Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 10 Ιούν 2015

 

 

Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α για τρίτη, συνεχή χρονιά από 17-31 Αυγούστου, προγραμματίζει τα ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2015 «Τοπία & Γεύσεις της Αιγιάλειας». H ιδιαίτερη αυτή διοργάνωση, υψηλής ποιότητας που κάθε χρόνο σημειώνει με ανοδικά πρόσημα επιτυχία, αποτελεί ήδη το δυναμικό, πολιτιστικό αποτύπωμα της Αιγιάλειας, στον χάρτη της χώρας. Επιπλέον, τα ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ έχοντας προκαλέσει το γενικότερο ενδιαφέρον αρκετών φορέων σε πανελλαδικό επίπεδο, έχουν ήδη αποτελέσει δείγμα καλής πρακτικής σε πρωτοβουλίες τοπικής ανάπτυξης με μακροπρόθεσμη προοπτική.

Οι τοπικοί οίνοι εμφανίζονται ηχηρά στην σκηνή της Αιγιαλείας αναλαμβάνοντας γαστρονομικές αποστολές σε πλήρη συνεργασία με το δίκτυο εστίασης με σκοπό να αναδείξουν την ιδιαίτερη φυσιογνωμία τους και ποιότητά τους παράλληλα με την καλλιέργεια της οινικής κουλτούρας.

Τα ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ αποτελώντας μια εκπληκτική συνέργεια μεταξύ οίνου, γαστρονομίας, πολιτισμού και ψυχαγωγίας είναι ένα θαυμάσιο πεδίο δράσης και εφαρμογής ενός μοντέλου τοπικής ανάπτυξης εκπληκτικής δυναμικής. Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α επιθυμώντας κάθε χρόνο τη συμμετοχή περισσότερων οινοποιείων απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα για τα ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2015 με τις εξής προδιαγραφές:

 

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ – ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑ – ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ:

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ:

1. Να παράγουν και να προωθούν κυρίως τοπικά επώνυμα κρασιά (εμφιαλωμένα ή συσκευασμένα) με σωστή επισήμανση.

2. Να είναι εφικτή η πρόσβαση με αυτοκίνητο. Επιθυμητή η πρόσβαση σε χώρο στάθμευσης ικανοποιητικής χωρητικότητας με μέγιστη απόσταση από τον χώρο υποδοχής όχι μεγαλύτερη των 100 μέτρων.

3. Να είναι επισκέψιμα με βάση την Υ.Α. 385951/2000 (ΦΕΚ 1180Β/2000), να διαθέτουν έντυπο υλικό για τους επισκέπτες (και στην αγγλική γλώσσα) αλλά και οργανωμένη ξενάγηση στον χώρο τους.

4. Να υπάρχει μέριμνα για την ασφαλή διακίνηση των επισκεπτών (πχ ύπαρξη κιγκλιδωμάτων σε σκάλες και σε περιπτώσεις υψομετρικής διαφοράς, τοποθέτηση σχάρας πάνω από ανοιχτά φρεάτια κλπ )

5. Η υποδοχή του επισκέπτη να είναι ζεστή, φιλόξενη και να αποπνέει πολιτισμό

6. Να προσφέρεται ποιοτική ξενάγηση των επισκεπτών σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους γευστικών δοκιμών, με τον απαραίτητο εξοπλισμό (γυάλινα ποτήρια τύπου τουλίπα, πτυελοδοχεία, συντηρητή κρασιών).

7. Να αποφεύγεται η χρήση ευτελών, πλαστικών τραπεζοκαθισμάτων, πλαστικών πιάτων και ποτηριών μιας χρήσης

8. Να υπάρχει ανάρτηση τιμοκαταλόγου στην ελληνική και αγγλική γλώσσα σε ευδιάκριτο σημείο και δυνατότητα λιανικής πώλησης (ανά τεμάχιο ή και σε συσκευασία περισσοτέρων τεμαχίων)

9. Να μεριμνούν για την καλή υγιεινή των εσωτερικών χώρων, του εξοπλισμού τους αλλά και του περιβάλλοντος χώρου

10. Να διαθέτουν γυναικείες και ανδρικές τουαλέτες

11. Να είναι μέλη μιας τουλάχιστον τοπικής, περιφερειακής ή εθνικής οργάνωσης οινοποιείων.

12. Εάν υπάρχει σήμανση του οινοποιείου στο οδικό δίκτυο και στην επιχείρηση, δεν είναι επιθυμητές οι αυτόφωτες, φωτεινές επιγραφές. Ειδικά για τις ορεινές περιοχές συνιστώνται ξύλινες, παραδοσιακές ταμπέλες με δυνατότητα φωτισμού, ικανοποιητικής αισθητικής.

13. Δυνατότητα πρόσβασης στο internet (επιθυμητή)

14. Να υπάρχει πινακίδα σύστασης για αποφυγή οδήγησης υπό την επήρεια μέθης σε εμφανές σημείο της επιχείρησης

 

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2015:

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ ΟΡΟΙ:

1. Υποχρέωση διοργάνωσης μιας τουλάχιστον δικής τους εκδήλωσης στον χώρο τους, ανάλογα με τη δυναμικότητα και τις υποδομές τους

2. Υποχρέωση ξενάγησης καθ΄όλη τη διάρκεια των ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ (17-31 Αυγούστου) στο πλαίσιο ενός σταθερού ωραρίου (καθημερινά 10.00 – 16.00)

3. Υποχρέωση προμήθειας των εστιατορίων και των ξενώνων που συμμετέχουν στα ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ σε ειδικές, μειωμένες τιμές με προνομιακή τιμολόγηση και συνεπή εξυπηρέτησή τους ανάλογα με τις ανάγκες τους

4. Υποχρέωση διάθεσης ενημερωτικού υλικού ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ και παροχής βασικών πληροφοριών για τη διοργάνωση αλλά και τα τοπικά προϊόντα, την τοπική γαστρονομική παράδοση της περιοχής και την ιστορία του τόπου γενικότερα

………………………………………………………………………….

Τα οινοποιεία που θα συμμετάσχουν θα προβληθούν σε 3.000 έντυπα για τα «ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2015, σε ιστοσελίδα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α καθώς και σε άλλες προωθητικές ενέργειες για τα ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ. Τέλος, σε κάθε περίπτωση σημαντική κρίνεται και η δημιουργία σχέσεων μεταξύ των συμμετεχόντων οινοποιείων και των τοπικών σημείων εστίασης. Κατόπιν τούτων, όσοι επιθυμούν να εμπλακούν υπεύθυνα και ενεργά στα ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ καλούνται έως 30 Ιουνίου να γνωστοποιήσουν τις προθέσεις τους στη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α είτε στα τηλέφωνα 26910 68308 & 28210 (καθημερινά 09.00-16.00, υπεύθυνη επικ.: Ιωάννα Κότσιφα) είτε στο e-mail: dhkepaigialeias@gmail.com.

 

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου