Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 25 Απρ 2017
Σύντομη ενημέρωση για τις περιβόητες: Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ)
Κλίκ για μεγέθυνση
Σύντομη ενημέρωση για τις περιβόητες: Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ)

 

 

Α!_Μέρος

Επιτέλους, έστω και καθυστερημένα, βρέθηκε Ευρωπαϊκή υπηρεσία, η FRONTEX, να αντιληφθεί το ρόλο αυτών των οργανώσεων και να τους βάλει… χέρι!

Η είδηση αυτή, σε πρωινή εφημερίδα, ήταν η αφορμή να ανατρέξω σε παλιές σημειώσεις1 και να γράψω δυο λόγια παραπάνω, ώστε να μάθει ο λαός μας, τον αισχρό ρόλο που διαδραμάτισαν και διαδραματίζουν, ύπουλα, παντού στον κόσμο, αλλά κυρίως σε βάρος της Πατρίδας μας.

Κατά τη δεκαετία του 1970, με πρόσχημα τα ανθρώπινα δικαιώματα2, δημιουργήθηκε η Συνδιάσκεψη για Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΣΑΣΕ), η οποία κατέληξε στη Συμφωνία του Ελσίνκι (1-8-1975). Βάσει αυτής της συμφωνίας δημιουργήθηκαν υποχρεώσεις σχετικές με τα «ανθρώπινα δικαιώματα», οικονομικές, πολιτικο-στρατιωτικές, περιβαλλοντικές κ.α.…

Με το τέλος του ψυχρού πολέμου και τη Χάρτα των Παρισίων (Νοέμβρης 1990), «για μια Νέα Ευρώπη», η ΣΑΣΕ βρέθηκε αντιμέτωπη με νέες προκλήσεις και προβλήματα. Λόγω της νέας κατάστασης μετονομάστηκε σε «Οργανισμός για την ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη -ΟΑΣΕ-» (Δεκέμβρης 1994), στη Βουδαπέστη.

Αποτέλεσμα: Με τη συγκρότηση του «Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι» (1978), δημιουργήθηκε μια πληθώρα ιδιωτικών «Μη Κυβερνητικών Οργανισμών» (ΜΚΟ), όχι λόγω ηθικών σκοπών, αλλά για να προκαλέσουν πίεση στο Ανατολικό Μπλοκ (στην Ελλάδα για την «αποχουντοποίηση», λες και η χούντα επεβλήθη από το υπερπέραν και οι δυτικοί δεν είχαν καμία ευθύνη!, εισπράττοντας, ταυτόχρονα, σαν αμοιβή για τις «καλές» τους υπηρεσίες τεράστια ποσά, από Κυβερνήσεις, αλλά και από ιδιώτες με μεγάλα οικονομικά συμφέροντα στις αγορές των πρώην «Σοσιαλιστικών κρατών», το εργατικό δυναμικό τους, τον εδαφο-ορυκτό τους πλούτο, το αναπτυξιακό τους μέλλον κ.α.…

Πρωτεύοντα ρόλο στη δημιουργία του Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι έπαιξε η «Ομάδα» του Ουγγρο-Αμερικανο-Εβραίου Γεωργίου Σόρος. Εάν υπάρχει επιβουλή και υπάρχει εναντίον της Ελλάδας από τις πράξεις τους, υπεύθυνοι δεν είναι αυτοί, αυτοί κάνουν τη δουλειά τους και μάλιστα πολύ καλά! Υπεύθυνοι πρέπει να θεωρηθούν οι «δικοί μας», οι Γραικύλοι, οι ανάξιοι να φέρουν το όνομα του Έλληνα, που συνεργάζονται μ’ αυτούς, που έκλεψαν κι έφαγαν το καταπέτασμα3, και «ξέχασαν» να θέσουν Ελλάδα και Ελληνισμό σε πρώτη θέση.

Μεταξύ των υπεύθυνων για το «πολιτικό και οικονομικό» θαύμα, τόσο στο ανατολικό μπλοκ, αλλά ιδιαίτερα στα Βαλκάνια και την Ελλάδα: Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί, Σύμφωνα, Συναντήσεις, (άτομα κ.λ.π.), που δημιουργήθηκαν επιπροσθέτως αυτών της εικοσαετίας 1975-1995:

Α!_ Η Συνάντηση του 1996 μεταξύ αμερικανικών ΜΚΟ και Συμβουλίου της Ευρώπης, με γενική «ιδέα» τη δημιουργία εμπιστοσύνης με τις Νέο-ανεξάρτητες χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Κατά κάποιον περίεργο τρόπο, ανακατεμένη βρέθηκε και η Ελλάδα. Η Συνάντηση οργανώθηκε σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ανατολής-Δύσης (πρόεδρος John Mroz), το κέντρο Woodrow Wilson, με το οποίο έχει συμβληθεί το Western Policy Center των Τσακοπουλαίων4. Ακόμη, στη συνάντηση αυτή εκτός των ΜΚΟ, έλαβαν μέρος μυστικοσύμβουλοι του Bill Clinton, καθώς και ο Πρέσβης και ειδικός βοηθός του(B.Clinton), Richard Schifter, μέλη της οργάνωσης του Γ. Σόρος, ο οποίος από τη δεκαετία του ’70 είχε κατορθώσει να ανακατευτεί σε ποικιλία και πληθώρα ΜΚΟ! Περιέργως, ενώ η υπόθεση και τα μέτρα αφορούσαν την Ανατολική Ευρώπη και τα βαλκάνια, συμπεριέλαβαν και την Ελλάδα…

Β!_ Το Σύμφωνο Σταθερότητας και Αναπτύξεως της Ευρώπης και των Βαλκανίων (1997), με παρεμφερείς οργανισμούς και συμφωνίες.

Γ!_ Το Σύμφωνο Σταθερότητας Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης (1999), στο οποίο, ούτε λίγο, ούτε πολύ ανακατεύτηκε σχεδόν όλος κόσμος (και ΟΑΣΕ, ΝΑΤΟ, ΟΗΕ), που όρμησαν να «βοηθήσουν» με το αζημίωτο!!! «Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται». Ειδικός συντονιστής του σχεδίου: ο Erhard Busek5.

Το σχέδιο περιελάμβανε τρεις «Τράπεζες Εργασίας» α) Δημοκρατικοποίηση και Ανθρώπινα δικαιώματα β) Οικονομική Ανοικοδόμηση, Ανάπτυξη και συνεργασία γ) Θέματα Ασφαλείας.

Μέσα σ’ αυτές τις Τράπεζες, μύριες ΜΚΟ και «προγράμματα» ανεπτύχθηκαν, αλλά κύριος σκοπός τους ήταν η είσοδος στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση των χωρών της Ν.Α. Ευρώπης. Εκατομμύρια επί εκατομμυρίων και αργότερα δισεκατομμύρια δολαρίων και Ευρώ προσφέρθηκαν, το ερώτημα ήταν και παραμένει: Με αντάλλαγμα τι; Και ποιοι οι «εκμεταλλευτές και τελικοί φαταούλες, του σχεδίου;».

Χαίρε βάθος αμέτρητον, κυρίως, στο υπουργείο Εξωτερικών, με τα μυστικά κονδύλια…

Ρωτήστε όλους τους υπουργούς, που πέρασαν απ’ αυτό!!!

 

1. Σημειώσεις από συνέδρια, σεμινάρια, κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τον αείμνηστο καθηγητή του Δημοσίου Διεθνούς Δικαίου Γεώργιο Ζωτιάδη, και από το φίλο Πάνο Μιχαλακάκο, πρόεδρο του συνδέσμου Ελληνο-Σερβικής φιλίας. Ακόμη από στοιχεία που υπάρχουν στα ηλεκτρονικά αρχεία των εμπλεκομένων χωρών. Σήμερα, πολλές «σελίδες έχουν εξαφανιστεί!..»

2. Κατά τη δεκαετία του ‘ 70, τα ανθρώπινα δικαιώματα ήταν το κύριο θέμα μεταξύ Ανατολής-Δύσης (εποχή «Ψυχρού Πολέμου») και στη χώρα μας η «Αποχουντοποίηση!», που δώσανε την ευκαιρία, στα απανταχού αρπαχτικά, να δημιουργήσουν χιλιάδες ΜΚΟ.

3. Τουλάχιστον να τα άφηναν στη χώρα μας δε θα είχαμε κανένα πρόβλημα, σήμερα! Κατά πληροφορίες (από Δύση), οι «Έλληνες Πατριώτες!», όπως τους αποκάλεσε η κ. Φώφη, έχουν φυγαδεύσει στα πέρατα του κόσμου, πάνω από Δύο (2) τρισεκατομμύρια Ευρώ!!!

4. Η οικογένεια Τσακόπουλου είναι μέλος του Western Policy Center/ Woodrow Wilson Center.

5. Erhard Busek, αυστριακός, ο οποίος ηγείτο στο διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, (επικουρούμενος κι από κάποιους δικούς μας), ήταν το δεξί χέρι του Πολωνού Πάπα Πάυλου… Αναλυτικά στο Β’ μέρος.

 

Πάνος Ανέστιος (Αλέφαντος)

Πολιτικός Επιστήμονας – Νομικός

Δημοσιολόγος

 

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου