Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 10 Δεκ 2013

ΕΝΩ ΔΕΝ έχει κοπάσει ακόμη ο απόηχος των Θ΄ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΩΝ 2013 που πραγματοποίησε ο σύλλογος μας από 28/7-6/8/2013 σε εκδηλώσεις με συνολική παρουσία 1100 χορευτών-χορευτριών-χορωδών-μουσικών, τις οποίες τίμησαν και λάμπρυναν με την παρουσία τους 5 πρέσβεις, 2 Πρόξενοι , 4 Μορφωτικοί ακόλουθοι των Υπουργείων Πολιτισμού Κίνας-Αιγύπτου-Χιλής και ο ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ Σύλλογός μας ανακοινώνει την διοργάνωση των Ι΄ ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΩΝ 2014 ΑΠΟ 28/7- 6/8/2014

Με επι μέρους εκδηλώσεις

1.Το 10ο Παγκόσμιο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών με συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων από όλο τον κόσμο

2.Το 2ο παγκόσμιο συνέδριο λαογραφίας-Αρχαιολογίας με ενεργό συμμετοχή ξένων και Ελλήνων επιστημόνων

3.Το 2ο διεθνές φεστιβάλ χορωδιών ΄΄ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΑΣ΄΄ με συμμετοχή ξένων και Ελληνικών χορωδιών

4.Διεθνές τουρνουά Beach Volley(εφ όσον λειτουργήσει το ξενοδοχείο ΠΟΣΕΙΔΩΝ)

5.Ποδηλατικό αγώνα όλων των κατηγοριών

6.Έκθεση φωτογραφίας όλων των προηγουμένων παγκόσμιων φεστιβάλ

7.Διεθνή έκθεση τουριστικών περιπτέρων

8.Μία μεγάλη εκδήλωση που δεν έχει ξαναγίνει στην Αιγιάλεια και που για διάφορους λόγους δεν είναι ανακοινώσιμη

Ιδιαίτερα το 10ο παγκόσμιο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών εντάσσεται στον εορτασμό του συλλόγου μας “10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ”. Θα δοθεί μεγάλη έμφαση με την συμμετοχή των καλυτέρων χορευτικών συγκροτημάτων της κάθε χώρας που θα συμμετάσχει ,και μάλιστα με ενέργειες των πρεσβειών των χωρών αυτών (Κίνα-Χιλή-Γεωργία-Μολδαβία-Μεξικό-Λευκορωσία-Σερβία-Ινδονησία )

Επίσης με επιφύλαξη ανακοινώνεται η πρόταση που είχε ο σύλλογος από το Υπουργείο Πολιτισμού Ευρωπαϊκής χώρας μέσω της πρεσβείας αυτής της χώρας στην Αθήνα, να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα του παγκοσμίου συνεδρίου λαογραφίας-Αρχαιολογίας που θα πραγματοποιήσει ο σύλλογος μας το 2014 στα πλαίσια των Ι΄ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΩΝ 2014 ,παρουσίαση από αρχαιολόγο καθηγητή πανεπιστημίου της χώρας, πολύ μεγάλη αρχαιολογική ανακάλυψη που αφορά κρανίο ανθρώπου ηλικίας 1.800.000ετών.Ασφαλώς πρόκειται περί σπουδαίας αρχαιολογικής ανακάλυψης ,που θα τραβήξει το ενδιαφέρον και την προσοχή του επιστημονικού προσωπικού και όχι μόνο. Και αυτό θα γίνει στο παγκόσμιο συνέδριο λαογραφίας-Αρχαιολογίας των ΙΩΝΩΝ.

Ο σύλλογος εργάζεται μεθοδικά από 1/9/2013 ώστε οι εορταστικές πολιτιστικές εκδηλώσεις του 2014 ,που αναφέραμε πιο πάνω ,να έχουν μεγαλύτερη επιτυχία και να προβληθεί τουριστικά και πολιτιστικά για μία ακόμη φορά στα πέρατα του κόσμου η ευρύτερη περιοχή μας , και να προσελκύσει περισσότερους ξένους διπλωμάτες-επιστήμονες και ανθρώπους του πολιτισμού –αθλητισμού και της τέχνης .

Επι τη ευκαιρία θα θέλαμε να απευθύνουμε λίγα λόγια στον αξιότιμο δήμαρχο μας

Κύριε Δήμαρχε

Πρίν λίγο καιρό δημοτικοί σύμβουλοί συνεργάτες σας σε θέματα πολιτισμού σας είχαν αποδώσει τον χαρακτηρισμό “ Κωλοτούμπα” λέξη που και σεις ο ίδιος χρησιμοποιείτε. Εμείς σε κα μιά περίπτωση δεν θα χρησιμοποιήσουμε αυτή την λέξη.

Εμείς θα σας πούμε ΄΄ότι δεν τηρήσατε τον λόγο σας΄΄

Και τούτο διότι όταν σε συνεδρίαση του Δ.Σ τον Απρίλιο του 2013,όταν συζητείτο αίτηση μας για οικονομική χορηγία για τις εκδηλώσεις μας παγκόσμιας εμβέλειας, προτείνατε ως οικονομική χορηγία στον σύλλογο μας ,με την σύμφωνο βέβαια γνώμη όλων των συμβούλων σας και μάλιστα και των εκ του πρώην Δήμου Διακοπτού προερχόμενοι εκτός του κ.Βαρδάλου, αλλά και χωρίς την αντίδραση της αντιπολίτευσης ,εκτός πολύ ελάχιστων, το ποσόν των 500€, ποσόν που φυσικά δεν δεχτήκαμε ,λέγοντας ότι όλοι οι σύλλογοι θα πάρουν από 500€.

Τώρα όμως που τελείωσε η μοιρασιά του ευτελούς ποσού που είχατε στον προϋπολογισμό του 2013 για τους πολιτιστικούς συλλόγους ,τι αποδείχτηκε; Αυτό που είχατε υποσχεθεί; Φυσικά όχι. Δώσατε χορηγία των 4000€- των 2000 €- των 1800€ των 1500€ των 1000€κ.λ.π και μάλιστα σε συλλόγους που δεν έχουν καμιά σχέση με την έννοια ΄΄πολιτιστικός σύλλογος΄΄ όπως χορηγία 4000€ σε σύλλογο γονέων και κηδεμόνων για ταξίδι στο εξωτερικό ή σε συλλόγους χωρίς πολιτιστική δράση ή σε δράση που δεν απευθύνεται στον σύνολο των δημοτών (όπως ορίζουν δύο αποφάσεις της ολομέλειας του ελεγκτικού συνεδρίου, που πρέπει να τις μάθετε)εκτός και εάν πιστεύετε ότι ένας καθαρισμός μιας ακρογιαλιάς αποτελεί σπουδαίο λόγο οικονομικής χορηγίας σε βάρος κάποιου συλλόγου που έχει πλούσια πολιτιστική δράση σύμφωνα με την έννοια του νόμου ή σε πολιτιστικό σύλλογο που δεν είχε καμιά πολιτιστική δράση το 2013 ,αλλά δόθηκε χορηγία για να κατασκευάσουν παγκάκια(αυτό από στόματος της προέδρου του Δ.Σ στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ).

Έτσι ο σύλλογος μας με τις τεράστιες πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποίησε φέτος με τα γνωστά επιτεύγματα που γνωρίζετε πολύ καλά ,είναι ο σύλλογος που δεν έτυχε ούτε ένα ευρώ χορηγία.

Εμείς όμως σεβόμενοι μόνο τον θεσμό του δημάρχου ,σας καλέσαμε στις εκδηλώσεις. Όμως εσείς δεν είχατε το θάρρος να έλθετε στην έναρξη του παγκόσμιου φεστιβάλ είτε διότι προτιμήσατε τα ΄΄Μπαλκόνια του Κορινθιακού΄΄ή δεν επιθυμούσατε να έλθετε σε πολιτιστικές εκδηλώσεις παγκοσμίου ενδιαφέροντος που εισάγουν πολιτισμούς-ήθη-έθιμα από διάφορα μέρη του κόσμου, που προάγουν πολιτιστικά και τουριστικά τον δήμο που ηγείστε, και τις αποκαλέσατε ΄΄Νταβαντούρια και πανηγύρια΄΄ Ο πρωθυπουργός της χώρας κ.Αντώνης Σαμαράς, γι’ αυτές τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που εσείς έχετε αποκαλέσει ΄΄Νταβαντούρια και πανηγύρια΄΄ απέστειλε πολιτιστικό μήνυματο οποίο διαβάσαμε στην έναρξη των εκδηλώσεων στην ελληνική και Αγγλική γλώσσα ,σε επήκοον 2000θεατών και δεκάδων χιλιάδων τηλεθεατών ,λόγω της ζωντανής αναμετάδοσης μέσω διαδικτύου σε 174 χώρες.

Υ.Γ. Αναφέρουμε τις ημερομηνίες των εκδηλώσεων μας για το 2014,για να τις γνωρίζουν από τώρα αυτοί που φέτος πραγματοποίησαν χορευτικές εκδηλώσεις οικογενειακού χαρακτήρα ακριβώς τις ίδιες ημερομηνίες με την τέλεση των δικών μας για τους δικούς τους λόγους, μήπως θελήσουν να πραγματοποιήσουν και το 2014 ακριβώς στις ίδιες ημερομηνίες με τις δικές μας χορευτικές εκδηλώσεις

 
© Copyright 2011 - 2019 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου