Σε δύο συλλήψεις για την υπόθεση της εν ψυχρώ δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ., ενώ επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται αύριο, Σάββατο 29 Απριλίου.

Οι δύο συλληφθέντες φέρονται να έχουν αποσχολήσει τις Αρχές κατά το παρελθόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δύο αδέλφια ηλικίας 40 και 48 ετών, τα οποία εκτός από τη δολοφονία του δημοσιογράφου, εμπλέκονται και σε δολοφονία πυγμάχου. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως για την υπόθεση αναμένονται ακόμα δύο συλλήψεις.

Σε ανάρτησή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφέρει:

«Είχαμε πει, από την πρώτη στιγμή, ότι θα κάνουμε τα πάντα για να εξιχνιαστεί η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Όσος χρόνος και αν χρειαστεί να περάσει. Πριν από λίγο η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε δύο πρόσωπα -για τα οποία εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης- που εμπλέκονται στη δολοφονία του αδικοχαμένου δημοσιογράφου. Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. επιταχύνθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και είχαν αποτέλεσμα, που οδηγεί στην εξιχνίαση άλλης μίας δολοφονίας. 

Όσοι χρησιμοποίησαν αυτή την τραγική υπόθεση, για να συκοφαντήσουν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Κυβέρνηση συνολικά και την Ελληνική Αστυνομία, οφείλουν μία συγγνώμη. Συνεχίζουμε όλα όσα πρέπει για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης. Τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη».

 
 
 

Υπενθυμίζεται πως το γεγονός ότι η δολοφονία του δημοσιογράφου παρέμενε επί δύο χρόνια ανεξιχνίαστη, είχε επιφέρει διεθνή κριτική κατά της Ελλάδας. Ο Γιώργος Καραϊβάζ δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στην Αθήνα, στις 9 Απριλίου 2021, με την υπόθεση να έχει όλα τα χαρακτηριστικά μαφιόζικης εκτέλεσης.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Τις δύο συλλήψεις για την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ ανακοίνωσε και επίσημα η Ελληνική Αστυνομία, μετά τη σχετική δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Η ανακοίνωση 

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι συνελήφθησαν σήμερα, Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, αμέσως μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, του 30ου Ανακριτικού Τμήματος Αθηνών, δύο ημεδαποί, 40 και 48 ετών, κατηγορούμενοι για την ανθρωποκτονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ που τελέστηκε την 9 Απριλίου 2021».

πηγη: https://tvxs.gr