Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 14 Ιαν 2014
Η επικίνδυνη μέθοδος του «ΑΡΑ»
Κλίκ για μεγέθυνση
Η επικίνδυνη μέθοδος του «ΑΡΑ»Η επικίνδυνη μέθοδος του «ΑΡΑ»Η επικίνδυνη μέθοδος του «ΑΡΑ»Η επικίνδυνη μέθοδος του «ΑΡΑ»

 

 

ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΣΕ την αδιαφορία των αρμοδίων αιρετών της Δημοτικής Αρχής Αιγιαλείας, το δημοσίευμα της εφημερίδας «Σ», δημοσίευμα συνοδευόμενο από φωτογραφικό υλικό που προέτρεπε στο άμεσο κλείσιμο εσωτερικής κοινοτικής οδού της Τ.Κ. Συλιβαινιωτίκων, που είναι πολύ επικίνδυνη ακόμα και αυτή τη στιγμή (9 Ιανουαρίου 2014) για διερχόμενους πεζούς και οχήματα , μέχρι της αποκαταστάσεώς της (φωτό α).

Στο οδικό δίκτυο κάθε Τοπικής Κοινότητας οι βλάβες που δημιουργούνται και δεν αποκαθίστανται, προκαλούν αργά ή γρήγορα προβλήματα και σε μερικές περιπτώσεις εγκυμονούν θανάσιμους κινδύνους.

Δεν μπορεί να μην λαμβάνονται μέτρα προστασίας χάριν μικροεξυπηρετήσεων… Δεν υπάρχει σοβαρότης, όταν δικαιολογούνται μέσω μιας επιστολής οι αιρετοί και αυτοαπαλλάσσονται με τη μέθοδο του ΑΡΑ μέσα από την με τόση ευκολία λύση της εξίσωσης του Α΄ βαθμού ΟΤΑ:

συν+πλην-επί: δια = άρα… ουδεν

 

Μπορεί ο καθ’ ύλην αρμόδιος πρόεδρος της Τ.Κ να προέβη σε σχετικές ενέργειες ενημέρωσης των προϊσταμένων του, αλλά δεν λήφθηκαν ποτέ μέτρα μεχρι και σήμερα, για να απαγορευτεί η διέλευση από τον πολύ επικίνδυνο αυτό κοινοτικό δρόμο, πριν συμβεί κάτι ανεπανόρθωτο.

Όπως πληροφόρησε την εφημερίδα στις αρχές του χρόνου, ο τοπικός αντιδήμαρχος θα προβεί στο κλείσιμο της οδού, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξει αποκατάσταση με στήριξη του κατεστραμένου τμήματος του κοινοτικού δρόμου με ζαρζανέτ (φωτό α).

 

Επίσης η εφημερίδα “Σ” μετά από προφορικές και τηλεφωνικές καταγγελίες πολιτών, υπενθυμίζει σε κάθε υπεύθυνο ότι εντός των ορίων της κοινότητας Συλιβαινιωτίκων στην Παλαιά Εθνική Οδό υπάρχουν τρια πολύ επικίνδυνα σημεία, τα οποία έχουν στοιχίσει τη ζωή συνανθρώπου μας και πολύ σοβαρούς τραυματισμούς τους τελευταίους μήνες του 2013.

Τα δυο επικίνδυνα σημεία, είναι τα ακάλυπτα φρεάτια που βρίσκονται στο άκρον της ΠΕΟ κατεύθυνσης Πατρας - Κορίνθου χωρίς σήμανση ή βραδινό φωτισμό (φωτό 1 και2).

Μια είσοδος -έξοδος κοινοτικής οδού (προέκταση της οδού ΚΕΑΣ της Παραλίας Συλιβαινιωτίκων) στην ΠΕΟ στο ρεύμα Κόρινθος –Πάτρα, χωρίς την απαιτούμενη διαγράμμιση σήμανση και φωτισμό. Το αποτέλεσμα είναι να συμβαίνουν τακτικά σοβαρά τροχαία δυστυχήματα, και να κινδυνεύουν οι απροστάτευτοι ένοικοι της οικίας που βρίσκεται στον συγκεκριμένο κόμβο (φωτό 3).

Επίσης στην επαρχιακή οδό Ακράτας Ζαρούχλας στο ύψος της Βίγλας ο δρόμος έχει στενέψει αρκετά. Πριν λίγο καιρό κάποιος συμπολίτης μας έφυγε στο γκρεμό χωρίς να τραυματιστεί. Στο σημείο αυτό έχουν προξενηθεί ακόμα τρεις πτώσεις οχημάτων(φωτό 4).

Δεν γνωρίζουμε αν η δημοτική αρχή έχει προβεί σε σχετικές ενέργειες στα αρμόδια όργανα για λήψη προστατευτικών μέτρων σε αυτό το σημείο της επαρχιακής οδού που βρίσκεται στο κέντρο της κοινότητας, αφού ουδέποτε τέθηκε το σοβαρό θέμα των οδών στο Δημοτικό Συμβούλιο για λήψη των αναγκαίων μέτρων.

Ας σταματήσουν επί τέλους να λύνουν με τόση επιπολαιότητα τα προβλήματα οι αρμόδιοι με εξισώσεις του τύπου,

συν+πλην-επί: δια = άρα… ουδεν

 

 
© Copyright 2011 - 2019 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου