Την εισβολή αστυνομικών στην κυριακάτικη απογευματινή προβολή της ταινίας Joker στον κινηματογράφο «ΑΕΛΛΩ», για να απομακρύνουν παιδιά κάτω των 18 ετών, καταγγέλλουν πολίτες, ενώ ήδη πλήθος σχετικών αναρτήσεων κάνει το γύρο των social media. Ανάλογο περιστατικό φαίνεται πως συνέβη και το βράδυ του Σαββάτου στο Mall στο Μαρούσι.  

Σύμφωνα με τις επώνυμες δημόσιες καταγγελίες, η έφοδος στον κινηματογράφο έγινε μετά από τηλεφωνικές καταγγελίες ατόμων που βρίσκονταν επίσης στην αίθουσα και παρακολουθούσα την ταινία. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για υπαλληλους του υπουργείου Πολιτισμού που παρακολουθούσαν την ταινία. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως οι αστυνομικοί που μπήκαν στον χώρο του σινεμά ήταν ένοπλοι, ενώ όσοι γονείς συνόδευαν παιδιά κινδυνεύουν με κατηγορίες παραμέλησης ανηλίκου.

 

Το Tvxs.gr επικοινώνησε με ανθρώπους του κινηματογράφου «ΑΕΛΛΩ», οι οποίοι απέφυγαν να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν το γεγονός, παραπέμποντας στη διοίκηση. Πάντως άτομα που επικοινώνησαν με το Τvxs.gr, αφού βρέθηκαν στο σημείο, δήλωσαν πως οι εργαζόμενοι του «ΑΕΛΛΩ» επιβεβαιώνουν το γεγονός, ενώ και η αστυνομία επιβεβαίωσε τόσο την καταγγελία όσο και την αποστολή αστυνομικών δυνάμεων. 

Μετά το σάλο το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με ανακοίνωσή του ισχυρίστηκε πως δεν έδωσε οποιαδήποτε εντολή στην αστυνομία για παρέμβαση σε κινηματογραφικές αίθουσες, ενώ ανέφερε πως θα διεξάγει έρευνα για να εξακριβωθεί αν οι καταγγελλίες έγιναν από υπαλλήλους του, ώστε να κινήσει τις «προβλεπόμενες από τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα διαδικασίες». ​


Akis Kapranos
3 hours ago

"Στην προβολή της ταινίας Τζόκερ στο Αελλω πριν λίγο, μετά από τηλ. υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμου. που έβλεπαν την ταινία, ήρθαν 10 αστυνομικοί, μπήκαν μέσα με τα όπλα στον κωλο, και βγάλαν έξω τα παιδιά κάτω των 18. Οσα ήταν με γονείς πήραν τα στοιχεία τους και τους πηγαίνουν για πάραμεληση ανηλίκου."

Από Αιμιλία Βουμβάκη

UPDATE:...

See more


Nick Daskalopoulos
2 hours ago

Λοιπόν, είχαμε και άλλο αντίστοιχο περιστατικό στα Village. Από επαρχία μάς λένε ότι υπάρχουν ανακοινώσεις του Υπουργείου σε γκισέδες των σινεμά.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η ταινία ενώ δεν είναι αυστηρώς ακατάλληλη, μετατράπηκε σε αυστηρώς ακατάλληλη μετά από παρέμβαση του Υπουργείου και άρα δεν πρόκειται για μεμονωμένη κακή αντίδραση αλλά επί τούτου αντίδραση συστηματοποιημένη όπου ειδικά κλιμάκια παρακολουθούν ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ταινία.

Γιατί δεν είχαμε αντίστοιχο περιστατι...

See more
George Roussos @baphometx

Tην εισβολή αστυνομικών στην απογευματινή προβολή της ταινίας στον Κινηματογράφο Αελλώ @Cinemax_gr για να απομακρύνουν παιδιά κάτω των 18 ετών καταγγέλουν πολίτες, ενώ όσοι γονείς συνόδευαν παιδιά, κινδυνεύουν με κατηγορίες παραμέλησης ανηλίκουhttps://tvxs.gr/news/ellada/kataggelies-eisboli-astynomikon-se-proboles-toy-joker-gia-na-mazepsoyn-toys-anilikoys 

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη George RoussosAleka Zorbala
3 hours ago

Πάτε καλά εκεί στην κυβέρνηση των "Αρίστων και των Μένουμε Ευρώπη" ;;;
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, όπως κατήγγειλε η Α. Β., 10 αστυνομικοί του κ.Χρυσοχοΐδη με όπλα εισέβαλαν στον κινηματογράφο Αελλώ, που προβαλλόταν ο Joker, για να μαζέψουν τα ανήλικα, που παρακολουθούσαν την ταινία ύστερα από καταγγελία ...
Ούτε η Χούντα δεν είχε αποτολμήσει κάτι


Petros Kapetanopoulos
2 hours ago

Εργαζόμενοι τού Αελλώ μού επιβεβαίωσαν σε μένα προσωπικά την εισβολή των μπάτσων.
Είναι σφιχτοι, μάλλον δεν έχουν καταλάβει πόσο σοβαρό είναι αυτό που έγινε.
Αρμόδιος του σινεμά δεν δηλώνει κανείς

 
31
9
3

https://tvxs.gr