Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 18 Σεπ 2018
Οι Έλληνες βίγκαν κάνουν καμπάνια για τα ζώα στο Μετρό της Αθήνας!
Κλίκ για μεγέθυνση
Οι Έλληνες βίγκαν κάνουν καμπάνια για τα ζώα στο Μετρό της Αθήνας!Οι Έλληνες βίγκαν κάνουν καμπάνια για τα ζώα στο Μετρό της Αθήνας!Οι Έλληνες βίγκαν κάνουν καμπάνια για τα ζώα στο Μετρό της Αθήνας!Οι Έλληνες βίγκαν κάνουν καμπάνια για τα ζώα στο Μετρό της Αθήνας!Οι Έλληνες βίγκαν κάνουν καμπάνια για τα ζώα στο Μετρό της Αθήνας!Οι Έλληνες βίγκαν κάνουν καμπάνια για τα ζώα στο Μετρό της Αθήνας!Οι Έλληνες βίγκαν κάνουν καμπάνια για τα ζώα στο Μετρό της Αθήνας!
.Οι Greek Vegans (www.facebook.com/vegansgreece - www.greekvegans.gr) με αφορμή τις αντίστοιχες διαφημίσεις στα μέσα μεταφοράς πολλών μεγάλων πόλεων του εξωτερικού, αποφάσισαν να υλοποιήσουν ένα αντίστοιχο εγχείρημα στο μετρό της Αθήνας.

Από τις 9 Σεπτεμβρίου και για 28 συνεχόμενες ημέρες ένας ολόκληρος συρμός του μετρό (συνολικά 184 αφίσες) θα είναι γεμάτος με μηνύματα σχετικά με τον βιγκανισμό. Μηνύματα ενημέρωσης που θα δείξουν στο ευρύ κοινό την αλήθεια για την διατροφή του.

Μηνύματα ενημέρωσης που θα ευαισθητοποιήσουν και θα παρακινήσουν τον κόσμο να μάθει περισσότερα για το πόση βία κρύβεται στο πιάτο του.

Μηνύματα ενημέρωσης που θα βοηθήσουν το κοινό να μάθει για το ηθικό αλλά και περιβαλλοντικό κόστος των καθημερινών του επιλογών.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη και πιο άμεση καμπάνια που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην Ελλάδα. Μια καμπάνια που στηρίχθηκε οικονομικά από εκατοντάδες άτομα από την Ελλάδα, την Κύπρο αλλά και το εξωτερικό.

Στόχος αυτής της καμπάνιας δεν είναι βέβαια να ενοχλήσει ή να σοκάρει. Ελπίδα μας είναι το κοινό να κατανοήσει ότι το κομμάτι κρέας που βρίσκεται στο πιάτο του προέρχεται από ένα πλάσμα που ένιωθε, φοβόταν και πονούσε όσο εμείς. Ότι για να παραχθεί ένα κομμάτι κρέας ή ένα ποτήρι γάλα κάποια αθώα πλάσματα υπέφεραν και θανατώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο.

Έχοντας πλέον αυτή την πληροφορία θεωρούμε ότι οι συμπολίτες μας θα μπορέσουν να διαφοροποιήσουν τις διατροφικές τους συνήθειες. Και ότι δεν θα σταματήσουν απλώς να χρηματοδοτούν τη θανάτωση αθώων πλασμάτων. Αλλά ότι επιπλέον θα προστατεύσουν την υγεία τους αλλά και το περιβάλλον.

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι ο ΠΟΥ κατέταξε το επεξεργασμένο κρέας στις καρκινογόνες τροφές και το κόκκινο κρέας στις πιθανώς καρκινογόνες. Ποιος άραγε θα ήθελε να τραφεί ή να δώσει στο παιδί του κάτι καρκινογόνο; (Πηγές: https://bit.ly/2Me79sM)

Επίσης ο ΟΗΕ έχει κατατάξει την κτηνοτροφία ως το βασικότερο παραγωγό αερίων του θερμοκηπίου παγκοσμίως. Είναι κάτι που έχει επιβεβαιωθεί από πολλές έρευνες και δεν αμφισβητείται από την επιστημονική κοινότητα. (Πηγές: https://www.theguardian.com/environment/2010/jun/02/un-report-meat-free-diet και https://bit.ly/2NsLvFF).

Θα πρέπει ακόμη να τονιστούν και τα εξής:

1. Η κατανάλωση ζωικών προϊόντων βλάπτει τον ανθρώπινο πληθυσμό συνολικά. Αυτό συμβαίνει επειδή για να παχύνουν τα ζώα και να μην αρρωσταίνουν οι κτηνοτρόφοι τους δίνουν τεράστιες ποσότητες αντιβιοτικών. Αυτό σημαίνει ότι αναπτύσσονται μικροοργανισμοί ανθεκτικοί σχεδόν σε όλα τα φάρμακα. (Πηγές: http://www.cdc.gov/drugresistance/threat-report-2013
και http://www.grubstreet.com/2015/11/superbugs-in-meat.html)

2. Τρώγοντας κρέας ασκούμε βία και στους συνανθρώπους μας: Για κάθε μερίδα κρέατος που παράγουμε χρειάζονται 20 μερίδες σιτηρών. Αναλογικά η τροφή αυτή θα μπορούσε να δοθεί σε ανθρώπους που πεθαίνουν από την πείνα και να περισσέψει κιόλας. (Πηγές: http://iopscience.iop.org/article/10.1088/1748-9326/8/3/034015/meta;jsessionid=1F77A9B01FCEEBD1A19EAA2E87B719BB.ip-10-40-1-98 και http://science.sciencemag.org/content/345/6194/325)

Αυτοί είναι άλλωστε και οι λόγοι για τους οποίους εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, όπως βέβαια και στην Ελλάδα, στρέφονται στη φυτική διατροφή: Για τα ζώα, την υγεία τους, το περιβάλλον και τους συνανθρώπους τους.

Οι Greek Vegans είναι ο μεγαλύτερος φορέας ενημέρωσης σε θέματα δικαιωμάτων των ζώων και φυτικής διατροφής στο ελληνόφωνο διαδίκτυο. Μέσω της σελίδας τους στο Facebook (www.facebook.com/vegansgreece) ενημερώνονται εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σχετικά με τα τελευταία νέα για τον βιγκανισμό. Μέσω του site τους (www.greekvegans.gr) παρέχεται σφαιρική πληροφόρηση για θέματα διατροφής, ηθικής, υγείας και περιβάλλοντος.
 
© Copyright 2011 - 2023 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου