Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 11 Νοέ 2011
ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ; Ο ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΚΑΡΚΑΜΠΟΥΚΑΣ !
Κλίκ για μεγέθυνση

 

 

Η Δημοκρατία τυφλωμένη και φιμωμένη.Ζωγραφιά μαθήτριας Ε' Δημοτικού από σχολείο της Ροδόπης. «Είναι μόλις 10 ετών και όμως κατάφερε να αποτυπώσει την έννοια της δημοκρατίας... αγγίζοντας το αίσθημα του μέσου πολίτη για όσα ζούμε σήμερα στην Ελληνική Δημοκρατία».

Η παιδική ματιά δεν ξεγελιέται εύκολα . Βλέπει τα μάτια τα εξόριστα της σακατεμένης Δημοκρατικής Πολιτείας μας . Αφουγκράζεται τις φιμωμένες βουβές κραυγές της οργής και της αγανάκτησης . Νοσταλγεί η παιδική μας αθωότητα την πατρώα κοιτίδα της πάλαι ποτέ Ελληνικής Αθηναϊκής Δημοκρατίας . Ο ολιγαρχικός Θουκυδίδης διαπνεόμενος από θαυμασμό προς την πατρίδα και προς την προσωπικότητα του πολιτικού του αντιπάλου Περικλή σκιαγραφεί το πορτρέτο του υποδειγματικού πολιτικού ηγέτη με τα εξής χαρακτηριστικά : Να ασκεί συνετή διοίκηση και να διαφυλάττει την πατρίδα μακριά από κλυδωνισμούς . Να τον διακρίνει διορατικότητα και να επιβάλλεται με το κύρος και την πνευματική του υπεροχή . Να είναι αδωροδόκητος . Να κυβερνά χωρίς καταναγκασμό το λαό και να τον εμπνέει ως καθοδηγητής και όχι ως δημαγωγός και λαϊκιστής . Πηγή της πολιτικής του η διαφάνεια , η οποία τον αναδεικνύει θαρραλέο διαλαλητή της αλήθειας ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους . Αποκαθιστά την ισορροπία με την επιβολή του μέτρου , τιθασεύει την αλαζονεία της έπαρσης και εμψυχώνει το καταπτοημένο ηθικό των πολιτών . Με αυτά τα γνωρίσματα το καράβι της Δημοκρατίας πλοηγείται από τον πιο άξιο πολίτη .

Τώρα , πώς γίνεται – και μάλλον ποιος ευθύνεται – όσοι μας κυβέρνησαν , μας κυβερνούν και κατά πως φαίνεται θα εξακολουθήσουν να μας κυβερνούν και στο δυσοίωνο μέλλον να μην διαθέτουν όχι το σύνολο των παραπάνω χαρακτηριστικών αλλά ούτε ένα και αυτό σε σμίκρυνση , καιρός είναι να μας απασχολήσει υπεύθυνα και σοβαρά , τώρα που οι καιροί ου μενετοί , καθώς το σαπιοκάραβο της Ελληνικής Δημοκρατίας έχει δέσει στο βυθό κι απάνω στο κατάρτι οι κάθε λογής καιροσκόποι εθνοσωτήρες αλυχτάνε στα μικρόφωνα κρύβοντας από την Κοκκινοσκουφίτσα Ελλαδίτσα τη λυκοπροβιά του ολέθρου κάτω από το νεορραμένο κυβερνητικό τους φράκο . Πώς τους αφήσαμε τόσα χρόνια – πανάθεμά μας – όλους αυτούς τους άχρηστους , με υποκοριστικό ανικανότητας -άκης , -μπούλης και -νανάκης , τους παπατζήδες με κληρονομικό … χάρισμα , τους αχαϊρευτους ελέω θεού τυραννίσκους , τους ανεπρόκοπους ελέω της δικής μας ψήφου – τρομάρα μας – ψευτοσωτήρες , πώς τους αφήσαμε τόσα χρόνια να μας πάνε στον πάτο τον έσχατο κι αυτού του παρακάτω ; Ήρθε ο καιρός που ξέρουμε πια ποιοι μας κυβερνούν . Τίποτε πλέον δεν δικαιολογεί το να κάνουμε πως δεν ξέρουμε . Τίποτε δεν δικαιολογεί να κρατάμε ακόμα σφαλιστά τα μάτια της ψυχής και να μην ανιχνεύουμε την αλήθεια . Τίποτε δεν δικαιολογεί να φράζουμε τη βροντερή μας λαλιά και να σκεπάζουμε με σιωπή την ηχώ του δίκιου . Εύστοχα , σθεναρά , ξάστερα αντήχησε ο αντίλαλος της αλήθειας για το ποιοι μας κυβερνούν από τη λαλιά της εκπαιδευτικού Νίνας Γεωργιάδου : « Απατεώνες του κοινού ποινικού δικαίου , υπάλληλοι των τοκογλύφων , ξεπουλητάδες , αγοραίοι πολιτικάντηδες , δοσίλογοι , μεταποιητές ιδεών , ελπίδων και αγώνων , κηφήνες , πλασιέ λεσχών , οίκων και άλλων συναφών επεξεργαστηρίων δουλείας , κουτοπόνηροι ψευδείς μεγαλοσυνδικαλισταράδες , καλοταϊσμένοι μεσάζοντες , μπουκωμένοι μικροδιανοητές , μισθωμένοι δημοσιογραφούντες , ντοπαρισμένοι μισθοφόροι , παλαμακιστές οπαδοί με το αζημίωτο , θρασίμια κουκουλοφόροι , κρανοφόροι σαδομαζοχιστές , μια μπάσταρδη γενιά φιδιού , εθνικοί σκουπιδιαραίοι , όπως τους ονόμαζς ο Ντίκενς ».

Κοινός παρονομαστής κάθε αναφοράς για εναλλακτική πρόταση αλλαγής πορείας κατάντησε να γίνει το μονότονο και βαρετό : Και ποιος καλύτερος θα βγει να μας κυβερνήσει ; Να φύγει ο –άκης για να’ρθει ο –νανάκης ; Κι απόκοντα έρχεται ως απάντηση το εξίσου μονότονο και βαρετό : Η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα . Ο κυρίαρχος λαός θα μιλήσει στις εκλογές … Για πότε , αυτόν τον κακόμοιρο λαό οι κομματικοί κερατάδες τον βαφτίζουν « κυρίαρχο » προκειμένου να απιστήσουν πάλι και πάλι στο άψυχο εκλογικό του σώμα , δεν μπορεί κανείς να το διανοηθεί . Δεν έχουν ούτε το θεό τους ούτε το λαό τους . Τι μέλλει , λοιπόν , γενέσθαι ; Όχι , όχι , δεν ισχύει εδώ το : κανένα στόμα δεν το’βρε και δεν το’πε ακόμα . Το είπαν και το λένε στόματα πολλά , όπου γελούν και κλαίνε , και βροντοφωνάζουν ΟΧΙ ! Μαζί με τον Μανώλη Γλέζο , μαζί με τον 15χρονο αντάρτη μαθητή , που παρελαύνοντας στητός με το αγέρωχο παράστημά του προεδρεύει μιας ολόκληρης νέας γενιάς , της γενιάς του μέλλοντος που θα γκρεμίσει νέες χούντες και σύγχρονες κατοχές με το στιβαρό χέρι της ψυχής , που μπορεί σήμερα να πήρε σχήμα μούντζας , αύριο , όμως , θα γίνει γροθιά και πυγμή και θα χτίσει τα εξεγερμένα Πολυτεχνεία που έρχονται .

Η νεανική φλόγα δεν τρομοκρατείται και δεν εκβιάζεται . Ανήμερα του ΟΧΙ είπε το μικρό της γενναίο ουστ , σύντομα θα εκφράσει και τη μεγάλη της ΑΡΝΗΣΗ . Το ΟΧΙ της ανατροπής και της ελπίδας . Την προέλαση της νιότης δεν την πτοούν ούτε εκβιαστικά τυχοδιωκτικά δημοψηφίσματα , ούτε τα στημένα σενάρια των ποικιλώνυμων εταιρειών επωνύμων εθνοσωτήρων . Η νεολαία δεν αναγνωρίζει –άκηδες και –νανάκηδες κυβερνήτες , ούτε Ράιχενμπαχ δυνάστες , ούτε γίδια κουρεμένα στο μαντρί της χρεοκοπίας . Και δεν αναγνωρίζει η νεολαία τα μαγειρεμένα – καλή ώρα – κυβερνητικά σκευάσματα εταιρειών « εθνικής ανάγκης » , πίτσες μπλε σπουδαρχίδη , πράσο τυχοδιώκτη , λάχανο κωλοτούμπα με επιδόρπιο τουλούμπα . Γιατί οι νέοι δεν σκιάζονται στα αδιέξοδα . Επελαύνουν στο στίβο της αξιοπρέπειας και προεδρεύουν της ίδιας της ζωής τους . Η χάρις του λαού φέγγει στο πρόσωπο της νιότης . Το όνομά της δεν το κληρονόμησε κούτσουρο από τζάκι , ωσάν τα κυβερνητικά φέουδα από παππού σε εγγονό και από θείο σε ανηψιό . Από τη ρίζα της πατρίδας της το βλάστησε το όνομά της και ας τη λεν τη ρίζα αυτή και καρκαμπούκα . Η νέα γενιά των Πολυτεχνείων του σήμερα έρχεται να κυβερνήσει τη μοίρα της και τη μοίρα της δόλιας μας πατρίδας . Ο Χαρίλαος Καρκαμπούκας , η χαρίλαος νιότη της οργής και της εξέγερσης στέκει μπροστά στο τείχος ντροπής των πολιτικών αδιεξόδων της πατρίδας μας Ελλάδας , στέκει σε εγρήγορση να κονταροχτυπηθεί έως ότου τα γκρεμίσει τα τείχη του πολιτικού μας αίσχους . Η χαρίλαος εγγονή της Διαλεκτικής του Αριστοτέλη και της Ελλάδας , της θειάκως Διαλεχτής η χαρίλαος και εκλεκτή προεδρεύουσα νιότη έρχεται . Ας της ανοίξουμε το δρόμο και ας σταθούμε παραστάτες δίπλα της , ανοίγοντας ορθάνοιχτα τα μάτια της Δημοκρατίας και απελευθερώνοντας βουβές κραυγές να ανεμίζουν στον αέρα και να μας επιτρέπουν να αναπνεύσουμε . Να αναπνεύσουμε , αδέλφια , λεύτερα και φτωχικά ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΟΥΜΕ .

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΜΠΟΥΡΑΣ

ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΛΚΡΑΤΑΣ

 

 
© Copyright 2011 - 2019 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου