Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 16 Σεπ 2020
Ο κόσμος της αλληλεγγύης και το αστικό κράτος - «Λεφτά με το τσουβάλι» για να φτιαχτούν νέα κολαστήρια
Κλίκ για μεγέθυνση

 Περίπου χίλια άτομα ανταποκρίθηκαν στα καλέσματα που υπήρξαν από οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αναρχικού χώρου και συμμετείχαν στην πορεία που έγινε χτες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με αίτημα να μην υπάρξει "κανένα κλειστό κέντρο-φυλακή" το οποίο να περικλείει πρόσφυγες και μετανάστες και να εξασφαλιστούν "άσυλο, στέγη, περίθαλψη, αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης" σε όλους τους ,καθώς και να τους χορηγηθούν "ταξιδιωτικά έγγραφα για ελεύθερη, ασφαλή, οργανωμένη μετακίνηση".


Η αρχική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου και και στην συνέχεια ακολούθησε πορεία στο κέντρο της συμπρωτεύουσας με συνθήματα αλληλεγγύης υπέρ των μεταναστών και προσφύγων. Οι διαδηλωτές απαιτούσαν επίσης να κλείσουν όλα τα κέντρα κράτησης μεταναστών και προσφύγων, στρεφόμενοι κατά του φασισμού και της εφαρμοζόμενης  πολιτικής από Ν.Δ και Ε.Ε. 

Και εδώ έχουμε πάλι εικόνες απ' τις δυο Ελλάδες που υπάρχουν. Στην μια "κατοικούν" όσοι είναι απέναντι στα εγκληματικά σχέδια της κυβέρνησης για την περαιτέρω εξαθλίωση των προσφύγων και των μεταναστών, και στέκονται αλληλέγγυοι στους "κολασμένους αυτής της γης" και στην άλλη όσοι υπηρετούν το αστικό κράτος και αποδέχονται την απάνθρωπη πολιτική του.

Το δημοσίευμα που υπογράφει ο Θράσος Αβραάμ στην ιστοσελίδα "στο νησί" δεν αφήνει σε κανέναν αμφιβολία για τις κυβερνητικές προθέσεις που αποσκοπούν να αντικατασταθεί ο καταυλισμός της Μόριας με ένα νέο κολαστήριο: 

 

  2,9 εκατομμύρια για νοίκια στον Καρά Τεπέ μέχρι το… 2025, στην κατά τα άλλα προσωρινή δομή!

142.051 για τους τέσσερις μήνες του 2020 και από 550.000 το χρόνο, για τα έτη 2021 έως 2025, προκειμένου να νοικιαστούν οι εκτάσεις του Καρά Τεπέ από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου


«Λεφτά με το τσουβάλι» αλλά και απόδειξη ότι η προσωρινή δομή του Καρά Τεπέ κάθε άλλο παρά προσωρινή είναι.Το «Ν» αποκαλύπτει σήμερα, δημοσιοποιώντας τα σχετικά έγγραφα, ότι για την περίοδο Σεπτέμβριος 2020 έως 31 Δεκεμβρίου 2025, το Υπουργείο μετανάστευσης και ασύλου δίνει το αστρονομικό ποσό των 2.9 εκατομμυρίων ευρώ μόνο για την ενοικίαση εκτάσεων ξερής και εγκαταλειμμένης γης στον Καρά Τεπέ. Προκειμένου να δημιουργήσει ένα νέο μόνιμο ΚΥΤ.

Συγκεκριμένα με δυο χθεσινές (14.9.2020) αποφάσεις του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου που αναρτήθηκαν στο «Διαύγεια» δεσμεύονται τα παρακάτω ποσά:

-        142.051 ευρώ για την ενοικίαση  γεωτεμαχίων για τη λειτουργία προσωρινής δομής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών έως τις 31.12.2020.

-        Επίσης δεσμεύονται άλλα 2.750.000 ευρώ (550.000 ευρώ το χρόνο) για τη μίσθωση των ίδιων γεωτεμαχίων στην περιοχή Καρά Τεπέ!

Ας σημειώσουμε ότι στις εκτάσεις αυτές που ανήκουν εξ αδιαιρέτως σε απογόνους γνωστής οικογένειας της παλιάς Μυτιλήνης, έχουν αρχίσει ήδη να πραγματοποιούνται χωματουργικές εργασίες, σε κάποια δε τμήματα στήνονται και σκηνές.
Εκτείνονται δε πέραν του οικοπέδου του πεδίου βολής ιδιοκτησίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και φτάνει μέχρι και πίσω από το σούπερ μάρκετ Lidl, Σε επαφή δηλαδή από τη μια μεριά με επιχειρήσεις κατά μήκος του δρόμου από την παλιά ΕΦΑΜ μέχρι και το πεδίο βολής και από την άλλη μεριά, μέχρι τη θάλασσα.

Η ενοικίαση του συγκεκριμένου χώρου αποδεικνύει προφανώς ότι η νέα, κατ’ ευφημισμό αποκαλούμενη «προσωρινή», δομή στον Καρά Τεπέ είναι ο χώρος όπου θα αναπτυχθεί το μόνιμο ΚΥΤ που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη.

Το μέγεθος δε της όλης έκτασης, πολλές εκατοντάδες στρέμματα, συμπεριλαμβανομένης και της έκτασης του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δείχνει ότι θα είναι ένα τεράστιο ΚΥΤ πολύ μεγαλύτερο αυτό της Μόριας, το μεγαλύτερο στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε άμεση επαφή με κατοικημένες περιοχές και πολλές δεκάδες επιχειρήσεις, λίγες εκατοντάδες μέτρα από το χωριό Παναγιύδα.

Ας σημειωθεί ότι όπως λέχθηκε από ανθρώπους της κτηματαγοράς στη Μυτιλήνη, το ύψος του ενοικίου είναι ίσως μεγαλύτερο και από το ύψος του ποσού που απαιτείτο μέχρι πρότινος για την αγορά της έκτασης.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020 | 12:49 π.μ.

πηγη:http://tsak-giorgis.blogspot.com

 
© Copyright 2011 - 2021 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου