Loading...

Κατηγορίες

Δευτέρα 29 Απρ 2024
Ρέντης: Η απολογία του μάνατζερ γνωστού τράπερ – «Ήθελαν να πω ψέματα και να με βάλουν στο πρόγραμμα προστασίας»
Κλίκ για μεγέθυνση

Οποιαδήποτε συμμετοχή στα επεισόδια που οδήγησαν στη δολοφονία του αρχιφύλακα των ΜΑΤ, Γιώργου Λυγγερίδη τον περασμένο Δεκέμβριο έξω από το κλειστό γήπεδο στο Ρέντη, αρνήθηκε κατά την απολογία του ενώπιον των ανακριτικών αρχών ο μάνατζερ γνωστού τράπερ ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος μαζί με ακόμη 18 κατηγορούμενους.

Πρόκειται για ένα από τα πρόσωπα ο οποίος σύμφωνα με τη δικογραφία φέρεται ως ένα από τα ηγετικά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, «γνωστός στους αντιπάλους οπαδούς και στους οπαδούς του Ολυμπιακού με το προσωνύμιο ΟΜΛΕ».

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, ο μάνατζερ υποστήριξε πως «ουδέποτε μετέφερε εκρηκτικά» τα οποία χρησιμοποιήθηκαν στα επεισόδια έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», αλλά τη μέρα εκείνη μετέβη στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» προκειμένου να πάρει «το πανό της περιοχής του».

Ο μάνατζερ τόνισε πως «έχει σταματήσει να έχει σχέσεις με τους οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού από το 2022.

«Παλιότερα ήμουν σε σύνδεσμο και πήγαινα στις συναντήσεις των οργανωμένων, αλλά από το 2022 έχω σταματήσει να πηγαίνω σε συνδέσμους».

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε, τη μέρα της δολοφονίας Λυγγερίδη «δεν παρακολούθησε τον αγώνα ούτε συμμετείχε στα επεισόδια», παρά «κρέμασε το πανό» και αποχώρησε., ενώ τόνισε επίσης πως «προμηθεύεται τα εισιτήρια από τα εκδοτήρια του Καραϊσκάκης».

«Έχω στοχοποιηθεί από παλιά»

Κατά την απολογία του ο μάνατζερ του γνωστού τράπερ απέδωσε τις κατηγορίες που του αποδίδονται «σε στοχοποίηση από παλιά» επειδή πήγαινε σε συνδέσμους. Επίσης, όπως ανέφερε οι αστυνομικοί τον «κακοποίησαν» και ήθελαν να «τον βάλουν σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων».

«Εγώ έχω φτάσει σε αυτή τη θέση, γιατί έχω στοχοποιηθεί από παλιά που πήγαινα στους συνδέσμους. Δεν είχα ποτέ πρόθεση να κάνω κακό σε κανέναν πόσο μάλλον για μία ομάδα ποδοσφαίρου. Μετά της 10-12-2023 με πήραν από το σπίτι μου με βία οι αστυνομικοί και με κράτησαν για 12 ώρες. Με κακοποίησαν σωματικά, επιφυλάσσομαι να προσκομίσω έγγραφα. Ήθελαν να με βάλουν στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και να πω ψέματα, όπως τώρα άλλοι λένε για εμένα. Μπορώ να το αποδείξω αυτό με μάρτυρες που τους χτύπησαν για να τους αναγκάσουν να με κατηγορήσουν» τόνισε μεταξύ άλλων.

Επίσης ο μάνατζερ του τράπερ υποστήριξε ότι έχει στοχοποιηθεί και από φιλάθλους του Ολυμπιακού και την Αστυνομία.

Τι αναφέρει το διαβιβαστικό για τον μάνατζερ

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ ο μάνατζερ του γνωστού τράπερ «είναι γνωστός στους αντιπάλους οπαδούς και στους οπαδούς του Ολυμπιακού με το προσωνύμιο ΟΜΛΕ» και διαθέτει διαπίστευση. Οι αστυνομικού τον χαρακτηρίζουν ως ένα από τα «ηγετικά στελέχη» που εμφανίζεται «άλλοτε ως υποκινητής – ηθικός αυτουργός, δίνοντας την εντολή για την έναρξη των επεισοδίων και άλλοτε ως φυσικός αυτουργός συμμετέχοντας και ο ίδιος στις αξιόποινες πράξεις».

Σύμφωνα πάντα με το διαβιβαστικό, ο «ΟΜΛΕ» σε διάφορες περιπτώσεις έχει «εφοδιάσει» οπαδούς του Ολυμπιακού με πολεμοφόδια τα οποία χρησιμοποιούν σε επιθέσεις τους, ενώ εμφανίζεται να έχει απασχοληθεί επαγγελματικά στο Δήμο Πειραιά για δύο μήνες το 2023.

Σε ό,τι αφορά τα επεισόδια έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», το συγκεκριμένο πρόσωπο φέρεται σύμφωνα με το διαβιβαστικό να «μοίρασε πολεμοφόδια» σε συγκεντρωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού, μαζί με τον φερόμενο ως «αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης» και στη συνέχεια «τους έδωσαν εντολή να τους ακολουθήσουν και όταν αυτοί εκτοξεύσουν τα αντικείμενα που κρατούσαν…, να ρίψουν με τη σειρά τους τα αντικείμενα που είχε στην κατοχή του ο καθένας προς τις Αστυνομικές Δυνάμεις».


από: https://www.documentonews.gr

 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου