Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 09 Μάρ 2012
ΣΤΟ ΝΕΟ ΖΑΛΟΓΓΟ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ !
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

Του Π.Κουμπούρα φιλολόγου -ποιητή

 

Η ασεβής μπότα του Κιουταχή , οι αναίσχυντοι χίτες και ταγματασφαλίτες της νεοκατοχικής μας τυραννίας , η δωσιλογική ομερτά του χερ Βρυώνη , αναβρύζει μέσα από τα σπλάχνα των τεράτων της το δολερό δηλητήριο του εκφοβισμού και της καθυποταγής των ραγιάδων του 21ου αιώνα . Νάτοι καμαρωτοί - καμαρωτοί οι νενέκοι Πηλιογούσηδες « εθνοσωτήρες » μας , φυλάνε τσίλιες στην προσφιλή σ’ αυτούς Κερκόπορτα της παραεξουσίας τους , μπάζοντας φανερά και χωρίς προσχήματα πλέον – πού καιρός πια και για προσχήματα – τον σουλτάνο - δυνάστη που διαφεντεύει τη δόλια μοίρα της σύγχρονης Ευρωπαϊκής Γραικίας , της προσφιλούς πατρίδας μας αλί , της αγαπημένης μας Ελλάδας. Βάρδιες κομματικές φυλάνε οι Πα-πατζήδες του εθνικού μας ξεπουλήματος . Μια ο ένας , μια ο άλλος , μια μαζί κι ο Παπα-γάλος . Το’να χέρι νίβει τ’ άλλο και τα δυο μια και δυο χούφτες δολάρια και γιούρο βγάζουν κρυφά και μαύρα στις ξένες τράπεζες . Νάτοι καμαρωτοί - καμαρωτοί οι φουσκομάγουλοι , οι πρησμενοκοιλαράδες χωρίς διόλου πέτσα τιμής απάνω τους – η μόνη πέτσα που ξεχειλίζει απ’ τα προγούλια τους είναι από το γιαούρτωμα – νάτοι , διακηρύσσουν μετά θρασυδειλίας περισσής πως τίποτε δεν κοστίζει στην Ελλάδα μας η εκχώρηση μέρους εθνικής κυριαρχίας , εφ’ όσον πρόκειται για το καλό της , για την παράταση ζωής , βρε αδερφέ , στον θάλαμο εντατικής της Ευρωζώνης .

Το ξέρουν όμως πως λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο . Στο περήφανο αλωνάκι των Ελευθέρων Πολιορκημένων δεν υπάρχει κλοιός και αδιέξοδο . Η έξοδος της λευτεριάς και του θανάτου είναι μονόδρομος για τούτον τον απροσκύνητο λαό . Γιουρούσι ! Φωτιά στους προσκυνημένους . Στο νέο Ζάλογγο , εμείς θα μείνουμε όρθιοι πάνω από τον γκρεμό ! Στον πάτο θα βρεθούν οι θύτες βιαστές της προσωπικής και συλλογικής μας αξιοπρέπειας . Ο ποιητικός λόγος του Γκάτσου απηχεί το παλλαϊκό πρόσταγμα των καιρών : «μα για να σωθεί η Ελλάδα στους καιρούς τους ύστατους βρείτε κάπου έναν καιάδα και γκρεμοτσακίστε τους». Οι κλέφτες και αμαρτωλοί θύτες του εθνικού μας βιασμού δεν μπορούν να παριστάνουν άλλο τους πονεμένους σωτήρες μιας πατρίδας προδομένης και ταπεινωμένης από τους ίδιους . Άνοιξαν λάκκο βαθύ και ατελείωτο για τον δύσμοιρο Ελληνικό λαό . Σειρά τους τώρα να τον γεμίσουν με τα δικά τους υλικά τον λάκκο που άνοιξαν . Ο Μήτρακας ραγιάς δεν αντέχει άλλο σφίξιμο . Του Μήτρακα ( κλέφτικο ) : Ουρέ σφίγγεται ο Μήτρακας ουρέ / ουρέ να χέσει / ουρέ τα χρέη ουρέ τα χρέη / ν’ αποσβέσει .

Ο καθείς και το χρέος του . Χρέος των αμαρτωλών και κλεφτών Πηλιογούσηδων να φέρουν πίσω τα κλεμμένα , πριν είναι αργά για το τομάρι τους . Χρέος των Ελευθέρων Πολιορκημένων Πολιτών να μείνουν ανυπόταχτοι , δοξάζοντας με το παράδειγμα της ζωής τους τη Λευτεριά και την Αξιοπρέπεια .

Της φτώχειας αρχοντιά ! Αυτό θα πει Ελλάδα !

Στων Ελευθέρων Πολιορκημένων την πατρίδα

αχ τι αποκοτιά

να φοβερίζεις με τον φόρο και το χρήμα

την άυλη του πνεύματος κοιτίδα ;

Γιατί τόση ψευτιά ; Βαρύ το κρίμα .

Στου Ζάλογγου , του ηρωικού , την χώρα

τι παραλογισμός

να εκβιάζεις τη Σουλιώτισσα μητέρα

πως θα ψωριάσει τάχατες η … ψώρα …

Έγινες άσωτε , σωσμός ; Άι χάσου πέρα …

Στου γέροντα του Σαμουήλ τον τόπο

βρε τι ξετσιπωσιά

του χάιλ χερ και του γιαβόλ ναι-νέκοι

να αρπάζετε της εργατιάς τον κόπο .

Μια , δυο φορές , η μπαμπεσιά . Στις τρεις … - Απέκει …

Στης Δέσπως καπετάνισσας το αλώνι

μωρ τι μπαγαποντιά

απ ’ της ζωής να κλέβεις την ικμάδα ;

Καίγεται , δολερέ , το σίδερο στο αμόνι ;

Της φτώχειας αρχοντιά ! Αυτό θα πει Ελλάδα !

Στου Κωσταντή , πυρπολητή , την ξέρα

τι στενοκεφαλιά

στις πλάτες του λαού αισχρό παζάρι

των Πα - πα – τζήδων παίζει η φάρα και η λέρα …

Ξανάρθαν τα παλιά . Ξύπνα Κανάρη !

Στου καπετάν Καψάλη το χωράφι

αχ, θε μου, τι ντροπή

« τι κάμεις , αγά μου , χαράτσια σπέρνω »

γεροντοκόριασαν οι ελπίδες μας στο ράφι …

Κραυγάζει βία η σιωπή . Κι οι Πηλιογούσηδες γκουβέρνο …

Στων Ελευθέρων Πολιορκημένων την πατρίδα

σαν τι ξεσηκωμός

θεματοφύλακας γι ’ ανίκητους ακρίτες

θα ανάψει της Τιμής τη θρυαλλίδα ;

Οργή λαού καίει ο βωμός … Αλί , αλί στους θύτες .

 

 

 

 
© Copyright 2011 - 2019 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου