Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 11 Νοέ 2022
Μια υποκριτική συγνώμη ενός δημοσιοκάφρου και η αφωνίας άλλων δημοσιολόγων όπως του του Σάκη Μουμτζή. Τ. Θεοδωρόπουλου, Μ. Βουλαρινού, Δ. Οικονόμου κ.α. μετά την αθώωση Ινδαρέ. (Ηχητικό)
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 

 

Ηλίας Κανέλλης είναι ένα απ' τα πιο γνωστά κατακάθια της καθεστωτικής δημοσιογραφίας. Ενας πολυθεσίτης δημοσιογράφος με ποικίλες συνεργασίες με κρατικούς φορείς, σε μια εποχή όπου η ανεργία γονατίζει τον δημοσιογραφικό κλάδο. ο οποίος όταν δεν υπερασπίζεται την μπατσάδικη κτηνωδία, όπως στην περίπτωση Ινδαρέ, επιδίδετε σε υστερική φιλοσιωνιστική προπαγάνδα, ρίχνοντας τα εμέσματα του στον ηρωικό Παλαιστινιακό λαό", γράφαμε σε περασμένη ανάρτησή μας. 

 

Γιατί επανερχόμαστε σ' αυτό το κείμενο; Ο λόγος είναι ότι μετά την χθεσινή δικαστική ετυμηγορία με την οποία κατάρρευσε η αστυνομική σκευωρία που είχε στηθεί εναντίον του Ινδαρέ και τον παιδιών του, ο Γ. Κανέλλης προφανώς αναλογιζόμενος ότι ο σκηνοθέτης, θύμα της αστυνομικής βίας, μετά την απόφαση του δικαστηρίου, μπορεί να αρχίσει να μοιράζει αγωγές, κάνει δημόσια μια "δήλωση μετανοίας".  

 

Μας γράφει, λοιπόν. ο Ηλίας Κάνελλης στην στήλη του στα "Νέα": "Ανήκω σε εκείνους που μετέδωσαν την πληροφορία της αστυνομίας, ότι οι γιοι του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδυρέ και ο ίδιος είχαν προκαλέσει βίαιο επεισόδιο στη διάρκεια της εκκένωσης μιας κατάληψης στο Κουκάκι. πλάι στο σπίτι τους. Με μεγάλη μου χαρά, η δικαστικά διερεύνηση της υπόθεσης, που χθες κατέληξε στην αθώωση των κατηγορηθέντων, διέψευσε και την αστυνομία, διέψευσε και μένα... Αυτή η απόφαση, ωστόσο, με φέρνει ενώπιον της προσωπικής μου ευθύνης στη διάδοση μιας φήμης που δεν αποδείχτηκε. Και δεν θα ήταν τίμιο εκ μέρους μου να μην αναλάβω αυτή την ευθύνη, να μη ζητήσω συγγνώμη κι από τους αθωωθέντες κι από τους αναγνώστες. Δεν έκανα σωστή εκτίμηση και χρησιμοποίησα ως βέβαιη μια πληροφορία, χωρίς να έχω δικαίωμα να το κάνω, επειδή έπρεπε να με δεσμεύσει η πίστη στο κράτος δικαίου και στο τεκμήριο της αθωότητας που επικαλέστηκαν οι κατηγορηθέντες και αθωωθέντες. Από την παράκαμψη αυτών των αρχών, κακώς, δεν με προστάτεψαν ούτε οι πεποιθήσεις μου ούτε η πείρα μου. Το έξυπνο πουλάκι πιάνεται από το ποδαράκι".

 

Μόνο "έξυπνο πουλάκι" δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις τον Κανέλλη, εκτός και αν εννοεί "έξυπνο παπαγαλάκι". Αλλά πέρα απ' αυτό όμως, όπως σημειώναμε σε περασμένο κείμενο μας ήταν μια χορωδία δημοσιολόγων που παιάνιζαν τον χαβά που μαέστρο είχε την αστυνομία. Ανάμεσα σ' αυτούς, ο Σάκης Μουμτζής (liberal) ο Τάκης Θεοδωρόπουλος (Καθημερινή), ο Μάνος Βουλαρίνος (ΣΚΑΪ),  η Ηρώ Καριοφύλλη (Alpha), ο Δημήτρης Οικονόμου (ΣΚΑΪ)...

Επίσης δεκάδες ήταν και οι νεοδημοκράτες βουλευτές που υπερθεμάτιζαν στα κατασκευασμένα σενάρια της ΓΑΔΑ, Μπάμπης Παπαδημητρίου, Άδωνις Γεωργιάδης, Γιάννης Λοβέρδος, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, Μάκη Βορίδης, κ.α. Ολοι αυτοί δεν αισθάνονται τώρα την ανάγκη να ζητήσουν έστω και μια υποκριτική συγνώμη; Τόσο παχύδερμα είναι; (ρητορική η ερώτηση).

Απ' ότι υποθέτουμε, ο δεξιός σκηνοθέτης, δεν πρόκειται να απαιτήσει την δικαστική του δικαίωση από την λάσπη που δέχτηκε, αυτός και η οικογένεια του, από δημοσιοκάφρους και εθνοπατέρες. Αξίζει όμως να επαναφέρουμε ένα ηχητικό. που είχαμε αναρτήσει τότε. για το πώς επιβάλλεται η "νεοδημοκρατική κανονικότητα".

 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου