Loading...

Κατηγορίες

Δευτέρα 11 Φεβ 2013
ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΚΡΑΘΙΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
Κλίκ για μεγέθυνση
ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΚΡΑΘΙΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

 

Το μεγαλύτερο κοινωνικό γεγονός της Ανατολικής Αιγιάλειας μπορεί να θεωρείται πλέον, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Φιλόπτωχου Ταμείου της ενορίας του Ι.Ν. της μεταμορφώσεως Σωτήρος Κραθίου.

Η πολύ μεγάλη προσέλευση των κατοίκων της Ανατολικής Αιγιάλειας που πλημμύρισε την αίθουσα του ξενοδοχείου «Akrata Beach» στην Παραλία Συλιβαινιωτίκων, στις 2 Φεβρουαρίου, προσέδωσε την ανάλογη κοινωνική αναγνώριση στο πολύ μεγάλο ανθρωπιστικό έργο του Φιλόπτωχου Ταμείου.

Ο ιερέας του Ι.Ν. Αγίου Σωτήρος π. Ν. Μετζελίδης καλωσόρισε όσους παρευρέθησαν, εκφράζοντας τις ιδιαίτερες ευχαριστίες για το διοικητικό Συμβούλιο του Φιλόπτωχου Ταμείου, που το απαρτίζουν αξιότιμες και δραστήριες κυρίες της ενορίας.

Την φετινή εκδήλωση ομόρφυναν με την παρουσία τους οι μικροί μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κραθίου, μέλη της μικρής σχολικής χορωδίας υπό την διεύθυνση και καθοδήγηση της μουσικού και δασκάλας κας Κορνηλίας

Γκολφινοπούλου. Οι μαθητές με την δασκάλα τους στο πιάνο τραγούδησαν τα κάλαντα και πολλά πρωτοχρονιάτικα τραγούδια που δικαίως απέσπασαν τον θαυμασμό και τα παρατεταμένα χειροκροτήματα όλων των παρευρισκομένων.

Ο π. Ν. Μετζελίδης πρόεδρος του Φιλόπτωχου Ταμείου στον καθιερωμένο οικονομικό απολογισμό της χρονιάς που πέρασε, με συγκίνηση και χαρά κατέθεσε στους εκλεκτούς ενορίτες και φίλους του τον απολογισμό του έτους 2012, ως προς τις φιλανθρωπικές ενέργειές του, καρπούς της διαχείρισης δωρεών, που με εμπιστοσύνη κατέθεσαν σε αυτό εκλεκτοί συνάνθρωποί μας. Παρουσίασε και διένειμε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στους ενορίτες σχετικό λεπτομερές έντυπο για το επιτελεσθέν σημαντικό φιλανθρωπικό έργο που έχει ως ακολούθως:

« Για το έτος λοιπόν 2012, στο Φιλόπτωχο Ταμείο του Ι. Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κραθίου Αιγιαλείας,συγκεντρώθηκαν σε χρήματα με τη μορφή δωρεών, δίσκων, από το κυτίο στον Ιερό Ναό, από τις συνδρομές των μελών, από τις πωλήσεις ημερολογίων και χειροτεχνιών και από λαχειοφόρους, 10.898,00 € και διατέθηκαν τα εξής ποσά:

Για αγορά τροφίμων- κρέατος απορρυπαντικών- χαρτικών 4.161,00 €

Για χρηματικά βοηθήματα σε οικογένειες 2.340,49 €

Για εξόφληση λογαριασμών ΔΕΗ 589,00 €

Για δωρεές σε εκκλ. Ιδρύματα-σχολεία - συλλόγους 821,40 €

Για εξόφληση άρτου οικογενειών 330,00 €

Για γραφική ύλη αφίσες - υλικά χειροτεχνιών- προγράμματα 781,88 €

Για ένδυση και φάρμακα δύο ασθενών σε νοσοκομείο 87,70 €

Για ταχυδρομικά τέλη και ΔΟΥ 85,98 € ·

Συνολικά δηλ. 9.197,53 €

Κοντά σε αυτό το ποσό θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και ένα ακόμη, ίσως

μεγαλύτερο, που αφορά προσφορές σε είδη τροφίμων ένδυσης κτλ. Που φέτος υπήρξε μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά.

Όλους αυτούς: επιχειρήσεις, εταιρείες, ενορίτες, φίλους, ιδιαίτερα τους ευχαριστούμε

και καθηκόντως ο καθένας έχει παραλάβει ταχυδρομικώς την σχετική απόδειξη

και το ευχαριστήριο.

Στον χαιρετισμό που απηύθυναν, ο τοπικός αντιδήμαρχος Ανατολικής Αιγιάλειας κ. Β. Ανδρουτσόπουλος, ο πρόεδρος του ΕΚΑΜΕ Αιγίου, η π. βουλευτής Κ. Νατάσσα Ράγιου, εξήραν το έργο του Φιλόπτωχου Ταμείου.

Η κ. Αναστασία Ευσταθίου συγγραφέας και Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Κραθίου εκφώνησε την κεντρική ομιλία της εκδήλωσης με θέμα «Εθελοντισμός».

Ακολούθως, ως είθισται, ο πρόεδρος του Φιλόπτωχου Ταμείου, και ιερέας του Ι.Ν. Σωτήρος, προέβη σε απολογισμό των πεπραγμένων, αφού πρώτα καλωσόρισε τον κόσμο και τον ευχαρίστησε για την ενεργό στήριξή του σε όλες τις δράσεις του Φιλόπτωχου Ταμείου.

Ακολούθως και σύμφωνα με το πρόγραμμα την πίτα ευλόγησε ο αρχιερατικός επίτροπος π. Δήμου Ακράτας, π. Παναγιώτης Δελληγιάννης μεταφέροντας και χαιρετισμό του Μητροπολίτη κ. Αμβροσίου, ο π. Ν. Μετζελίδης και π. Δ. Ταρανάς (Ι.Ν Σωτήρος Κραθίου), ο π. Δ. Σιαφλάς ιερέας Τ.Κ. Συλιβαινιωτίκων και ο ιερέας π. Θεοφάνης της Τ.Κ. Αμπέλου, παρουσία του τοπικού αντιδημάρχου Ακράτας Β. Ανδρουτσόπουλου, της π. Βουλευτού Νατάσσας Ράγιου, του προέδρου των Εφετών Κορινθίας, του προέδρου του ΕΚΑΜΕ Αιγίου, των προέδρων και μελών τοπικών Συμβουλίων, Συλιβαινιωτίκων κ. Π. Κρικέτου, Ακράτας κας Μ. Καρρά, Κραθίου κ. Η. Κοντού, Αμπέλου κ. Δημόπουλου, Πορροβίτσας κ. Τσεκούρα, Πλατάνου κ.ας , Παραλίας Πλατάνου Μπέτυ Χασάπη, Καλαμιά κ. Ι. Παπαϊωάννου, Διευθυντού Γυμνασίου Αιγείρας κ. Α. Διαμαντόπουλου, της Δ/τριας Δημοτ. Σχολείου Κραθίου κας Αναστασίας Ευσταθίου της Διευθύντριας του νηπιαγωγείου Κραθίου, της Συμβούλου πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας κας Φελούκα , του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Δ.Ε. Ακράτας κ. Γ. Ράλλη, της προέδρου του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Αιγείρας κας Αγγελική Τσιατά, της προέδρου και των μελών του Ανθρωπιστισικού Συλλόγου Κραθίου, των μελών του αιμοδοτικού Συλλόγου Ανατ. Αιγιάλειας, των τοπικών πολιτιστικών συλλόγων, σωματείων και φορέων της Ανατολικής Αιγιάλειας.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε για τους εθελοντές που αποτελούν ένα δίκτυο στην Αθήνα και βοηθούν τα μέγιστα στο Φιλόπτωχο Ταμείο και στη διεύθυνση του ξενοδοχείου Ακράτα που παραχωρεί την αίθουσά του καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους για εκδηλώσεις του Φιλόπτωχου Ταμείου.

Το τυχερό φλουρί έτυχε στην κα Λουζιώτη ενώ πάμπολλα αξιόλογα δώρα από προσφορές (πάνω από εκατό) μοιράστηκαν από την καθιερωμένη λαχειοφόρο.

Β.Α.

 

 

 

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου