Loading...

Κατηγορίες

Δευτέρα 23 Απρ 2012
H Eoρτή του Αγίου Αλεξίου 					(17 Μαρτίου)
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

Υπάρχουν συντοπίτες μας Πλατανιώτες που με ανεπιτήδευτο τρόπο αλλά έντονη παρουσία, κοσμούν το χωριό. Με τις δραστηριότητές τους ενθαρρύνουν όλους, βοηθώντας με ό,τι καλύτερο μπορούν. Σε παρόμοιες, μάλιστα, περιπτώσεις, οι εκδηλώσεις συνεστιάσεων που οργανώνουν, προσφέρουν χαρά κι’ελπίδα. Αλλάζουν τον ρυθμό στους κτύπους της καμπάνας μέσα στην κρίσιμη οικονομική κατάσταση και αποτελούν διάλειμμα ανακούφισης.

Ζεσταίνουν την ατμόσφαιρα της βαρυχειμωνιάς και δημιουργούν κλίμα αισιοδοξίας!

Γι’αυτό ο Αλέκος Χ. Σιαφλάς, αθεράπευτα νοσταλγός του χωριού, σαν αστραπή ήρθε από την πρωτεύουσα, για να εκπληρώσει τα θρησκευτικά του καθήκοντα.

Μαζί του συμπαραστάθηκε στην εορτή και ο συγγενής του, πατέρας Νήφων- Χρήστος Δ. Αλεξίου (πρώην Προϊστάμενος της Δ/νσης Θρησκ/κών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας), ο οποίος τέλεσε από κοινού τη θεία Λειτουργία με τον ιερέα της ενορίας μας κ. Σπύρο Σιαφλά.

Το μεσημέρι παρέθεσε πλούσιο γεύμα σε χωριανούς και φιλοξενούμενους, επιστρέφοντας αυθημερόν στις επάλξεις των υποχρεώσεων. Σε κάθε περίπτωση, ο συγχωριανός μας Αλέκος, είναι άνθρωπος της προσφοράς. Χωρίς θορυβώδεις παρουσίες. Αποφεύγει ταπεινά, τα διακριτικά «στασίδια» των ψευδαισθήσεων. Ξέρει να δουλεύει και να προσφέρει έργο.

* * *

Εξάλλου, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλατάνου «Ο ΠΗΓΑΣΟΣ», Αλέκος Α. Αλεξίου (ένθετη φωτογραφία), όπως κάθε χρόνο, παρέθεσε το βραδινό γεύμα, Αγάπης, σε ντόπιους και φίλους, μεταξύ των οποίων συμμετείχε και ο Στρατηγός ε.α.,κ. Σωτήρης Κουμπής, από την Ακράτα.

Ο Αλέκος, με την λεπτότητα των τρόπων του, ό,τι προσφέρει, είναι για να εκφράσει την εκτίμηση και ανυπόκριτη αγάπη του στους συνανθρώπους. Χωρίς εμφανίσεις πανηγυρικού χαρακτήρα!

Έτσι δραστηριοποιείται, δίνοντας πάντα το παρόν με έργα στο Σύλλογο και στο χωριό, βοηθούμενος, βεβαίως, από τα φιλότιμα μέλη του Δ/κού Συμβουλίου. Εκ των οποίων, ιδιαίτερη είναι η συμβολή των κυριών Νάσκου και Χριστοδουλοπούλου.

Είναι θαυμαστής και ασυναγώνιστα φυσιολάτρης. Τα αισθήματα που του προκαλεί η φύση, του δημιουργούν έντονη συναισθηματική φόρτιση.

Γι’αυτό ασχολείται με ιδιαίτερο ζήλο στην πραγματική οικολογική καλλιέργεια. Όχι για να εμπορευτεί τα γνήσια προϊόντα της. Αλλά, γιατί λατρεύει τη φυσική τους προέλευση και την απαλλαγμένη από χημικές επιδράσεις παραγωγή τους.

Πιστεύει ότι η φύση λειτουργεί άψογα, ήρεμα και σαν θεϊκή αταραξία. Γι’αυτόν, η φύση, είναι θεία αγαλλίαση σήμερα και παράθυρο αναπόλησης αύριο.

Διδάσκει, εν τέλει, με τη δράση του στη φύση, υψηλή και περιπαθή φυσιολατρία. Κάνει τους συνανθρώπους του να αγαπήσουν κι’αυτοί, την μυστική πρώτη αξία, τη φύση και τη ζωή.

Χρόνια πολλά στους φίλους μας Αλέξηδες!

 

 

 

 

ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

 

 
© Copyright 2011 - 2019 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου