Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 16 Απρ 2021
Κάλεσμα στην αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση της 17ης Απρίλη
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 

Από την Λαϊκή Αντιφασιστική Δράση, λάβαμε και παραθέτουμε:

 

Σαν Λαϊκή Αντιφασιστική Δράση στηρίζουμε το κάλεσμα του Πολιτικού Χώρου Ηλέκτρα Αποστόλου και θα συμμετέχουμε πολιτικά και οργανωτικά εντός του μπλοκ του στην αντι ιμπεριαλιστική διαδήλωση απέναντι στον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό, τους πολεμικούς ανταγωνισμούς και την κυβέρνηση που εκπληρώνει τα αιτήματα του Δυτικού ιμπεριαλισμού κατ ‘ εντολήν της εξαρτημένης ντόπιας ολιγαρχίας.

Η εξαρτημένη ντόπια ολιγαρχία, ηγεμόνιδα δύναμη εντός του μπλοκ της εξαρτημένης άρχουσας τάξης, επισφραγίζει την ταξική της κυριαρχία απέναντι στην εργατική τάξη και τον λαό, για την διαιώνιση της παρασιτικής φύσης της, μέσα από το σχήμα της πολιτικής, οικονομικής, στρατιωτικής και διπλωματικής εξάρτησης από τον Δυτικό ιμπεριαλισμό, δηλαδή τον Ευρωπαϊκό Ιμπεριαλισμό- Γερμανικός- Γαλλικός Ιμπεριαλισμός- και τον Αμερικανικό ιμπεριαλισμό που σέρνει το πολεμοκάπηλο άρμα του Ν.Α.Τ.Ο.

Την περίοδο της πανδημίας, που οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις προσπαθούν να κάνουν την κρίση ευκαιρία εις βάρος των εργαζόμενων λαών, και ο δικός μας λαός πληρώνει βαρύ φόρο αίματος με το Ε.Σ.Υ. να βρίσκεται σε βαθειά κρίση κατ’ εντολήν των ευρωπαϊκών μονοπωλίων και με την εφαρμογή αυτής της πολιτικής στο εσωτερικό της χώρας από τους ντόπιους κλακαδόρους υπηρέτες της οικονομικής πολιτικής του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού.

Ταυτόχρονα με το πως εκφράζονται τα δεινά των λαών από τις επιταγές του διεθνούς ιμπεριαλισμού, οι πολεμικές αντιπαραθέσεις που αποτελούν οργανικό τμήμα του ιμπεριαλιστικού συστήματος και του διαρκούς ανταγωνισμού για το ξαναμοίρασμα του κόσμου οξύνονται ακόμη περισσότερο την σημερινή περίοδο. Το αδυνάτισμα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και η πρόσφατη αλλαγή σε επίπεδο διαχειριστικό και όχι ουσιαστικό με την εκλογή του Μπάιντεν, κάνει τον κυρίαρχο αμερικανικό ιμπεριαλισμό ακόμη πιο επιθετικό και πιο θανατηφόρο για τους λαούς ολόκληρου του κόσμου. Η συντονισμένη πολιτική- οικονομική- στρατιωτική και ηθική υποστήριξη του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού στην ακροδεξιά κυβέρνηση της Δυτικής Ουκρανίας και τα παραστρατιωτικά φασιστικά τάγματα εφόδου της περικυκλώνει επικίνδυνα τον ηρωικό λαό του Ντονμπάς ως κομμάτι ενός σχεδιασμού για την ευρύτερη περικύκλωση του Ρωσικού καπιταλιστικού κράτους. Και στον δικό μας τόπο, ο ερχομός του αεροπλανοφόρου Αϊζενχάουερ είναι ακόμη μια υπενθύμιση πως η χώρα μας μετατρέπεται σε ένα απέραντο νατοϊκό στρατόπεδο πολέμου και θανάτου μέσα από την συγκέντρωση πολεμικού εξοπλισμού από άκρη σε άκρη της, ένα σημείο προγεφύρωμα για το αιματοκύλισμα των λαών της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Μιας πολιτικής κατάστασης, που περνάει από το ένα πολιτικό προσωπικό στο άλλο, από την σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο ελληνικός λαός δεν έχει τίποτα να χωρίσει με τους γειτονικούς λαούς και τους λαούς ολόκληρου του κόσμου. Δεν έχει κανένα όφελος ο τόπος που εργάζεται και ζει να μετατρέπεται σε ένα ορμητήριο θανάτου απέναντι στους γειτονικούς λαούς. Τα παιδιά της εργατικής τάξης και του λαού δεν έχουν καμία δουλειά έξω από τα σύνορά τους. Οι ιμπεριαλιστές- ληστές μόνο ζημιά έχουν κάνει στην εργατική τάξη και τον λαό μας.

Η παραπάνω κατάσταση δημιουργεί την αναγκαιότητα συγκρότησης ενός ουσιαστικού ταξικού στρατοπέδου εντός του λαϊκού κινήματος, σε κατεύθυνση αντιφασιστική, αντι ιμπεριαλιστική, απέναντι στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, την ιμπεριαλιστική εξάρτηση και την κυβερνητική πολιτική, που θα συγκροτήσει με πλατιούς πολιτικούς όρους την εργατική τάξη και τον λαό έτσι ώστε να αναμετρηθούν με μαζικές δυναμικές διαδηλώσεις απέναντι στην κυβερνητική πολιτική ως απότοκο της σχέση εξάρτησης της ντόπιας εξαρτημένης ολιγαρχίας με τον Δυτικό ιμπεριαλισμό. Με μαζικές δυναμικές διαδηλώσεις που δεν θα δημιουργούν καμία παραπλάνηση στο λαό σε σχέση με τη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται αλλά θα στοχεύουν πολιτικά την κυβέρνηση ως όργανο της άρχουσας τάξης και τον Ευρωπαϊκό και Αμερικανικό ιμπεριαλισμό, ως υπεύθυνους για την διπλή καταλήστευση του εργαζόμενου λαού και των ιμπεριαλιστικών πολέμων που γεννούν φτώχεια, εξαθλίωση και προσφυγιά.

ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

Η ΕΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ- ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΑΙΔΙΑ-ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΝΤΟΝΜΠΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ

 

Λαϊκή Αντιφασιστική Δράση


Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021 | 8:51 μ.μ.
πηγη: http://tsak-giorgis.blogspot.com

 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου