Οι τρεις Έλληνες μαθητές ποζάρουν με την ελληνική σημαία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Microsoft στη Νέα Υόρκη. Πιστωτική: AMNA

Τρεις Έλληνες φοιτητές συμμετείχαν φέτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ειδικών Γραφείων της Microsoft και πραγματοποίησαν εξαιρετικά καλά, με έναν από αυτούς να έρχεται πρώτο στην κατηγορία του.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη μεταξύ 28 Ιουλίου και 31 Ιουλίου 2019.

Ο Κυριάκος Χατζηευθυμιάδης από την Αθήνα , που είναι στην τρίτη χρονιά του Λυκείου της Ελλάδας ή του Γυμνασίου, κέρδισε την πρώτη θέση στην κατηγορία "Microsoft PowerPoint".

Ο Χρήστος Κιοφτετζής, 15 ετών από την Καβάλα, κατέλαβε την ένατη θέση στον κόσμο στην κατηγορία "Microsoft Excel" και πρώτος μεταξύ όλων των Ευρωπαίων που συμμετείχαν στην ίδια κατηγορία.

Η τρίτη σημαντική διάκριση για την ελληνική ομάδα προήλθε από τον 13χρονο Νίκο Σκιαδά από τη Σπάρτη, ο οποίος τελείωσε τον έβδομο σε ολόκληρο τον κόσμο στην κατηγορία "Microsoft Excel και Word".

Η ελληνική ομάδα απαρτιζόταν από τους τρεις μαθητές και τον καθηγητή τους, Παναγιώτη Ασλανίδη.

Και οι τρεις μαθητές τοποθετήθηκαν πρώτα στις κατηγορίες τους κατά τον προηγούμενο διαγωνισμό στην Ελλάδα.

Συνολικά, 850.000 μαθητές από 119 χώρες σε όλο τον κόσμο συμμετείχαν σε εθνικούς διαγωνισμούς προκριματικών πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2019.

Μόνο 155 από αυτά τα άτομα, από συνολικά 50 έθνη, κατάφεραν να πάνε στη Νέα Υόρκη για τους τελικούς, όπου οι τρεις νέοι εκπρόσωποι από την Ελλάδα έκαναν εξαιρετικά.

https://greece.greekreporter.com