Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 01 Νοέ 2022
Οργισμένη αρτοποιός κατά ΣΚΑΪ και κυβέρνησης: «Τι είμαστε; Το φιλόπτωχο ταμείο»;
Κλίκ για μεγέθυνση

 

Τουλάχιστον 3€/κιλό θα έπρεπε να πουλιέται το ψωμί για να επιβιώσουν οι φούρνοι

 
 

Εξοργισμένη εμφανίστηκε σήμερα στον τηλεοπτικό αέρα του ΣΚΑΪ αρτοποιός σε σχέση με την ενδεχόμενη επέκταση του λεγόμενου «καλαθιού του νοικοκυριού» και στα αρτοποιεία. Η αρτοποιός κ. Χρήστου σε έντονο τόνο δήλωσε ότι το να κάνουν τα αρτοποιεία προσφορές με βάση τις σημερινές τιμές των πρώτων υλών και της ενέργειας, είναι αδύνατο, ενώ τόνισε ότι κανονικά το ψωμί θα έπρεπε να πουλιέται τουλάχιστον 3 ευρώ/κιλό προκειμένου να επιβιώσει μια μικρή επιχείρηση. Έκανε μάλιστα λόγο για το ενδεχόμενο να χρειαστεί να απολύσει υπαλλήλους, προκειμένου να συγκρατήσει τις τιμές της επιχείρησής της στα σημερινά επίπεδα.

«Κι εμείς τι είμαστε; Το φιλόπτωχο ταμείο; Γνωρίζετε τι θα πει αρτοποιείο;», διερωτήθηκε σε έντονο ύφος η κ. Διονυσία Χρήστουαρτοποιός που κλήθηκε να σχολιάσει το κύμα ακρίβειας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ και στους Δημήτρη Οικονόμου, Ντόρα Κουτροκόη.

«Για να ζυμωθεί και να παραχθεί ένα ψωμί χρειάζεται μεγάλο κόστος και κόπος ωρών. Πώς μπορεί να κατέβει η τιμή όταν ανεβαίνουν όλα; Αναλογικά δεν βγαίνει. Θα πρέπει ή να λέμε ψέματα ή να βρούμε υποκατάστατα», υπογράμμισε.

Η αρτοποιός μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, μη διστάζοντας να… βάλει στη θέση τους, τους δύο δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ, όταν εκείνοι έθιξαν την υπόθεση του καλαθιού του νοικοκυριού, συγκρίνοντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με τα σούπερ μάρκετ.

«Τι είμαστε εδώ κυρία μου να κάνουμε προσφορές; Είναι η ώρα 7:15. Έρχεται ένας πελάτης και παίρνει ένα ψωμί ένα ευρώ. Το απόγευμα θα του πω ότι μπορεί να το πάρει 50 ή 60 λεπτά… Οχι, δεν μας συμφέρει να κάνουμε άλλες τιμές. Όποιος θέλει ας το κάνει… Προσφορές δεν έχουμε, γιατί δεν μας κάνουν κιόλας. Ο μύλος με τον οποίο συνεργαζόμαστε, ανεβάζει τις τιμές κάθε βδομάδα».

«Εσείς τρώτε κατεψυγμένο ψωμί; Εγώ ούτε πουλάω, ούτε δίνω στα παιδιά μου. Δεν μπορεί να συγκριθεί το σούπερ μάρκετ με την μικρή επιχείρηση», ανέφερε η κ. Χρήστου απευθυνόμενη χαρακτηριστικά στον Δημήτρη Οικονόμου.

Όταν δε, κλήθηκε να απαντήσει στην τιμή η οποία θα πρέπει να διατίθεται το ψωμί προς πώληση για να καλύπτονται τα έξοδα ενός αρτοποιείου εν μέσω ανατιμήσεων, η κ. Χρήστου είπε ότι θα πρέπει η φρατζόλα να ανέβει τουλάχιστον στο 1,5 ευρώ.

«Ενάμιση ευρώ τουλάχιστον η φρατζόλα για να βγαίνουμε. Εμείς δεν έχουμε κάνει ανατιμήσεις, θα προσπαθήσουμε με νύχια και με δόντια να τις κρατήσουμε. Εμείς έχουμε προσωπικό, μπορεί να χρειαστεί να διώξουμε κόσμο, να δουλεύουμε περισσότερες ώρες… Δεν υπάρχει λύση. Είναι απαράδεκτο να λέγεται ότι ένα αρτοποιείο να βάλει προσφορές», κατέληξε.

πηγη: https://www.efsyn.gr
 
© Copyright 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου