Loading...

Κατηγορίες

Δευτέρα 29 Απρ 2024
Ακύρωσε ο Δούκας εκδήλωση για τα Τέμπη με ομιλητή την Καρυστιανού; Η απάντηση στο δημοσίευμα της Εστίας
Κλίκ για μεγέθυνση
  


Η ΕΣΤΙΑ κάνει λόγο για «ΜΙΑ ΔΙΠΛΗ πρωτοφανή αθλιότητα εἰς βάρος τῶν συγγενῶν τῶν νεκρῶν», γεγονός που διαψεύδει ο Δήμαρχος Αθηναίων.

Απαντώντας σε δημοσιεύματα που ισχυρίζονται ότι ο Χάρης Δούκας «έκοψε» την εκδήλωση για τα Τέμπη στην οποία θα ήταν κεντρική ομιλήτρια η πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τέμπη 2024 Μαρία Καρυστιανού,  ο δήμος Αθηναίων κάνει λόγο για ανυπόστατους ισχυρισμούς.

Σημειώνεται πως η εφημερίδα Εστία, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σήμερα (29/04) στον Χάρη Δούκα λέγοντας ειρωνικά ότι ο μελλοντικός ηγέτης της κεντροαριστεράς ακύρωσε εκδήλωση για τα Τέμπη με ομιλητή μάλιστα την κ. Καρυστιανού, υπό την πίεση της κυβέρνησης η οποία απείλησε ότι θα του κόψει τα κονδύλια.

Ειδικότερα, η εφημερίδα γράφει:

ΜΙΑ ΔΙΠΛΗ πρωτοφανής αθλιότητα εἰς βάρος τῶν συγγενῶν τῶν νεκρῶν τοῦ σιδηροδρομικοῦ δυστυχήματος τῶν Τεμπῶν ἀλλά καί τῆς μνήμης τῶν 57 θυμάτων βρίσκεται σε πλήρη ἐξέλιξη στίς ἀρχές τῆς Μεγάλης Ἑβδομάδος. Κυβερνητικοί φορεῖς ὑποδεικνύονται ἀπό τόν Δῆμο Αθηναίων ὡς ἠθικοί αυτουργοί τῆς ἀπαράδε κτης ἀποφάσεως πού ἔλαβε ὁ ἐπίδοξος ἡγέτης τῆς Κεντροαριστερᾶς Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας να ἀφαιρέσει ἀπό τό πρόγραμμα τοῦ ἑορτασμοῦ τῆς Πρωτομαγιᾶς στην Τεχνόπολη ἐκδήλωση γιά τά Τέμπη στην ὁποία ἐπρόκειτο νά εἶναι κεντρική ὁμιλήτρια ἡ πρόεδρος τοῦ σωματείου τῶν συγγενῶν Μαρία Καρυστιανοῦ.

Παράλληλα, ὅπως ἀποκαλύπτεται, ἡ ἐπιτροπή LIBE τοῦ Εὐρωκοινοβουλίου παρεμβαίνει ἐκ νέου στήν ὑπόθεση καταγγέλλοντας τήν Κυβέρνηση ὅτι με τροπολογία ἐπιχειρεῖ νά ἀφαιρέσει ἀπό τήν εὐρωπαϊκή εἰσαγγελία τήν ἁρμοδιότητα διερευνήσεως τῆς ὑποθέσεως κοινοτικῆς ἀπάτης, μετά τήν ἀπολογία τῶν κατηγορουμένων. Διαπιστώνει, ἐπίσης, γεγονός ἐξαιρετικά προβληματικό, ὅτι «τό ἑλληνικό σύστημα δικαιοσύνης εἶναι ἐξαιρετικά αργό καί ἀναποτελεσματικό καί ὁδηγεῖ σέ κουλτούρα ἀτιμωρησίας», ὅτι «ἡ διαφθορά διαβρώνει τις δημόσιες υπηρεσίες καί τά δημόσια ἀγαθά» καί ὅτι «ἡ ἰδιοκτησία τῶν μέσων ἐνημερώσεως κατανέμεται μεταξύ ἑνός μικροῦ ἀριθμοῦ ὀλιγαρχῶν, μέ ἀποτέλεσμα τήν δραματική απόκρυψη θεμάτων ὅπως οἱ συνθῆκες πού ὁδήγησαν στο δυστύχημα στα Τέμπη».

 

εστια 1

Ο δήμος Αθηναίων διαψεύδει

Τους ισχυρισμούς πάντως ο Χάρης Δούκας τους χαρακτηρίζει ανυπόστατους, καθώς όπως αναφέρει ανακοίνωση, «η εκδήλωση δεν ακυρώθηκε αλλά αναβλήθηκε. Ο λόγος είναι ότι συνέπιπτε με την Πρωτομαγιά και την 24ωρη γενική απεργία της ΓΣΣΕ και των δημοσιογράφων, γεγονός που δεν θα επέτρεπε τη συμμετοχή του κόσμου σε αυτήν, ούτε την κατάλληλη προβολή της στα Μέσα Ενημέρωσης».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεννόηση με όλους τους συμμετέχοντες, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί το συντομότερο δυνατό.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «η εκδήλωση δεν ακυρώθηκε αλλά αναβλήθηκε. Ο λόγος είναι ότι συνέπιπτε με την Πρωτομαγιά και την 24ωρη γενική απεργία της ΓΣΣΕ και των δημοσιογράφων,  γεγονός που δεν θα επέτρεπε τη συμμετοχή του κόσμου σε αυτήν, ούτε την κατάλληλη προβολή της στα Μέσα Ενημέρωσης».

 

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεννόηση με όλους τους συμμετέχοντες, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί το συντομότερο δυνατό.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων για την εκδήλωση μνήμης για τα Τέμπη, υπογραμμίζεται ότι:

«Θέλουμε πάντως να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να χρησιμοποιεί τον Δήμο Αθηναίων για να κάνει πολιτική σπέκουλα σε βάρος των θυμάτων των Τεμπών και των συγγενών τους».

από:https://www.koutipandoras.gr

 
Copyright © 2011 - 2024 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου