Την αποχαιρετιστήρια λειτουργία ως Μητροπολίτης Καλαβρύτων τέλεσε σήμερα, Κυριακή, ο Αμβρόσιος, με την παραίτησή του να κατατίθεται την Δευτέρα επίσημα στην Ιερά Σύνοδο.

Σύμφωνα με το kalavrytanews.com μετά την επίσημη κατάθεση της παραίτησής του, η Ιερά Σύνοδος θα ενεργοποιήσει τις διαδικασίες εκλογής νέου Μητροπολίτη.

Από τους εμβληματικότερους εκπροσώπους του σκοταδισμού στους κόλπους της ελληνικής εκκλησίας, με σαφή ακροδεξιά ρητορική που μετεξελίχθηκε ακόμη και σε «ξέπλυμα» του ναζισμού - «καλύτερα ναζιστής και φασίστας παρά κατσαπλιάς» - ο, χωροφύλακας στη διάρκεια της χούντας, ως αξιωματικός της θρησκευτικής υπηρεσίας, Αμβρόσιος (κατά κόσμον Αθανάσιος Λενής) παρέμεινε επί σχεδόν 41 χρόνια (θα συμπληρώνονταν τον ερχόμενο Οκτώβριο) στη θέση του Μητροπολίτη.

Πολέμιος κάθε προοδευτικής τομής στην ελληνική κοινωνία και κάθε σχετικού νομοθετήματος από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είχε μετατρέψει τον εκκλησιαστικό άμβωνα σε «βήμα» παραληρηματικής ρητορικής, την οποία ξεδίπλωνε και από το ιδιαίτερα ενεργό blog του. Χαρακτηριστική είναι η επίθεσή του στους ομοφυλόφιλους - «αποβράσματα της κοινωνίας», «φτύστε τους» κ.ά - για την οποία και καταδικάστηκε τον περασμένο Ιανουάριο.

Εκείνη η καταδίκη ήταν η αφορμή να «φουντώσει» η συζήτηση για την παραίτησή του, την οποία ο ίδιος είχε τότε κλείσει, λέγοντας ότι ζήτησε… από την Παναγία να του πει τι θα κάνει.

https://tvxs.gr