Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 11 Σεπ 2013
Να γραφεί στα πρακτικά…
Κλίκ για μεγέθυνση
Να γραφεί στα πρακτικά…Να γραφεί στα πρακτικά…Να γραφεί στα πρακτικά…

 

 

Γέμισαν τρύπες οι δρόμοι και οι τσέπες μας… !

 

Άνοιξαν οι τρύπες και μεγαλώνουν. Οι δημότες περιφερόμενοι αποθέτουν στα πρανή των κεντρικών οδών στερεά απορρίμματα, λόγω αδιαφορίας του δήμου.

Είναι να την κλαις γενικά με την περιφέρεια του δήμου Αιγιάλειας και ειδικά την Ακράτα, με όλων των ειδών και διαστάσεων «τρύπες» και τα οικιακά απορρίμματα της κεντρικής οδού που συνδέει την ΠΕΟ με τη 19η Επαρχιακή οδό Ακράτας Ζαρούχλας! Ούτε οι μηνύσεις κατ’ αγνώστων από τον τοπικό πρόεδρο για τις τρύπες και τα κατεστραμμένα οδοστρώματα, ούτε τα παχιά λόγια του τοπικού αντιδημάρχου περί ιδιωτικοποίησης των δημοσίων υπηρεσιών που ψηφίζει παχιές αυξήσεις εν μέσω κρίσης για τα τέλη καθαριότητας, βγάζουν το παραμικρό θετικό αποτέλεσμα.

Εκλογές έρχονται. Στο χέρι του ψηφοφόρου είναι να τους κρίνει οριστικά αυτή τη φορά. Δεν πάει άλλο, κύριοι τοπικοί άρχοντες δήμαρχοι και δημαρχόπουλα! Τέλειωσαν τα ψέματα και τα πανηγύρια σας.

 

 

Η δημοτική αρχή Αιγιάλειας είναι μόνιμα σε διακοπές και η μείζονα αντιπολίτευση συνεχίζει να πατάει σε δύο βάρκες

 

Η κατάσταση σε όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του δήμου ευρίσκεται σε τέλμα και ο δημότης στενάζει από την βαριά φορολογία και τους υπέρογκους λογαριασμούς ακόμα και για υπηρεσίες που δεν απολαμβάνει.

Η δημοτική αρχή είναι μόνιμα σε διακοπές και η μείζονα αντιπολίτευση συνεχίζει να πατάει σε δύο βάρκες , δηλ. από την μια να δείχνει ότι ενδιαφέρεται για το μέλλον των εργαζόμενων στους δήμους και γενικά στο δημόσιο και από την άλλη να υποστηρίζει όλες τις επιλογές της Κ.ΕΔ.Ε που είναι υπέρ της λεγόμενης κινητικότητας δηλαδή των απολύσεων και γενικά υπέρ της εφαρμογής του πολυνομοσχεδίου.

Η ανατροπή αυτού του σκηνικού είναι όσο ποτέ αναγκαία. Η αγανάκτηση του κόσμου έχει ξεχειλίσει και βιώνει πιο καθαρά τώρα το ρόλο των τοπικών οργάνων σαν όχημα για την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

 

 

Κατάργηση του ΤΑΣ Ν. Αχαΐας και διαθεσιμότητα υπαλλήλων

 

Ο Σύλλογος πολιτικών μηχανικών Ν. Αχαΐας, στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις τόσο των μελών του καθώς και όλων των υπολοίπων εργαζομένων στο ΤΑΣ Ν. Αχαίας, οι οποίοι στο πλαίσιο του Προγράμματος Κινητικότητας κινδυνεύουν άμεσα να τεθούν σε διαθεσιμότητα με την ταυτόχρονη κατάργηση του Τμήματος Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΤΑΣ) Ν. Αχαΐας.

Οι μεγάλες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των έργων αποκατάστασης των σεισμοπλήκτων τόσο από το σεισμό του 2008 όσο και από παλιότερους σεισμούς – πυρκαγιές, με τον όγκο των υποχρεώσεων του ΤΑΣ Αχαΐας προς τους πολίτες να αγγίζει τις 28000 εκκρεμείς υποθέσεις. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι οι μέχρι σήμερα καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των παραπάνω έργων οφείλονται ως επί το πλείστον στην ασυνέπεια της πολιτείας ως προς την εξασφάλιση των χρηματοδοτήσεων.

Μεγάλη κοινωνική αναστάτωση θα προκληθεί εξαιτίας των εν λόγω καθυστερήσεων

Μεγάλο πλήγμα θα δεχθούν οι υπό διαθεσιμότητα ή μετάταξη εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους, αλλά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες μηχανικοί που συνεργάζονται με το ΤΑΣ

 

“ο γραφέας”

 

 
© Copyright 2011 - 2019 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου