Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 19 Φεβ 2021
Τα ΜΑΤ τον εγκατέλειψαν αναίσθητο, πεταμένο στα αίματά του – «Νόμισαν πως με σκότωσαν»
Κλίκ για μεγέθυνση
19.02.2021
Ο φοιτητής που αστυνομικός με πυροσβεστήρα «του έσπασε το σαγόνι και του έβγαλε τα δόντια» μιλά για τα όσα μαρτυρικά βίωσε στα χέρια των ΜΑΤ.

Ο φοιτητής που χτυπήθηκε με απερίγραπτη βία από άνδρες των ΜΑΤ μετά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Τετάρτης 10 Φεβρουαρίου περιγράφει τα όσα μαρτυρικά έζησε στα χέρια τους, επιβεβαιώνοντας απόλυτα την καταγγελία του πρώην πρύτανη του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, Νίκου Μαρκάτου.

Ο πρώην πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Νίκος Μαρκάτος, την επομένη του φοιτητικού συλλαλητηρίου όπου οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. οργίασαν απέναντι σε αγωνιζόμενους φοιτητές, κατήγγειλε μέσω ραδιοφωνικής του παρέμβασης ένα αστυνομικό «πογκρόμ εκ προθέσεως» κατά των φοιτητών σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «με πυροσβεστήρα αστυνόμος έσπασε το σαγόνι και έβγαλε τα δόντια από φοιτητή ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο χειρουργείο».

Τότε μάλιστα, ο κ. Μαρκάτος είχε δηλώσει τα εξής: «Τελείωσε η διαδήλωση τέσσερις παρά πέντε και κλείνουν το μετρό της Ομόνοιας. Πώς θα φύγει το πλήθος;» αναρωτήθηκε ακόμα, για να προσθέσει πως «κατεβαίνει το πλήθος από το Σύνταγμα στην Ομόνοια εκεί για πρώτη φορά έκοψαν όλες τις διόδους. Και αρχίζουν τα μηχανάκια να ανεβαίνουν στα πεζοδρόμια, έχουμε τους φοιτητές στους τοίχους και τα μηχανάκια τους επιτίθενται».

Μία εβδομάδα αργότερα, ο φοιτητής που δέχθηκε την επίθεση των ΜΑΤ επιβεβαιώνει την καταγγελία και δημοσιεύει την μαρτυρία του, με φωτογραφίες που αποδεικνύουν την άγρια έως και δολοφονική πρόθεση των αστυνομικών εναντίον του.
Τα όσα καταγγέλλει είναι σοκαριστικά και ενδεικτικά της δράσης της ΕΛ.ΑΣ., που η κυβέρνηση εισήγαγε και στα Πανεπιστήμια:

«Από τα χτυπήματα έπεσα αναίσθητος αυτό δεν τους εμπόδισε, ωστόσο, να με χτυπούν με γκλοπ ακόμα και με πυροσβεστήρα στο κεφάλι, ενώ το βίντεο που απαθανατίζει μόνο τα τελευταία δευτερόλεπτα της επίθεσης δείχνει ένα από τους βασανιστές μου (αυτόν που αντί για γκλοπ χρησιμοποιούσε τον πυροσβεστήρα για να φέρει τα χτυπήματα του) να με κλωτσάει αλλεπάλληλα στα πλευρά» περιγράφει, μεταξύ άλλων.
«Αναίσθητος, πεταμένος μέσα στα αίματα μου»

Ο φοιτητής δημοσίευσε στα κοινωνικά δίκτυα αναλυτικά τη μαρτυρία του για όσα βίωσε, συνοδεύοντάς την από φωτογραφίες που επιβεβαιώνουν τα χτυπήματα από αστυνομικό με πυροσβεστήρα, και αποδεικνύουν τη ζημιά που του προκάλεσαν τα βίαια χτυπήματα των ΜΑΤ.

«Γύρω μου άρχισαν να ξυλοκοπούνται συνάδελφοι σπουδαστές, στην προσπάθεια μου να διαφύγω έτρεξα ξανά προς την πλατεία Λαυρίου όπου και έπεσα πάνω σε μια διμοιρία από άνδρες των ΜΑΤ. Θυμάμαι να περνάω ανάμεσά τους τρέχοντας να γλιτώσω από τη μανία τους, μα εκεί χάνονται όλες οι αναμνήσεις μου σχετικά με το τι έγινε.. Ξυπνάω ώρα αργότερα, όσοι με περιέθαλψαν μου λένε πως ήμουν 20 λεπτά αναίσθητος πεταμένος μέσα στα αίματα μου… πιθανόν νόμισαν πως με σκότωσαν γι’ αυτό δεν προέβησαν και σε προσαγωγή ενώ ταυτόχρονα με εγκατέλειψαν στο κράσπεδο χωρίς κανένα ενδιαφέρον για το αν ζω ή αν θα ζήσω..» περιγράφει ο ίδιος, μεταξύ άλλων.
Διαβάστε αναλυτικά την καταγγελία, όπως τη δημοσίευσε ο ίδιος:

Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου γύρω στις 4 μμ ,λίγο μετά το τέλος του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου κι ενώ αποχωρούσαμε ειρηνικά προς το σταθμό Ομονοίας έγινε η δολοφονική επίθεση κατά του συγκεντρωμένου πλήθους φοιτητών απο άτομα της ομάδας ΔΕΛΤΑ και ΜΑΤ.

Με τη ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης και δακρυγόνων μέσα στο πλήθος, μέλη της ομάδας ΔΕΛΤΑ γκάζωσαν κι έπεσαν με τα μηχανάκια τους απρόκλητα πάνω στο πανικόβλητο πλήθος με σκοπό να τραυματίσουν σοβαρά .. Εγω με περίπου 200 ακόμα άτομα κινηθήκαμε επί της 3ης Σεπτεμβρίου προσπαθώντας να διαφύγουμε, θυμάμαι ότι γίνονταν απανωτές επιθέσεις εναντίον μας με όλο και μεγαλύτερες δυνάμεις της αστυνομίας να καταφτάνουν από παντού παγιδεύοντας μας τελικά στην
Πατησίων.

Γύρω μου άρχισαν να ξυλοκοπούνται συνάδελφοι σπουδαστές , στην προσπάθεια μου να διαφύγω έτρεξα ξανά προς την πλατεία Λαυρίου όπου και έπεσα πάνω σε μια διμοιρία απο άνδρες των ΜΑΤ.. Θυμάμαι να περνάω ανάμεσα τους τρέχοντας να γλιτώσω από τη μανία τους, μα εκεί χάνονται όλες οι αναμνήσεις μου σχετικά με το τι έγινε.. Ξυπνάω ώρα αργότερα, όσοι με περιέθαλψαν μου λένε πως ήμουν 20 λεπτά αναίσθητος πεταμένος μέσα στα αίματα μου.. πιθανόν νόμισαν πως με σκότωσαν γι αυτό δεν προέβησαν και σε προσαγωγή ενώ ταυτόχρονα με εγκατέλειψαν στο κράσπεδο χωρίς κανένα ενδιαφέρον για το αν ζω ή αν θα ζήσω.. Από τα χτυπήματα έπεσα αναίσθητος αυτό δεν τους εμπόδισε, ωστόσο, να με χτυπούν με γκλοπ ακόμα και με πυροσβεστήρα στο κεφάλι, ενώ το βίντεο που απαθανατίζει μόνο τα τελευταία δευτερόλεπτα της επίθεσης δείχνει ένα από τους βασανιστές μου (αυτόν που αντί για γκλοπ χρησιμοποιούσε τον πυροσβεστήρα για να φέρει τα χτυπήματα του) να με κλωτσάει αλλεπάλληλα στα πλευρά. Το χείλος μου κρέμεται σκισμένο μπροστά στα μάτια μου κι ενώ αιμορραγώ θολωμένος από τα χτυπήματα ,τα πρώτα λεπτά αφού ανέκτησα τις αισθήσεις μου..

Η διμοιρία περνάει πάλι από μπροστά μου..
“Τα λέμε την επόμενη φορά”

Οι βασανιστές μου αδίστακτοι και αμετανόητοι μου εξέφρασαν αποτρόπαια την απανθρωπιά τους, ειρωνευόμενοι τις μόνιμες βλάβες στην όψη μου και απειλώντας με λέγοντας.. “Τα λέμε την επόμενη φορά ”

Μεταφέρθηκα στον Ερυθρό Σταυρό μαζί με πλήθος άλλων τραυματιών από την πορεία, εκεί διαγνώστηκε διάσειση, κάταγμα στον κρόταφο και στο ιγμόρειο Κακώσεις σε όλο το σώμα, θλάση στα πλευρά. Καταγγέλλω προμελετημένες τακτικές βασανισμού, εξευτελισμού και σημαδέματος (όπως στην δική μου περίπτωση που μου ξεσκίσαν το πρόσωπο) από την Ελληνική Αστυνομία. Καταγγέλλω την κακοποίηση ΤΟΥ ΣΏΜΑΤΟΣ ΜΟΥ από ένστολους, Αφού με χτυπούσαν ενώ εγώ ήμουν λιπόθυμος κρατώντας με όρθιο για να διευκολύνουν το δολοφονικό τους έργο… καθώς και χαριστική βολή με τον πυροσβεστήρα από τον συγκεκριμένο εν δυνάμει δολοφόνο ..

Αρνήθηκαν να με προσάγουν στην κατάσταση που με έφεραν, εγκαταλείποντας με μετά τον ξυλοδαρμό. Καταγγέλλω την εγκληματική εγκατάλειψη μου μετά την επίθεση που δέχτηκα. Καταγγέλλω την εν γένει δολοφονική επίθεση κατά των διαδηλωτών της πορείας της 10.2 απρόκλητα κι αναίτια. Με την συγκάλυψη και υποστήριξη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Κυβέρνησης που έχει μεταφράσει δικτατορικές μεθόδους σε κώδικα δεοντολογίας… Καταγγέλλω την παρουσία της κρατικής ασφάλειας μέσα στο χειρουργείο και σε εξεταστήρια.

Καθώς και τις πιέσεις προς τους γιατρούς για γρήγορο εξιτήριο σε ασθενείς… Καταγγέλλω το μίσος και το μένος και μνησικακία τάξεων της Ε.Α. Καταγγέλλω τους δημοσιογράφους των ΜΜΕ για όλες τις μεθόδους αναπαραγωγής κι αναμάσησης αδιασταύρωτων πληροφοριών .. καθώς και την απόκρυψη γεγονότων στο σύνολο τους.

Καταγγέλλω μεθόδους τρομοκρατίας εις βάρος της κοινωνίας μας με εντεταλμένα εγκλήματα κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ίδιας της λογικής..

Ανυπαρξία διοικητικού ελέγχου και Δικαίου Μεροληψίας και συνεχόμενου εκφοβισμού.

Πηγή: www.rosa.gr
 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου