Εκτός φυλακής, μετά από πέντε μήνες, θα περιμένει ο Μένιος Φουρθιώτης την δίκη του - ο χρόνος της οποίας δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί.

Ο ανακριτής αποφάσισε την αποφυλάκισή του επιβάλλοντας περιοριστικούς όρους και συγκεκριμένα εγγύηση 30.000 ευρώ, εμφάνιση τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, αλλά και από την παρουσία του σε τηλεοπτικές εκπομπές. 

Υπενθυμίζεται πως ο Μένιος Φουρθιώτης βρίσκεται αντιμέτωπος με δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα. Ειδικότερα, κατηγορείται για τα κακουργήματα της ηθικής αυτουργίας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση σε διακεκριμενη οπλοκατοχή και οπλοφορία και της ηθικής αυτουργίας σε έκρηξη και οπλοφορία και για τα πλημμελήματα της σύστασης συμμορίας, της ηθικής αυτουργίας σε οπλοχρησία, σε προμήθεια και κατοχή εκρηκτικής βόμβας και σε διακεκριμένη φθορά, της απόπειρας εκβίασης, της ψευδούς καταγγελίας και της πρόκλησης και προσφοράς για την τέλεση αδικήματος σε βαθμό πλημμελήματος.

Την 1η Μαΐου του 2021 ο Μένιος Φουρθιώτης είχε προφυλακιστεί με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ενώ η προηγούμενη αίτηση αποφυλάκισής του στα μέσα Ιουνίου είχε απορριφθεί. 
πηγη: https://tvxs.gr