Loading...

Κατηγορίες

Τρίτη 12 Μάι 2015

 

 

 

 

Στην Ακράτα η συνεδρίαση του Δ.Σ.

 

Με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε οι δυο επόμεμενς τακτικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιάλειας να γίνουν η πρώτη το Μάιο στην Ακράτα και η δεύτερη τον Ιούνιο στη Συμπολιτεία.

 

Τα νιτρικά και τα πρόστιμα

 

Νιτρικά βρέθηκαν στο πόσιμο νερό του Αιγίου δηλώνει ο Στάθης Θεοδωρακόπουλος. Επιβάλλει πρόστιμα η Ε.Ε. για τα νιτρικά και γι’ αυτό το λόγο επειγόντως πρέπει να προχωρήσει η μελέτη για το φράγμα του Σελινούντα για να υδροδοτηθεί το Αίγιο.

Πριν από 12 χρόνια επισημαίνει ο κ. Γρ. Τριανταφυλλόπουλος μετά από μια μεγάλη έρευνα στην περιοχή από τους ογκολόγους και οι οποίοι απεφάνθησαν ότι παρατηρήθηκε αύξηση του καρκίνου στα ορεινά διαμερίσματα. Το δημοσίευμα του τοπικού τύπου έφερε σε δύσκολη θέση την π. δημοτική αρχή του κ. Γ. Περπή για την ποιότητα του νερού.

Πάντως οι μετρήσεις που κάνει η ΔΕΥΑ Αιγίου και υπογράφονται επίσημα από το πανεπιστήμιο δείχνουν καθαρό νερό και δεν αναφέρουν τίποτα περί νιτρικών. Αν υπήρχε κάτι τέτοιο θα συγκαλούσαμε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο απαντά ο δήμαρχος Αιγιάλειας κ. Αθ. Παναγόπουλος.

Δεν έχω καμία τέτοια ενημέρωση ούτε από τη ΔΕΥΑ ούτε από το πανεπιστήμιο.

 

Έγινε του Λιμενικού...

 

Ενστάσεις στο θέμα της λιμενικής επιτροπής η οποία πήρε απόφαση για 25ετή μίσθωση της λιμενικής ζώνης μετά από διεθνή διαγωνισμό. Η όποιες επιτροπές των νομικών προσώπων είναι υποδεέστερες του κύρους του Δημοτ. Συμβουλίου. Δεν μπορούν τα διορισμένα μέλη των παρατάξεων, πέραν από την πολιτική παραταξιακή εκλεγμένη εξουσία να προβαίνουν σε 25ετή σύμβαση. Προτείνων όταν υπάρχουν σοβαρά θέματα να έρχονται στο Δημοτικό Συμβούλιο για λήψη αποφάσεων που να μας δεσμεύουν.

Απαντώντας ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Δ. Φιλιππάτος για το διεθνή διαγωνισμό, επεξήγησε ότι κατόπιν της εισήγησης της νομικής συμβούλου για τη επέκταση της μαρίνας πρότεινε ότι δεν μπορεί να υλοποιηθεί τίποτα από αυτά που είχαν συζητηθεί διότι είναι παράνομα. Αποφασίσαμε να πάμε σε ένα διεθνή διαγωνισμό 12ετίας προκειμένου να αξιοποιηθεί αυτός ο χώρος που είναι εστία βρομιάς μετά από την αποχώρηση του καρνάγιου.

Αν η επένδυση είναι άνω το ενός εκατομμυρίου ευρώ, δεν πρέπει να γνωρίζουμε στο δημοτικο Συμβούλιο και οι πολίτες τι είδους επένδυση σχεδιάζει η δημοτική αρχή στο λιμάνι του Αιγίου; Εάν θέλετε πριν δημοσιευθεί η προκήρυξη διακήρυξης του διεθνούς διαγωνισμού με τους όρους - την οποία επεξεργάζονται το μέλος του Λιμενικού Ταμείου κα Κωστάρα που είναι δικηγόρος και η νομική Σύμβουλος του Λιμενικού ταμείου κα Παπαδοπούλου- όταν είναι έτοιμη θα τη φέρουμε στο δημοτικό Συμβούλιο να τη δείτε.

Το θέμα αυτό θέλουμε να το λύσουμε διότι έχει κολλήσει πολλά χρόνια από τις π. δημοτικές αρχές και θέλουμε τη συναίνεσή σας.

Προσλαμβάνουν τα νομικά πρόσωπα νομικούς συμβούλους ενώ ο δήμος διαθέτει. Υπάρχει περίπτωση να πληρώσουν τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων από την τσέπη τους.

Απαντώντας ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Δ. Φιλιππάτος για την πρόσληψη νομικού Συμβούλου είπε ότι τον οποίο χρησιμοποιώ και θα τον χρησιμοποιώ διότι καθιερώθηκε από την προηγούμενη αρχή, έχει γνωμοδοτήσει για την π. δημοτική αρχή. Το Λιμενικό Ταμείο δεν επιχορηγείται από το Δήμο Αιγιάλειας, είναι ανεξάρτητο οικονομικά.

 

Τρώει... τα μέτρα... η διάβρωση

 

Παρακολουθώντας τη διάβρωση των ακτών, παρατηρούμε ότι έτρεξαν… οι δυο μελέτες για να διαπιστωθεί αν πέτυχε το σχέδιο Γούδα. Έως ότου διαπιστωθεί ότι το σχέδιο πετύχει ή δεν πετύχει, η διάβρωση θα έχει φάει… και θα έχει καταπιεί… η θάλασσα τις περισσότερες ακτές της Αιγιάλειας, τονίζει ο Στ. Θεοδωρακόπουλος.

Για τη διάβρωση των ακτών, ενημέρωσε το μελετητικό γραφείο, .οτι η δαπάνη φτάνει στις 800.000 ευρώ. Αν δεν χρηματοδοτηθούν μέσω του ΕΣΠΑ με κάποιο τρόπο, δεν πρόκειται να κάνουμε κάτι.

 

Έ- Έ- Έρχε-ται

 

Υπάρχει γραμματέας στο Δήμο Αιγιάλειας ερωτά η μείζονα αντιπολίτευση;

Δήμαρχος: Από μέρα σε μέρα περιμένουμε πό την Περιφέρεια το διορισμό του κ. Δ. Καλογερόπουλου!!

 

Αύξηση των Δήμων σε 380 από 325

 

Ο Υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης, σε συνέντευξή του στον «Αθήνα 9,84, κάνει λόγο για παρερμηνεία των λεγομένων του, αναφορικά με τον «Καλλικράτη» και την “επικείμενη” αύξηση των Δήμων σε 380 από 325 που είναι σήμερα, λέγοντας, συγκεκριμένα:

«Δεν είπα τέτοια πράγματα. Αυτά που έχουμε πει είναι πως ίσα - ίσα, δεν ανοίγουμε το χωροταξικό. Δηλαδή την αύξηση των Δήμων, διότι αυτό θα επικάλυπτε όλη την ουσιαστική κουβέντα. Ούτε κατά διάνοια εννοούμε ότι μπορεί να γυρίσουμε στο καθεστώς των χιλίων Δήμων», για να συμπληρώσει:

«Αυτό που είπαμε είναι ότι, ώριμες προτάσεις για νησιωτικούς και ορεινούς Δήμους, που μπορούν πράγματι να φτάσουν τις τριάντα, τις πενήντα, μπορεί στο τέλος όμως της συζήτησης να συζητηθούν και να νομοθετηθούν. .Δηλαδή ίσα - ίσα είναι σε αντίστροφη κατεύθυνση οι δηλώσεις που έκανα».-

 

Τα ταμειακά διαθέσιμα των Δημάρχων

 

Ο Υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης, για την απόφαση των Δημάρχων, στο ετήσιο Συνέδριό τους, να μη μεταφέρουν τουλάχιστον άμεσα -τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην ΤτΕ, στη συνέντευξή του στον «Αθήνα 9,84». υπογράμμισε:

«Αρνητική έκπληξη ήταν αυτή η εξέλιξη. Δεν είναι καθόλου περίεργη, είναι πάρα πολύ κακή. Είναι συνδικαλισμός πολύ παλαιού τύπου. Πιστεύω ότι δεν εκφράζει τον κύριο Πατούλη προσωπικά και έχω λόγους να το λέω αυτό, διότι υπήρξε μία μεγάλη διένεξη ενδοπαραταξιακή μέσα στον ευρύτερο χώρο της Δεξιάς και της Κεντροδεξιάς και μέσα στο συνέδριο, που έχει σχέση και με αυτά που γίνονται στη Νέα Δημοκρατία και με κάποιους κυρίους εκ του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι είναι εκεί χωρίς να έχουνε κόμμα και αυτό τους κάνει πολύ νευρικούς. Και όλο αυτό οδήγησε σε αυτή την απόφαση. Η οποία δε λέει τίποτα. Τους είδε, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Είχαν ζητήσει να τους δει ο Πρωθυπουργός για να τους βεβαιώσει πως έχουμε ανάγκη. Τους είδε, βγήκαν πανευτυχείς, τους κάναμε όλες τις νομοθετικές ρυθμίσεις και τώρα λένε να πάμε να πούμε πως βρισκόμαστε εν κινδύνω. Κάτι πράγματα στα όρια του ακατάληπτου. Και λυπάμαι πάρα πολύ γιατί η αυτοδιοίκηση έτσι χάνει το κύρος της».

 

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου