Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 10 Ιούν 2015

ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2015

«Τοπία & Γεύσεις της Αιγιάλειας»

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

 

 

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας για τρίτη χρονιά και συγκεκριμένα από 17-31 Αυγούστου, προγραμματίζει τα ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2015 «Τοπία & Γεύσεις της Αιγιάλειας». H ιδιαίτερη αυτή διοργάνωση, υψηλής ποιότητας που κάθε χρόνο τυγχάνει μεγάλης αποδοχής, σημειώνοντας με ανοδικά πρόσημα επιτυχία, αποτελεί ήδη το ηχηρό πολιτιστικό αποτύπωμα της Αιγιάλειας, στον χάρτη της χώρας. Επιπλέον, τα ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ έχοντας προκαλέσει το γενικότερο ενδιαφέρον αρκετών φορέων σε πανελλαδικό επίπεδο, έχουν ήδη αποτελέσει δείγμα καλής πρακτικής σε πρωτοβουλίες τοπικής ανάπτυξης με μακροπρόθεσμη προοπτική.

Το δίκτυο εστίασης, ως κεντρικός άξονας της διοργάνωσης, αποτελώντας σημείο-κλειδί προκειμένου να κερδίσουμε το στοίχημα της γαστρονομικής ταυτότητας της Αιγιάλειας, καλείται κάθε χρόνο να λάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανάδειξη της τοπικής κουζίνας συνδυαστικά με τους τοπικούς οίνους.

Ως εκ τούτου η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α, τηρώντας στοιχειώδη κριτήρια που διασφαλίζουν τη συνολική ποιότητα της διοργάνωσης και βεβαίως την ποιότητα των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών ενός ποιοτικού δικτύου εστίασης, απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα στους επαγγελματίες της εστίασης που επιθυμούν να εμπλακούν υπεύθυνα και ενεργά στα φετινά ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ.

Τα καταστήματα εστίασης που θα συμμετάσχουν στη φετινή διοργάνωση θα τύχουν μεγάλης προβολής μέσα από πληθώρα εντύπων, ανακοινώσεων και σημαντικής ηλεκτρονικής και διαδικτυακής προβολής, ενώ θα επωφεληθούν από την αυξημένη επισκεψιμότητα που θα έχουν καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης.

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Για τα καταστήματα εστίασης που θα λάβουν μέρος στα ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2015 πρέπει να ισχύουν τα κάτωθι:

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ:

1. Τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής στους χώρους συντήρησης, αποθήκευσης και παρασκευής των τροφίμων αλλά και στις κάβες

2. Καθαριότητα του περιβάλλοντος χώρου

3. Ευπρεπής εμφάνιση του προσωπικού και τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής

4. Καθορισμένα ωράρια λειτουργίας

5. Αποφυγή πλαστικών τραπεζοκαθισμάτων. Προτιμώνται τα καταστήματα που διαθέτουν καλαίσθητη επίπλωση (ξύλινα τραπέζια, ψάθινες καρέκλες, ομοιόμορφα στρωμένα τραπέζια κλπ).

6. Οι κατάλογοι των κρασιών θα περιέχουν και τοπικά εμφιαλωμένα κρασιά, ενώ όταν σερβίρεται χύμα κρασί θα πρέπει απαραιτήτως να προέρχεται από ασκό τοπικού παραγωγού και να αναγράφεται επίσης στον κατάλογο

7. Θα προτιμηθούν καταστήματα που εστιάζουν στην τοπική κουζίνα και σε τοπικές, πρώτες ύλες (ελαιόλαδο, φέτα Καλαβρύτων, αιγοπρόβειο κρέας ορεινής Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, ζυμαρικά τοπικών εργαστηρίων Αιγιαλείας-Καλαβρύτων και τοπικά τυροκομικά, φρέσκα ψάρια του Κορινθιακού, μέλι, ροδοζάχαρη, ξηρή σταφίδα, ντόπια φρούτα και κηπευτικά)

8. Σταθερή και μακρόχρονη παρουσία του καταστήματος στην Αιγιάλεια είναι επιθυμητή

 

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2015:

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ:

1. Δυνατότητα εξυπηρέτησης των πελατών καθ΄ όλη τη διάρκεια των ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ με ειδικά πιάτα με τοπικές συνταγές, βασισμένες σε πρώτες ύλες της περιοχής και σε ειδικές, προνομιακές τιμές για τον καταναλωτή

2. Κάθε κατάστημα πρέπει να προωθεί με συνέπεια και σοβαρότητα τα πιάτα ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ και όταν κάνει χρήση των σχετικών με την εστίαση προνομίων ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ (πχ λαχνοί κλήρωσης), να μην παρεκκλίνει των πιάτων και των οίνων που έχουν συμφωνηθεί στο πλαίσιο της διοργάνωσης.

3. Οι τιμές χρέωσης φιαλών θα είναι ειδικές με σκοπό όλες τις ημέρες της διοργάνωσης να προσφέρονται στον καταναλωτή γύρω στα 5,00€ ή το πολύ σε τιμή κόστους x 2 συν ΦΠΑ καθώς η προμήθεια εμφιαλωμένων τοπικών οίνων θα γίνεται σε ειδικές τιμές με προνομιακή τιμολόγηση σε συνεννόηση με τα οινοποιεία που συμμετάσχουν στα ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ. Για τις φιάλες που θα περισσέψουν θα υπάρχει δυνατότητα επιστροφής.

4. Απαραίτητη δέσμευση για το σερβίρισμα του κρασιού σε γυάλινο ποτήρι (με ποδαράκι) στη σωστή θερμοκρασία σερβιρίσματος

5. Ανάρτηση σε εμφανές σημείο του καταστήματος του banner ή της αφίσας ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ με τα οποία θα προμηθεύσει τα καταστήματα εστίασης η ΔΗ.Κ.ΕΠΑ.

6. Ευγενής και εγκάρδια αντιμετώπιση των πελατών και άριστη εξυπηρέτηση

7. Δυνατότητα διάθεσης ενημερωτικού υλικού ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ και παροχής βασικών πληροφοριών όχι μόνο για τη διοργάνωση αλλά και για τα τοπικά προϊόντα, τη γαστρονομική μας παράδοση, για τυχόν τουριστικές διαδρομές και την ιστορία του τόπου γενικότερα

 

 

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ:

 

1. Τα τοπικά κρασιά είναι επιθυμητό να σερβίρονται όχι μόνο ανά φιάλη αλλά και ανά ποτήρι, έτσι ώστε ο πελάτης να μπορεί να δοκιμάσει περισσότερα από ένα κρασιά και να επιλέξει άλλο κρασί στα ορεκτικά και άλλο με το κυρίως πιάτο ή το επιδόρπιο. Το κάθε ποτήρι κρασί θα προσφέρεται επίσης σε αντίστοιχη χαμηλή τιμή

2. Επιθυμητή είναι η διοργάνωση εκδήλωσης εκ μέρους του καταστηματάρχη στον χώρο του, ανάλογα με τη δυναμικότητα και τις υποδομές του (πχ έκθεση φωτογραφίας, σεμινάρια - μαθήματα γευσιγνωσίας και μαγειρικής, μουσικό event, βραδιά χορού κλπ) σε συνεννόηση πάντα με τη ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ. Η έγκαιρη πληροφόρηση της ΔΗ.ΚΕ.ΠΑ. για τυχόν εκδηλώσεις που θα φιλοξενήσουν τα καταστήματα θα βοηθήσει στην ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

……………………………………………………..

Όλα τα ειδικά πιάτα και κρασιά ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ θα βρίσκονται αναρτημένα σε ιστοσελίδα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α ανά κατάστημα προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

 

Τέλος, οι επισκέπτες για να γευθούν τα ειδικά πιάτα ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ συνοδεία εμφιαλωμένων τοπικών οίνων θα έχουν ειδικά κίνητρα να τα αναζητήσουν και να τα δοκιμάσουν, καθώς θα λαμβάνουν αυτόματα μέρος σε κλήρωση δώρων (πχ λαχνοί για ταξίδια κλπ)

 

Τα καταστήματα που θα συμμετάσχουν θα προβληθούν σε 3.000 έντυπα για τα «ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ 2015», σε ιστοσελίδα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α καθώς και σε άλλες προωθητικές ενέργειες για τα ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ. Κατόπιν τούτων, όσοι θεωρούν πως πληρούν τα κριτήρια και επιθυμούν να εμπλακούν υπεύθυνα και ενεργά στα ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ καλούνται έως τις 25 Ιουνίου να γνωστοποιήσουν τις προθέσεις τους στη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α, είτε στα τηλέφωνα 26910 68308 & 28210 ( καθημερινά 09.00-16.00, υπεύθυνη επικ.: Ιωάννα Κότσιφα) είτε στο e-mail: dhkepaigialeias@gmail.com.

 

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου