Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 18 Σεπ 2020
«Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί»
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

 

 

 

"Ο φασισμός είναι μια ιστορική φάση όπου μπήκε τώρα ο καπιταλισμός, κι έτσι είναι κάτι το καινούργιο και παλιό μαζί. Ο καπιταλισμός στις φασιστικές χώρες υπάρχει πια μονάχα σαν φασισμός κι ο φασισμός δεν μπορεί να πολεμηθεί παρά σαν καπιταλισμός στην πιο ωμή και καταπιεστική του μορφή, σαν ο πιο θρασύς κι ο πιο δόλιος καπιταλισμός".

 

Μπέρτολτ Μπρεχτ

Σε λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 7 Οκτώβρη αναμένεται να εκδοθεί η δικαστική απόφαση, στους κατηγορούμενους της εγκληματικής συμμορίας Μιχαλολιάκου. Απ' αυτή την άποψη η σημερινή πορεία που έγινε στη μνήμη του Παύλου Φύσσα έχει ιδιαίτερη βαρύτητα.

"Μεγάλο ποτάμι φουσκωμένο, η οργή του λαού", έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα "Οι ναζί στη φυλακή. Θέλουμε να ζήσουμε σε μια κοινωνία ελεύθερη, όπου κάθε ζωή είναι ιερή και οι άνθρωποι είναι ίσοι ανεξάρτητα από το χρώμα που έχει το δέρμα τους, από την καταγωγή τους ή την σεξουαλική τους προτίμηση. Είμαστε όλοι και όλες διαφορετικοί είμαστε όλοι και όλες ίσοι και θέλουμε να περπατάμε με ασφάλεια στον δρόμο χωρίς τον φόβο του ρατσιστή και του φασίστα".

Με κεντρικό σύνθημα «ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί», χιλιάδες ήταν οι πολίτες κάθε ηλικίας που με παλμό και δυναμισμό φώναξαν τα συνθήματα: "Ούτε στο Κερατσίνι ούτε και πουθενά τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά",  «Μπάτσοι TV νεοναζί όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί", "Με τους μετανάστες είμαστε μαζί, επαναπροώθηση σε μπάτσους και ναζί".

Σε ανακοίνωση της οικογένειας Φύσσα τονίζεται: «Επτά χρόνια από τη στυγνή δολοφονία του Παύλου, τα λόγια έχουνε στερέψει. 7 Οκτωβρίου 2020 περιμένουμε ότι ο κόσμος θα πλημμυρίζει τους δρόμους γύρω από το Εφετείο για να φωνάξει ότι δεν είναι αθώοι. Περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου, ως ελάχιστη δικαίωση στη μνήμη του Παύλου αλλά και για όσους επλήγησαν από τη ναζιστική βία».

 

Κι εδώ να επαναλάβουμε κάτι. Ασχετα τι δικαστική απόφαση θα προκύψει -υπακούοντας κύρια σε πολιτικές σκοπιμότητες, σε ότι μας αφορά γνωρίζουμε ότι ο φασισμός σε όποια έκφανση του, δεν πρόκειται να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά από την αστική "δικαιοσύνη" τους. Η ευθύνη βρίσκεται στο εργατικό και επαναστατικό κίνημα να πετάξει στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας τον φασισμό -ναζισμό. 

 

Ταξικό καθήκον είναι ασφαλώς και να δίνεται αποτελεσματική απάντηση και στους φορείς τέτοιων εγκληματικών ιδεολογημάτων.  

 Αν και από την την αγόρευση που έκανε η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου στην δίκη της Χ.Α, είδαμε την "δικαίωση των όσων ισχυρίζονταν ο Μιχαλολιάκος και τα γκεσέμια της συμμορίας του", θέλουμε να πιστεύουμε ότι η τελική δικαστική ετυμηγορία θα είναι διαφορετική. (Δεν είμαστε και τόσο αισιόδοξοι, αν και ο Ρουπακιάς δεν είναι στέλεχος της Ν.Δ., για να γίνει μετά από λίγα χρόνια φυλάκισης, διευθυντής Τράπεζας, όπως ο δολοφόνος του αγωνιστή Ν. Τεμπονέρα). 


 

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 | 9:57 μ.μ.

πηγη:http://tsak-giorgis.blogspot.com
 
© Copyright 2011 - 2020 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου