Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 25 Μάι 2013
Συνεργασία των Συλλόγων Πλατάνου Αιγιαλείας
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

Η Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο ΠΗΓΑΣΟΣ» Σούλα Νάσκου, συνεργάστηκε αρμονικά με το Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Πυροσβεστών του χωριού (πρόεδρος Βασίλης Ζαφειρόπουλος – αντιπρόεδρος Χαράλαμπος Νάσκος) και προγραμμάτισαν τις δραστηριότητές τους για την περίοδο του καλοκαιριού.

Με προσωπική εργασία καθάρισαν τους χώρους γύρω από τη νεόδμητη βρύση του «Καβρυά», της οποίας ο εξωραϊσμός είναι αναγκαίος διότι προσελκύει το ενδιαφέρον των παραθεριστών και είναι το στολίδι του χωριού. Βελτίωσαν επίσης: α) την εικόνα του σκουπιδότοπου, που οι αδιάφοροι εξακολουθούν, ευτυχώς λίγοι, να τον χρησιμοποιούν παρά τις επανειλημμένες συστάσεις των αρμοδίων, β) καθάρισαν την κεντρική πλατεία του χωριού και γ) έκαμαν τις αναγκαίες εργασίες, για την πρόληψη πυρκαγιών, περιφερειακά των οικισμών.

Επίσης οι Εθελοντές Πυροσβέστες με την βοήθεια και των Πυρ/τικών οχημάτων καθάρισαν τον παραθαλάσσιο δρόμο στην Παραλία Πλατάνου.

Συγκινητική υπήρξε η συμμετοχή των μικρών παιδιών τα οποία μιμήθηκαν το παράδειγμα των μεγαλύτερων.

Είναι ενέργειες που μας υπαγορεύουν να μη λησμονούμε τα λόγια του John Locke: «τα παιδιά και εν γένει οι άνθρωποι κατευθύνονται συμφώνως με τα παραδείγματα, τα οποία λαμβάνουν». Στη φωτογραφία : Ο Κων/νος, ο Μανόλης …καμαρώνουν πλάι στην πρόεδρο. Η πρόεδρος και οι μεγαλύτεροι με τη στάση τους μάγεψαν τους μικρούς μας εθελοντές και με το παράδειγμά τους δίδαξαν. Άλλωστε είναι γνωστό ότι ο δρόμος με εντολές είναι μακρύς ενώ αποτελεσματικός είναι αυτός δια του παραδείγματος.

Όμως, η ολόθερμη καρδιά για έργα των εθελοντών και της προσωπικής εργασίας χρειάζεται και την συμπαράσταση της πολιτείας.

Και αυτή, όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργό Αντ.Σαμαράς, προβλέπεται να είναι ενισχυμένη, γιατί η φετινή θερινή περίοδος θα είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Και δεν θα δεχθεί αδράνεια των αρμοδίων Υπηρεσιών. Ήδη ο αντιπεριφερειάρχης Γρηγ.Αλεξόπουλος με απόφασή του, απαγόρευσε, προληπτικά, την κυκλοφορία στις «υψηλού κινδύνου περιοχές» και καλεί τις αρμόδιες Υπηρεσίες: Αστυνομική Δ/νση Αχαϊας, Πυροσβεστική, τους Δήμους και τα Δασαρχεία να συνδράμουν για την εφαρμογή του μέτρου. Μεταξύ των περιοχών που θεωρούνται επικίνδυνες είναι και : Λίμνη Τσιβλού- Άνω Ποταμιά- Πέντε Δένδρα (Αλπόβουνο)- Ψαμμιακό Νερό, Άνω Ποταμιά- Κρύα Βρύση (Σούβαρδο)…..Η απαγόρευση ισχύει από 23.00 έως 06.00, αφού δοθεί προειδοποιητικό σήμα από το Κέντρο Επιχ/σεων της Πολιτικής Προστασίας (ΚΕΠΠ)….(Πηγή: εφημ. «Η ΓΝΩΜΗ» Πατρών 24/05/03).

Για πρώτη φορά φέτος ο δήμαρχος Αιγιαλείας Στάθης Θεοδωρακόπουλος, ύστερα από εισήγηση του αντιδ/ρχου Πολιτικής Προστασίας Βασ. Φιλιππόπουλου και του Προϊσταμένου Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Αχαϊας Νικολ. Γυφτάκη, υποσχέθηκε πως θα ενισχύσει οικονομικά τον Σύλλογο Ε.Π. Πλατάνου «Ο ΠΗΓΑΣΟΣ». Ελπίζουμε με ικανό ποσό, γιατί έχει να συντηρήσει τρία σχήματα, που κινούνται σε δύσβατες περιοχές και σε μεγάλες αποστάσεις.

Είναι η πρώτη φορά που θα χρηματοδοτηθεί από της ιδρύσεώς του και γνωρίζει η Π.Υ. του Νομού μας, ότι σπεύδει σε κάθε πρόσκλησή της για βοήθεια.

Κύριε Δήμαρχε,

Η προσφορά των Συλλόγων μας στην αντιπυρική προστασία και στον πολιτιστικό τομέα είναι γνωστή. Και θα εξακολουθήσουν να εργάζονται αποτελεσματικά.

Αναμένουμε να είναι γενναία και η οικονομική ενίσχυση. Δεν είναι μόνο τα καύσιμα, αλλά και η πολυδάπανη συντήρηση των τριών (3) οχημάτων, των δεξαμενών και των σχετικών με την πυρόσβεση εργαλείων.

Πληροφορίες:

Οι πρόεδροι των Συλλόγων:

Σούλα Νάσκου

Βασίλης Ζαφειρόπουλος.

 

ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

 

 
© Copyright 2011 - 2019 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου