Loading...

Κατηγορίες

Κυριακή 07 Μάι 2017
Οι περιβόητες: Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ)
Κλίκ για μεγέθυνση
Οι περιβόητες: Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ)

 

 

Β!_Μέρος

Αναφέραμε στο Α! μέρος πως στο Σύμφωνο Σταθερότητας Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης (1999) ανακατεύτηκε, σχεδόν, όλος ο δυτικός κόσμος: Συμβούλιο της Ευρώπης, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΟΑΣΕ, Ιαπωνία, ΝΑΤΟ, ΟΗΕ, Ευρωπαϊκή Τράπεζα επενδύσεων, Τράπεζα Ανακατασκευών-Ανοικοδομήσεων, Παγκόσμια Τράπεζα… 29 συμμετοχές με ενδιάμεσους καλοθελητές και 5 τοπικές πρωτοβουλίες, όρμησαν να βοηθήσουν… με το αζημίωτο!

1._ Για το 2005-2006, (εδώ είναι το πλέον πονηρό), αντικειμενικός σκοπός του «συμφώνου» (τράπεζα Εργασίας Α_WT1) παραμένει η κατά τόπους Δημοκρατικοποίηση και Διασυνοριακή Συνεργασία! Σύσκεψη στις Βρυξέλλες (Απρίλιος 2006), με μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, της Κυβέρνησης των Σκοπίων, ομάδες του Γ. Σόρος, καθώς και ομάδες της Αλβανίας. Έγιναν και κάποιες συναντήσεις ορισμένων Ελληνικών ΜΚΟ με την Ευρωπαϊκή Ένωση!!!

2._ Στο πλαίσιο της «καλής» συνεργασίας υπεγράφη το «Σύμφωνο» Πανεπιστημιακής συνεργασίας, μάθησης των αντίστοιχων γλωσσών, μεταξύ όμορων κρατών… για Διασυνοριακές διαβάσεις, στην Ευρωπεριοχή των Πρεσπών, για μετακινήσεις πληθυσμών και Διασυνοριακή Ασφάλεια! Προωθούν, τεχνιέντως, τη «Νέα Τάξη Πραγμάτων» και μαθαίνουν τη γλώσσα των «γειτόνων», τάχα, για καλύτερη συνεννόηση! «Στα Κράτη που δεν υπάρχει αναγνώριση των γλωσσών, θα πρέπει ν’ αναγνωριστούν επίσημα! Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η αναγνώριση των μειονοτικών γλωσσών (μακεδονικής – makedoniski, αρβανίτικης – arberichte, πομακικής – pomacki, όπως και της γλώσσας των Ρομά, θα πρέπει να συνοδευτεί από την εισαγωγή τους στο εκπαιδευτικό σύστημα, μαζί με την αναβάθμιση της τουρκικής – turkee…). Οι δάσκαλοι και κάθε δημόσιος υπάλληλος που διορίζονται στις περιοχές με μειονότητες, να γνωρίζουν, υποχρεωτικά, τη γλώσσα τους!!! Πράγμα, που θα συμβάλλει, όχι μόνο στην εύρυθμη λειτουργία του κράτους, μέσα από την ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών…». Μας κάνουν και μαθήματα… Πολιτειολογίας!!!

Κι εμείς εδώ, στον καφενέ, τσιγάρο, πρέφα και καφέ και δε βαριέσαι… αδερφέ!

Εξανιστάμεθα, όμως, και μας κακοφαίνεται, όταν διάφορες καταστάσεις, όπως οι Αλβανοί (τσάμηδες), που κοκορεύεται ο Κρουέφσκι, που μας απειλεί ο κάθε Μουφτής και που μια Τετάρτη πρωί (Τρίτη γίνονται οι εκλογές στην Αμερική) ο Μπους (και) το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν: αναγνώρισε τα Σκόπια, ως Μακεδονία. Την ίδια εποχή εμείς πουλάγαμε Ολυμπιακά ακίνητα, στον Εφραίμ και μας έδινε νερό από τη… Βιστωνίδα!...

3._ Ουράνιο τόξο. Το κόμμα του κ. Βοσκόπουλου–Φιλιππόβ, που θέλει «Μακεδονική Εθνότητα–Γλώσσα», «Βλάχικη εδαφική Αυτονομία» και εξάρτηση από τα Σκόπια!... Πολεμάει για: «Ανεξαρτησία, Κοινωνική Δικαιοσύνη, Επικουρικότητα…». Φιλελευθεροποίηση και διεύρυνση διασυνοριακής συνεργασίας, χωρίς παρεμβάσεις – μεσολάβηση των κρατών και ανάπτυξη των Ευρω-περιοχών (περιοχών της Ευρώπης που συνορεύουν – συναλλάσσονται με αντίστοιχες περιοχές στα σύνορα των κρατών μελών της Ε.Ε.).

4._ Πριν κλείσω το κεφάλαιο των κυριοτέρων ΜΚΟ, θα ήθελα να προσθέσω δυο λόγια και για το ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΚΚΑΛΗ, που φροντίζει για τη μόρφωση (και παραμόρφωση, όπως λέγουσί τινες) στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, εκλεκτών τέκνων της Ελλάδας. Στη συνέχεια τα «προωθεί» σε ειδικές ακαδημαϊκές θέσεις…

Συνεργάζεται με την ομάδα του Λονδίνου, με ΕΛΙΑΜΕΠ, με την Ελληνική Κυβέρνηση και πολλούς άλλους… Η οργάνωση έχει πάρει πολλά από τις Οργανώσεις του Σόρος και δουλεύει κατά σχετικό τρόπο. Και ο Πέτρος Κόκκαλης και ο Σωκράτης είναι μέλη του CDRSEE, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας του φίλου Πάνου Μιχαλακάκου.

Όλες οι ΜΚΟ απασχολούν χιλιάδες μέλη με δισεκατομμύρια επιχορηγήσεις, παντός είδους, και ασχολούνται – απασχολούνται στα Βαλκάνια και την Ελλάδα (τώρα τελευταία με το προσφυγικό) και παίρνουν το μεγαλύτερο μέρος των επιχορηγήσεων αφενός και αφετέρου εκμεταλλεύονται τα προαναφερθέντα «διασυνοριακά Σύμφωνα» και περνάνε όποιον θέλουν από τα σύνορα. Το ωραιότερο είναι πως πολλές απ’ αυτές τις περιβόητες ΜΚΟ δεν έχουν τη σελίδα τους στην Ελληνική!

Πολλές φορές η κορυφή της πυραμίδας λαμβάνει εντολές, είτε λόγω πολιτικών σκοπιμοτήτων, είτε λόγω χρηματικών οφελημάτων, είτε λόγω ακαδημαϊκών θέσεων και προαγωγών (π.χ. ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΣΦΑ), είτε διότι η αποχουντοποίηση πρέπει να συνεχιστεί… και η εκτέλεση γίνεται άμεσα και ασυζητητί!!!...

Καταπιέζουν μισθωτούς και φτωχούς, ενώ την ίδια στιγμή αποκομίζουν τεράστια κέρδη πολυεθνικές, οφσόρ, ΜΚΟ και κάθε λογής κερδοσκόποι απατεώνες. Αφορολόγητα στο Λουξεμβούργο, Ελβετία και στα πέρατα του κόσμου!.

Εθνικοί συναισθηματισμοί δεν έχουν θέση στο θατσερικό σύστημα: «Μάθετε να πεινάτε και μη διαμαρτύρεστε, κι όσοι επιζήσετε! Ήδη προνομοθετούνται μέτρα ακραίας λιτότητας για μετά το 2019… Αν ήταν τρόπος να νομοθετούσαν και… ευθανασία!, ώστε να φύγουν από τη μέση «τα στόματα» που διαμαρτύρονται…». <Ο μύθος του Χότζα, με το γάιδαρο, δεν πλάστηκε τυχαία!>

· Καθημερινά συνομολογούνται δεκάδες μυστικές συμφωνίες, κομμένες και ραμμένες στα μέτρα επιτήδειων, ΜΚΟ και λοιπών…

* Οι περισσότεροι που ίδρυσαν ΜΚΟ είναι Αμερικανοθρεμμένοι, π.χ. α) μεγαλόσχημη κυρία ίδρυσε ΜΚΟ για την προστασία της πεταλούδας στις Φιλιππίνες και β) σπουδαίος, κατά τα άλλα, ηθοποιός, Αμερικανοθρεμμένος, δραστηριοποιήθηκε στο Αφγανιστάν αμοιβόμενος με 8.000 Ευρώ το μήνα. Η κυρία Ντόρα διέθεσε 2,5 εκατομμύρια ευρώ και 4,8 εκατομμύρια ευρώ στην Καραϊβική και στην Αντίς Αμπέμπα και σε άλλες πολλές χώρες (εφημερίδα Δημοκρατία 31-3-2017 και πρόσφατα 17-4-2017).

** Επί Πάπα Παύλου (Πολωνού), με πρωτοπαλίκαρο τον Erhard Busek, χαράχτηκαν τα νέα εκκλησιαστικά σύνορα της Γιουγκοσλαβίας το 1986!!!1

Ο Busek ήταν συντονιστής και στο σχέδιο (Σύμφωνο) Σταθερότητας Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης.

*** Διευθυντής του Ινστιτούτου Ανατολής-Δύσης, ο John Mroz, Ουκρανοεβραϊκής καταγωγής, και υπεύθυνος για διασυνοριακές διαβάσεις στην περιοχή των Πρεσπών, για μετακινήσεις πληθυσμών, για την καταπίεση της Σλαβικής μειονότητας στην Ελλάδα, για Ελεύθερες Διαβάσεις κ.α….

Συνεργάζεται με πλείστες ομάδες στην Αλβανία και την ΠΓΔΜ (Σκόπια), καθώς και τις ομάδες του Σόρος…, το Κέντρο Woodrow Wilson και το κέντρο Western Policy των Τσακοπουλαίων.

1._ «Όταν απειλείται η ίδια η ύπαρξή της, η Εκκλησία απαλλάσσεται από κάθε ηθική επιταγή… Με την ενότητα, σαν απώτερο σκοπό, καθαγιάζεται η χρήση κάθε μέσου, γιατί κάθε τέτοια τάξη πραγμάτων αποσκοπεί «στο καλό του συνόλου» και το άτομο πρέπει να θυσιάζεται για το γενικό συμφέρον». De Schismate Libri III, A.D. 1411.

· Τα Βαλκάνια κατακερματίστηκαν κι αναρωτιέμαι: «ποιος θα είναι ο επόμενος;». Την προδοσίαν πολλοί ηγάπησαν…

Στο νου μου είναι πάντα, αυτές οι σκέψεις, σαν αντίλαλοι, του Ντήτριχ Φον Νηχάιμ.

· Στην αίθουσα νυχτερινών προβολών του μυαλού μου παίζεται, πάντα, ένα έργο φρίκης, για τα παιδιά του κόσμου. Χτες, βράδυ, δεν έκανα τον ύπνο με όνειρα που λαχταρούσα…

Πάνος Ανέστιος (Αλέφαντος)

Πολιτικός Επιστήμονας – Νομικός

Δημοσιολόγος

 

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου