Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 27 Οκτ 2022
Το CandiaDoc καταγγέλλει παρανομίες της Τράπεζας Πειραιώς για χρέος 1400 ευρώ
Κλίκ για μεγέθυνση

 


Αντιμέτωπες με ιστορίες καθημερινής τρέλας βρίσκονται καθημερινά χιλιάδες επιχειρήσεις που αντιμάχονται τη «Λερναία Ύδρα» της ακρίβειας που θεριεύει με τις ευλογίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ανεπηρέαστες δεν θα μπορούσαν να μείνουν, ως επιχειρήσεις, και ιστοσελίδες. Σε αυτό το μήκος κύματος, ενδεικτική της κατάστασης είναι η υπόθεση που φέρνει στο φως η κρητική ιστοσελίδα CandiaDoc για την Τράπεζα Πειραιώς για δέσμευση επιχειρηματικού λογαριασμού για χρέος 1400 ευρώ στον ΕΦΚΑ.

Συγκεκριμένα, υπήρχε μία οφειλή στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και εντελώς απροειδοποίητα δεσμεύτηκε ο μοναδικός λογαριασμός της εταιρείας, με περίπου 500 ευρώ. Αρχικά, δεν μπορούσε να γίνει συμψηφισμός του δεσμευμένου ποσού με επιπρόσθετο άλλο ώστε να εξοφληθεί το χρέος – κατ’επέκταση να ξεμπλοκάρει ο λογαριασμός. Έτσι, έπρεπε να βρεθούν 1.400 ευρώ και να «ξεκολλήσει». Αλλά ακόμα και αυτό δεν αποδείχτηκε αρκετό. Τελικά, μετά τις συνεχόμενες παραινέσεις των ανθρώπων της ιστοσελίδας, η Τράπεζα «τράβηξε» και τα 500 ευρώ που είχαν μείνει στον λογαριασμό.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Candiadoc:

«Είναι πραγματικά εξοργιστικό. Η Τράπεζα Πειραιώς που χαρίζει εκατομμύρια στον Πάτση και σε κάθε άλλο Πάτση, με ανευθυνότητα χτυπά τη μικρή επιχειρηματικότητα.

Διαβάστε την ιστορία που εξελίσσεται ακόμα με θύμα μικρή οικονομική μονάδα του Ηρακλείου: την ιδιοκτήτρια εταιρεία του Candiadoc

Για λόγους γνωστούς και πολλούς, η επιχείρηση βρέθηκε να χρωστάει στον ΕΦΚΑ. Ο οποίος, όπως εντελώς απαράδεκτα συνηθίζει, χωρίς να προσπαθήσει καν να ενημερώσει, προχώρησε σε κατάσχεση στον τραπεζικό λογαριασμό, τον μοναδικό να σημειώσουμε της εταιρείας, που περιείχε ένα ποσό περίπου 500 ευρώ.

Αυτά όλα την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2022.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας επισκέπτεται την Τράπεζα Πειραιώς (το υποκατάστημα στο λιμάνι) όπου ενημερώνεται για το ύψος του χρέους κλπ. Το ερώτημα που απευθύνει είναι αν μπορεί να συμψηφιστούν τα 500 ευρώ που είναι κλεισμένα στον τραπεζικό λογαριασμό και να δοθούν άλλα 900 ευρώ, ώστε να γίνει άρση της κατάσχεσης.

Η επίσημη απάντηση (προφορική) από την αρμόδια του καταστήματος, μετά από επικοινωνία με την Αθήνα, είναι ότι αυτό θα είναι εξαιρετικά δύσκολο και χρονοβόρο. Θα πάει πάω από 10 ημέρες.

Έτσι αρχίζει ένας μεγάλος αγώνας προκειμένου να συμπληρωθούν τα 1.400 ευρώ, να κατατεθούν στον ΕΦΚΑ και να γίνει άρση της κατάσχεσης από την τράπεζα.

Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου ο εκπρόσωπος της εταιρείας πάει σε υποκατάστημα της Τράπεζας για να καταθέσει το ποσό στον λογαριασμό που του υπέδειξε ο ΕΦΚΑ. Στην Τράπεζα ταμίας κάνει προσπάθειες, αλλά στο τέλος καταλήγει ότι θα πρέπει να κατατεθούν τα χρήματα στον… κλειστό λογαριασμό! “Μα πώς, αφού είναι με κατάσχεση, θα χαθούν”, είναι η απάντηση, αλλά μάταια…

Χάνεται έτσι και η Δευτέρα, στην αναζήτηση τρόπου να καταβληθεί το ποσό και να σταματήσει να υπάρχει κατάσχεση.

Την Τρίτη το πρωί η λύση βρίσκεται, τα χρήματα κατατίθενται, νωρίς πάει και η απόδειξη στους αρμόδιους του ασφαλιστικού φορέα.

Προσέξτε, την Τρίτη το πρωί 25 Οκτωβρίου ο άνθρωπος έχει κάνει ό,τι πρέπει.

Την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου η Πειραιώς συνεχίζει να έχει άγνοια για το αν πληρώθηκε το ποσό και συνεχίζει να κρατά παρανόμως σε κατάσχεση τον επιχειρηματικό λογαριασμό.

Σήμερα Πέμπτη 27 Οκτωβρίου από το πρωί γίνονται οι ενέργειες με τηλεφωνήματα κλπ, ώστε να υπάρξει ενημέρωση τι θα γίνει και αν ανοίξει ο λογαριασμός πριν από τις αργίες, καθώς πρέπει να πληρωθούν υποχρεώσεις.

Θυμίζουμε ότι ο λογαριασμός έχει μέσα και 500 ευρώ, που παρανόμως κρατά η Τράπεζα Πειραιώς, αφού έχουν εκπληρωθεί οι υποχρεώσεις του οφειλέτη και το ΚΕΑΟ έχει ζητήσει την άρση της κατάσχεσης.

Η Τράπεζα όχι μόνο επιμένει, αλλά η εκπρόσωπος μάλλον ενοχλείται που την ενοχλεί ο επιχειρηματίας, γιατί εκείνη έχει δουλειά… Μόνο εκείνη…

Η τελική συμφωνία είναι να γίνει μια ακόμα επαφή αργά το μεσημέρι για να ελεγχθεί το θέμα, αφού το ΚΕΑΟ διαβεβαιώνει ότι δεν έχει θέμα με την επιχείρηση και κάνει άρση της κατάσχεσης.

Και, ως του θαύματος, η “τσαντισμένη” Τράπεζα Πειραιώς που εξυπηρετεί τους Πάτσηδες, ενώ δεν προχωρεί στην άρση, τραβάει και τα 500 ευρώ υπέρ του ΕΦΚΑ, ενώ δεν ισχύει πλέον η κατάσχεση!

Ανήθικο, παράνομο, αλλά που θα βρει ένας πολίτης που δεν είναι Πάτσης το δίκιο του;

Δηλαδή η Τράπεζα Πειραιώς με τους χειρισμούς της και ανάγκασε τον πολίτη να μη χρησιμοποιήσει τα 500 ευρώ του λογαριασμού, και επέβαλε να πληρωθεί εξ αρχής όλο το ποσό, και τον λογαριασμό κρατά σε κατάσχεση παρανόμως και κατάσχεση έκανε, παρά την αντίθεση οδηγία του ΚΕΑΟ!

Πώς λέγεται όλο αυτό;

Για να μην κρυβόμαστε

Αλέκος Α. Ανδρικάκης

εκπρόσωπος της εταιρείας

ΚΑΝΤΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ Μ. ΙΚΕ,

ιδιοκτήτριας του Candiadoc.gr και θύματος των παρανομιών και αυθαιρεσιών της Τράπεζας Πειραιώς.

ΥΓ1: Φυσικά θα επιχειρήσουμε να προσφύγουμε νομικά για να αποκατασταθεί μια αδικία σε βάρος μιας μικρής οικονομικής μονάδας που έχει δεχτεί απίστευτο πόλεμο από αυτό που εκπροσωπούν και ο Πάτσης και ο κάθε Πάτσης αλλά και τα συμφέροντα των Τραπεζών… Για εμάς και το ευρώ είναι πολύτιμο και δεν πετάμε έτσι τα 500 ευρώ…

Αλλά θα προσφύγουμε ώστε Τράπεζες και τραπεζικά στελέχη να μάθουν να σέβονται κι αυτόν που δεν είναι Πάτσης. Ειδικά αυτόν που δεν είναι Πάτσης…

ΥΓ2: Φυσικά μετά τη 1 μμ που ζήτησε επιτακτικά την επικοινωνία η υπεύθυνη της Τράπεζας, δεν εμφανίστηκε πουθενά, προφανώς επειδή, όπως μας λέει πάντα, έχει δουλειές… Ενώ εμείς σκοτώνουμε μύγες και πρέπει να χαρίσουμε και 500 ευρώ… Τελικά το τηλεφώνημα έγινε αργότερα, χωρίς να υπάρξει πάντως λύση…»

πηγη: https://www.documentonews.gr

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου