Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 31 Ιούλ 2015

 

 

Η Μ.Κ.Ο. PRAKSIS σε συνεργασία με την CIVIS PLUS , υλοποιούν από τον Ιούνιο 2015 το πρόγραμμα με τίτλο «ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ - ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ - ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: REACT»

 

Το έργο στοχεύει στην ενημέρωση, καταγραφή, υποστήριξη και παρέμβαση με σκοπό την αντιμετώπιση κάθε μορφής διάκρισης σε βάρος ευπαθών κοινωνικά ομάδων. Στο πλαίσιο του υλοποιούμενου έργου, η PRAKSIS λειτουργεί γραφεία ενημέρωσης και υποστήριξης ωφελούμενων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Τα γραφεία μας στελεχώνονται από κοινωνικούς επιστήμονες και νομικούς. Παράλληλα, η CIVIS PLUS λειτουργεί δύο Τηλεφωνικές Γραμμές Υποστήριξης για ζητήματα διακρίσεων σε εθνικό επίπεδο.

 

-Από Κινητό Τηλέφωνο: 800 100 17 78 ΔΩΡΕΑΝ

-Από Σταθερό Τηλέφωνο: 211 012 14 42

 

Μέσα από την υλοποίηση του έργου οι ωφελούμενοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τους τρόπους αντιμετώπισης περιπτώσεων διακριτικής μεταχείρισης σε βάρος τους, και παράλληλα να υποστηριχθούν ουσιαστικά στο πλαίσιο προάσπισης των θεμελιωδών δικαιωμάτων τους στις περιπτώσεις αυτές.

 

Τα στοιχεία τα οποία θα καταγραφούν (ανώνυμα και τηρώντας τις διατάξεις του νόμου περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων) κατά τη διάρκεια του έργου, καθώς και μέσα από τη λειτουργία των τηλεφωνικών γραμμών, θα δώσουν τη δυνατότητα καταγραφής και ανάδειξης των πραγματικών διαστάσεων του φαινομένου σε πανελλαδική κλίμακα. Τα δεδομένα που θα συγκεντρωθούν κατά τη διάρκεια του προγράμματος και αφού τύχουν επεξεργασίας από ειδική επιστημονική ομάδα, θα χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια ως βάση για τη δημιουργία ενός εργαλείου απευθυνόμενου προς την πολιτεία με σκοπό την υιοθέτηση της κατάλληλης πολιτικής σε θέματα καταπολέμησης των διακρίσεων. Επιπλέον μέσω του προγράμματος θα δοθεί η δυνατότητα κάποιες από τις περιπτώσεις που έχουν πέσει θύματα διακρίσεων να καταγγελθούν σύμφωνα με την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία και στη συνέχεια, εφόσον κριθεί απαραίτητο, να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

 

 

Στο πλαίσιο του έργου λειτουργούν στην PRAKSIS τα εξής Γραφεία Ενημέρωσης και Υποστήριξης σε ζητήματα Διακρίσεων:

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-17:00

Παιωνίου 5 και Αχαρνών, 10440 Αθήνα (Πλ. Βικτωρίας), 2108213704

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00-17:00

Αρκαδιουπόλεως 1 και Αγ. Δημητρίου 54632, 2310556145

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ: Δευτέρα έως Παρασκευή 13:00-21:00

Τσαμαδού 38, Πάτρα,26222, 2610321933

 

 

Το πρόγραμμα με διακριτικό τίτλο “REACT” υλοποιείται στο πλαίσιο στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε Όλοι Πολίτες» Χρηματοδοτικός Μηχανισμός ΕΟΧ 2009-2014. Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Νορβηγία), μέσω του Ιδρύματος Μποδοσάκη

 

 

 

-ΜΚΟ PRAKSIS (ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ)

Η PRAKSIS έχει ως κύριο στόχο το σχεδιασμό, εφαρμογή και υλοποίηση προγραμμάτων αναπτυξιακής, ανθρωπιστικής και ιατρικής δράσης. Με βάση τα δύο Πολυϊατρεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα Κέντρα Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων (Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη), το Κέντρο Υποδοχής Ασυνόδευτων Ανηλίκων στην Πάτρα, τα Κέντρα Φιλοξενίας ασυνόδευτων ανήλικων ΣΤΕΓΗ PLUS (+) δραστηριοποιείται σε Αττική, Κεντρική Μακεδονία, Μυτιλήνη και Πάτρα προσφέροντας εδώ και 18 χρόνια άμεση και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχολογική και νομική υποστήριξη σε γηγενείς άστεγους, άπορους, ανασφάλιστους, νεο-αφιχθέντες αιτούντες άσυλο, πρόσφυγες και μετανάστες, παλιννοστούντες, ασυνόδευτους ανήλικους, παιδιά των φαναριών, αποφυλακισμένους καθώς και σε άλλες κοινωνικά και οικονομικά αποκλεισμένες ομάδες. Με Κινητές Μονάδες Εξέτασης και Ενημέρωσης, παρέχει δωρεάν εξετάσεις για τον ιό του HIV και την Ηπατίτιδα B,C. Λειτουργεί επίσης, τηλεφωνική γραμμή ενημέρωσης 800 11 11 600 (χωρίς χρέωση από σταθερό) ενημερώνοντας για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, Ηπατίτιδα Β,C και τον HIV.

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Στουρνάρη 57 & 3ης Σεπτεμβρίου, 104 32 Αθήνα

Τηλ: 210 520 52 00, Fax: 210 520 52 01

Email: info@praksis.gr

Url: www.praksis.gr

Facebook: ngo praksis

Youtube:praksis ngo

 

 

-CIVIS PLUS

Η CIVISplus ιδρύθηκε το 2011 και θεσμοθετήθηκε τον Ιανουάριο του 2012 ως Μη-κυβερνητική και Μη-κερδοσκοπική οργάνωση με τη μορφή της Αστικής Μη κερδοσκοπικής Εταιρείας. Σκοπός της Μ.Κ.Ο. CIVISplus είναι η υλοποίηση σχεδίων ανθρωπιστικής και κοινωφελούς δράσης με αντικείμενο την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανεξάρτητα από χρώμα, εθνικότητα, φύλο, θρησκεία ή πολιτιστικό υπόβαθρο και στο πλαίσιο που αυτά περιγράφονται από την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. H CIVISplus είναι μέλος του Anna Lindh Foundation Network, του YINFO Network και του International Platform for Citizen Participation. Για την προώθηση των κοινωφελών της σκοπών συνεργάζεται με φορείς, οργανώσεις, Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, Ευρωπαϊκούς και Διεθνείς οργανισμούς. Είτε αυτοτελώς είτε σε συνεργασία έχει υλοποιήσει πάνω από δεκαπέντε έργα στα πλαίσια των προγραμμάτων EuropeAID, Europe for Citizens, Youth in Action, Lifelong Learning Program. Τέλος διαθέτει οργανωμένο και πλήρως εξοπλισμένο χώρο διοίκησης 100τμ στο κέντρο της Αθήνας.

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Κωλέττη 40 – 42, 10682, Αθήνα

E: info@civisplus.gr

T: +30 2110 121441

F: +30 2110 121443

www.civisplus.gr

 

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου