Loading...

Κατηγορίες

Δευτέρα 23 Απρ 2012
Νομίσματα – διλήμματα … στις άδειες κάλπες των Ελλήνων …
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

του Π. Κουμπούρα , φιλολόγου, ποιητή.

 

Κάλπικες κάλπες με πλαστά νομίσματα και με πλαστά διλήμματα μάς στήνουν και πάλι οι δολοπλόκοι

« εθνοσωτήρες » μας . Με το μαχαίρι των τυραννικών μνημονίων μπηγμένο στις κομμένες φλέβες ανάπτυξης της καρδιάς της Ελλάδας , μάς σέρνουν με το ζόρι να τους ψηφίσουμε για να μας καθίσουν και πάλι στο σβέρκο , έχοντας εκβιάσει φρέσκια λαϊκή εντολή για να μπορούν να μας … αυτοκτονήσουν με διλημματικό δηλητήριο νόμισμα το ευρώ ή τη δραχμή … Με ποιο φαρμάκι θέλετε να σας αυτοκτονήσουμε Έλληνες ; Με το ποντικοφάρμακο ευρώ ή με το ποντικοφάρμακο δραχμή ; Μπροστά στα έκπληκτα μάτια των περαστικών την Τετάρτη 4 Μαρτίου ένας άνδρας 77 ετών έβαλε τέρμα στη ζωή του στην πλατεία Συντάγματος.Οι μάρτυρες λένε ότι ο άτυχος άντρας κάθισε ανάμεσα στα δέντρα, έβγαλε το πιστόλι που είχε μαζί του και αυτοπυροβολήθηκε. Μεταξύ άλλων, στο σημείωμα που βρέθηκε πάνω του, έγραφε : «η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κάθε ίχνος επιβίωσής μου». Και κατέληγε: «Δεν μπορώ να βρω άλλο τρόπο αντίδρασης εκτός από ένα αξιοπρεπές τέλος, πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για να επιβιώσω και γίνω βάρος στο παιδί μου».

Στη μακραίωνη Ελληνική γλώσσα νόμισμα ονομάζεται το έθιμο , ο τρόπος ζωής , το ήθος και ο χαρακτήρας των ανθρώπων . Στην ιστορία του Ελληνικού πολιτισμού το νόμισμα ουδέποτε σήμαινε συναλλαγή υποτέλειας και βιασμού συνειδήσεων . Ετούτος ο κάλπικος παράς λυκανθρώπων που ζητά την ψήφο μας για να μας ξεπουλήσει για δύο παράδες , πρέπει να καταλάβει πως στην Ελληνική ιστορία η ελεύθερη συνείδηση των Ελλήνων ουδέποτε υπέκυψε σε νομίσματα – διλήμματα του τύπου : Μέσα ή έξω από το ευρώ ; Ευρώ ή δραχμή ; Και τα τοιαύτα . Η απάντηση που θα ριχθεί δαγκωτή στις εκλογές μέσα από τις άδειες κάλπες της πληγωμένης και προδομένης μας εθνικής ψυχής είναι μία : Ούτε μέσα ούτε έξω από το ευρώ . ΌΞΩ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ! Ούτε ευρώ ούτε δραχμή . ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ ! Ακόμα και να μας γυρίσετε στη μνα , από εμάς θα πάρετε τα τρία αχαμνά ! Άδικα σκηνοθετείτε στημένες μονομαχίες στο Ελ – πάσοκ για μια χούφτα κλεμμένα δολάρια σε ελβετικές τράπεζες . Τώρα , βουλώστε με δολάριο της Μέρκελ τον … κωλάριο . Δεν αφήσατε στο ευρωζωνάρι του λαού μας ούτε τον έσχατο οβολό για να τον περάσετε στον Άδη . Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος , τώρα κυρ-δικομματισμέ μου . Μην περιμένεις πια , φιλόδοξη κυρά-συγκυβέρνηση , ούτε λύρες κρητικές , ούτε « λίρες κριτικές » από τον ψηφοπομπό εντολέα πολίτη , που τον ρήμαξες . Καιρός , να πάρετε τα … μπικικίνια του τώρα …Άλλο λεφτά κι άλλο κλεφτά , μάθαμε να τα ξεχωρίζουμε τώρα .

Γι αυτό , στις άδειες κάλπες των Ελλήνων καλούνται να εκκλησιασθούν και τα 120 άρθρα του Συντάγματος , που επαφίενται εις τον πατριωτισμόν των Ελλήνων , και να ξαναγεμίσουν από περηφάνεια και αξιοπρέπεια τις ραγισμένες και ρακένδυτες ψυχές μας . Ούτε μέσα ούτε έξω από το ευρώ . ΌΞΩ ΟΙ ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ ! Ούτε ευρώ ούτε δραχμή . ΡΑΔΙΚΙ , ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ! ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΝΙΑΤΑ . Να μην μείνουν τα όνειρά τους μιας πεντάρας , αλλά να γίνουν χρυσάφι αστραφτερό σαν το μυαλό τους . ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ . Να μην μείνει ένα ιλαρό επαναλαμβανόμενο δράμα , αλλά να αποκτήσει έστω κι ένα δράμι ελπίδας . ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ . Όχι την ψωροκώσταινα της δεκάρας , αλλά για την αρχόντισσα πατρίδα των λογισμών μας !

Ήθος εστί το νόμισμα .

Έθος εστί το νόμισμα

συνήθεια

παράδοση , κυριολεκτικά

και άνευ όρων .

Όσο κι αν δράχνω τη δραχμή

η χούφτα πάντοτε μένει αδειανή

σαν μια δεκάρα τρύπια .

Κι εκείνη η μνα

δεν φτάνει ούτε για μνεία …

Ποιας αρχαιότητας ακμή

η χώρα τώρα ευρίσκεται στο μη

χειρότερα …

Το δολερό δολάριο έθος δεν είναι

είναι εθισμός - εξάρτηση

παράδοση , κυριολεκτικά

και άνευ πόρων .

Ήθος εστί το νόμισμα

τρόπος ζωής και χαρακτήρας .

Μα σαν το ευρώ ένα τέτοιο ήθος

θα με πουλήσουν για ευρώ στο πλήθος

παράδοση , κυριολεκτικά

και μετά φόρων .

Έθος εστί το νόμισμα

έθιμο παράδοση

φλουρί της τύχης

κορώνα – γράμματα

Ιανός με δύο ίδιες όψεις .

Μα κι αν το ευρώ το τυχερό

πάλι θα μπλέξω …

Γιατί δεν θα’ χω τον καιρό

απ’ τη δραχμή κι απ’ το ευρώ

τί να διαλέξω …

 

 

 

 

 

 
© Copyright 2011 - 2019 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου