποίητο. Πρόκειται για ακίνητα που αποκτήθηκαν με δύο τρόπους, είτε από δωρεές, είτε από αγορές.

Ορισμένα από τα ακίνητα αυτά βρίσκονται σε Άνοιξη Διονύσου, Αγία Παρασκευή, Γλυφάδα, Παγκράτι, Ηλιούπολη, Ζεφύρι, Πετρούπολη, Νίκαια, Πεύκη και Νέα Ιωνία.

Στο «μικροσκόπιο» και οι δωρεές

Οι Αρχές και συγκεκριμένα η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, η ΑΑΔΕ και η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, ερευνούν εξονυχιστικά τα οικονομικά στοιχεία της Κιβωτού του Κόσμου, καθώς τα ποσά από δωρεές και χορηγίες ακούγονται υπέρογκα. Οι δωρεές και χορηγίες από το 2007 έως το 2022, κυμαίνονται κοντά στα 80 εκατομμύρια ευρώ, με περισσότερα από 30 εκατομμύρια την τελευταία πενταετία.

Μάλιστα μία υποτιθέμενη δωρεά του επιχειρηματία Κώστα Λούλη προς την «Κιβωτό του Κόσμου» προκύπτουν από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα «Μαγνησία», ότι ο βιομήχανος πήρε 1 εκατομμύριο ευρώ

 

Σύγεκριμένα, όπως αναφέρει με αποκλειστικές πληροφορίες η  εφημερίδα «Μαγνησία», ο βιομήχανος και «ευεργέτης» της «Κιβωτού του Κόσμου» όχι απλώς δεν δώρισε αλλά φέρεται να πούλησε, έναντι αδράς μάλιστα αμοιβής, την πολυτελή του βίλα που βρίσκεται στην οδό Ήρας 8 στο Διμήνι Βόλου και της έκτασης που την περιβάλει, αποκομίζοντας το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ!

 

Να θυμίσουμε ότι το 2016, ο βιομήχανος Κώστας Λούλης μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων είχε αναφέρει ότι από κοινού με τη σύζυγό του Άννα Στεπάνοβα και χωρίς δεύτερη σκέψη «αποφασίσαμε να προβούμε σ’ αυτή την κίνηση και να κάνουμε την παραχώρηση στον Εθελοντικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού «Η Κιβωτός του Κόσμου»» εκθειάζοντας στη συνέχεια το έργου του ιδρυτή της «Κιβωτού» για τον οποίο δήλωσε ότι «αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τον αλτρουϊσμό του, την εθελοντική προσφορά και την αλληλεγγύη». Να τονίσουμε ότι το ίδιο ακριβώς είχε πράξει ο αλευροβιομήχανος, το 2008 όταν είχε έρθει στο φως της δημοσιότητας το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου με τις «ιερές» ανταλλαγές οικοπέδων , όταν ο  γέροντας Εφραίμ είχε αρχίσει να απειλείται. Στο πρόσωπο του κ. Λούλη ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου βρήκε έναν ισχυρό σύμμαχο και υποστηρικτή.

Το ιστορικό

 

Οι δύο ιδιοκτήτες του ακινήτου στο Διμήνι, ο Κώστας Λούλης ως έχων την επικαρπία και η σύζυγός του Άννα Στεπάνοβα ως έχουσα την ψιλή κυριότητα προχώρησαν τον Μάιο του 2016, στην πώλησή ενός αγροτεμαχίου έκτασης 2.745 τ.μ. και αντικειμενικής αξίας 2.471 ευρώ στη θέση «Σπηλιά» και ενός οικοπέδου 10.794 τ.μ. με κύριο κτίσμα 368 τ.μ. και πολλά άλλα μικρότερα, αντικειμενικής αξίας 640.000, έναντι ποσού 1 εκ. ευρώ! Αγοράστρια ήταν η Σταματία Γεωργαντή, σύζυγος του πατέρα Αντώνιου Παπανικολάου ως νόμιμη εκπρόσωπος και πρόεδρος του Διοικητικού συμβουλίου της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας, Εθελοντικής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης με τον διακριτικό τίτλο «Κιβωτός του Κόσμου». Το τίμημα μάλιστα καταβλήθηκε τμηματικά, καθώς η διοίκηση της «Κιβωτού» φέρεται να αδυνατούσε να το καταβάλει εφάπαξ. Έτσι τα δύο μέρη συμφώνησαν να καταβληθεί αρχικά ένα ποσό ύψους 500.000 ευρώ σε κοινό λογαριασμό που διατηρούσαν οι πωλητές στην Τράπεζα Πειραιώς και το υπόλοιπο να καταβληθεί σε πέντε ισόποσες μηνιαίες δόσεις μέχρι εξοφλήσεώς του συνόλου του τιμήματος. Για την αγοραπωλησία μάλιστα καταβλήθηκε και ο αναλογούν φόρος που ήταν 618 ευρώ για το αγροτεμάχιο και 30.282 ευρώ για το οικόπεδο με τα κτίρια.

Ερωτήματα

Από τα παραπάνω στοιχεία του δημοσιεύματος προκύπτουν εύλογα ερωτήματα γι’ αυτό που παρουσιάστηκε από όλους τους εμπλεκομένους ως μία μεγάλη δωρεά, ενώ στην πραγματικότητα ήταν μία αγοραπωλησία, με ένα πολύ υψηλό τίμημα μάλιστα, το οποίο έχει ενδιαφέρον να διαπιστωθεί πως εξασφαλίστηκε από την διοίκηση της «Κιβωτού του Κόσμου» και στη συνέχεια καταβλήθηκε προς τους πωλητές Κώστα Λούλη και Άννα Στεπάνοβα. Εξίσου σημαντικό να διευκρινιστεί τόσο από τον κ. Λούλη όσο και από τους ελεγκτικούς φορείς του Δημοσίου για ποιο λόγο παρουσιάστηκε ως δωρεά αυτή η αγοραπωλησία των παραπάνω ακινήτων. Ποιος ήταν ο σκοπός του «δωρητή»; Να οικοδομήσει απλώς το προφίλ ενός φιλάνθρωπου επιχειρηματία ή κάτι άλλο; Η τοπική εκκλησία και συγκεκριμένα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού είχαν γνώση ότι επρόκειτο για πώληση και όχι για δωρεά και αν ναι γιατί συνετέλεσαν στην εξαπάτηση της ελληνικής κοινής γνώμης, σιωπώντας για όλα αυτά;

πηγη: https://www.koutipandoras.gr

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου