Loading...

Κατηγορίες

Κυριακή 25 Σεπ 2011
Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΑΡΑΠΑΙΕΙ ; Η ΠΑΡΑ-ΕΞΟΥΣΙΑ ... ΠΑΡΑ-ΠΕΗ !...
Κλίκ για μεγέθυνση

10 Ιουνίου 2011 00:47

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΚΑΙ ΠΙΠΑ ΚΑΜΑΡΙΕΡΑΣ .

 

Του Παν Κουμπούρα φιλολόγου

 

Η εξουσία παράγεται από το ρήμα έξεστι , που σημαίνει επιτρέπεται ... Επιτρέπεται στην εξουσία να κάνει τα πάντα , χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν . Και - φυσικότατα - επιτρέπεται στην εξουσία ακόμη και να βιάζει καμαριέρες , όταν τις βρίσκει πρόχειρες και έχει σηκωμάρες ...

Έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν , λέγαν οι αείμνηστοι αρχαίοι . Και τώρα , οι Κλαζομένιοι κομισάριοι της παγκόσμιας εξουσίας ασχημονούν ξεδιάντροπα , εφ' όσον βρίσκουν ... κλασο - μέντες υποχείριους , πρόθυμους στο σκύψιμο και στου φαλλού το γλείψιμο . Έλα μου , όμως , που ακόμα και στην πανίσχυρη εξουσία τα σχέδια δεν της κάθονται πάντα , όπως τα γουστάρει . Έρχεται καιρός που της μένει το αγγούρι στο χέρι . Και τι αγγούρι ... Θανατηφόρο με κωλοβακτήριο , πιο θανατηφόρο κι απ' το κορμί της όμορφης καμαριέρας του Στρος Καν .

Σσσς ΜΗΝ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ , μας κογιονάρανε οι Ισπανοί , PIGS κι αυτοί , γουρούνια κι εμείς ... Κι εκεί που η καμαριέρα Ελλαδίτσα , σιωπηλή τον έτρωγε του ΔουΝουΤού τον άγγουρο , σε δόσεις ... 1η δόση , 2η , 3η και πιο βαθιά , στην 5η τώρα δόση ζορίστηκε φαίνεται πολύ και ξύπνησε ! ΑΚΟΜΗ ΚΙ Η ΚΑΜΑΡΙΕΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ . ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΜΑΡΙΕΡΑ ΚΑΝΕΝΟΣ . Με τέτοια και άλλα πολλά συνθήματα - μηνύματα γέμισαν οι πλατείες της Ελεύθερης Βουλής των Πολιτών . Η Εκκλησία του Δήμου , η Δημοκρατία , αρχίζουν σιγά - σιγά να ξαναβρίσκουν το βιασμένο τους νόημα . Μπορεί προς το παρόν ο επιθετικός προσδιορισμός ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ να φαντάζει κάπως αόριστος και ασαφής ιδεολογικά , σίγουρα , όμως , η δυναμική καθαρότητα αυτού του κινήματος θα μας οδηγήσει σύντομα στο να γίνουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ . Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται εις τον πατριωτισμό των Ελλήνων . Αυτή η ξεκάθαρη συνταγματική επιταγή του παλαιού 1 - 1 - 4 ξύπνησε τη βιασμένη καμαριέρα Ελλαδίτσα και γεμίζουν κάθε μέρα από ψυχές γρηγορούσες και από ζωντανά νεανικά όνειρα το Σύνταγμα και οι πλατείες της Δημοκρατίας Υπευθύνων Πολιτών .

Η καμαριέρα ξύπνησε κι αντιστάθηκε ! Τα δύσκολα , όμως , αρχίζουν από δω και πέρα . Απαιτείται ΑΓΡΥΠΝΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ως την τελική νίκη , που δεν είναι άλλη από την αποτίναξη του ζυγού των βιαστών της χώρας μας . Η εξουσία μπορεί να υποκρίνεται καμιά φορά την αδύναμη , ωστόσο ουδέποτε εύκολα παραπαίει . Δίνει μόνιμα και αυστηρά την εντολή της στον δήμιο ΠΑΡΑ - ΕΞΟΥΣΙΑ με το παράγγελμα : Όπλα , παρά πέη !... Γι αυτό ας μην μας ξεγελά το ολίγον και ελαφρώς πορνό σουρεαλιστικό έργο , που παίχτηκε στη χώρα της υποκρισίας , την Αμέρικα , με τον Στρος Καν . Οι χειροπέδες στα χέρια του βιαστή , δεν ήταν παρά στάχτη στα μάτια του δικού μας βιασμού . « Το θέαμα του δέσμιου με χειροπέδες υπόδικου «ισχυρού» άνδρα του ΔΝΤ, ανεξάρτητα από τις ενδεχόμενες πολιτικές προεκτάσεις, αναδεικνύει το μείζον ζήτημα της υποκρισίας των Ηνωμένων Πολιτειών ως προς τις ατομικές ελευθερίες . .... Καθίσταται, λοιπόν, φανερό με αφορμή την σύλληψη του Ντομινίκ Στρος-Καν ότι το ενδιαφέρον της εκάστοτε αμερικάνικης πολιτικής ηγεσίας για την προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου είναι μάλλον προσχηματικό ή πάντως επιλεκτικό. » σχολιάζει ο Κώστας Χρυσόγονος, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου. Αμερική , Αμερική , καλά μου το' παν μερικοί πως αναλύεις και το σπέρμα στο βρακί , της καμαριέρας που τη βίασ' ο Στρος Καν και τώρα ο έρμος σε παλάτι τρώει κι κλαν' . Η καμαριέρα Οφηλία δεν εχρώσταγ' οφειλή , γι αυτό κανέναν κερατά αφέντ' δεν βαν' . Της Ελλαδίτσας μοναχά αλί , αλί και τρισαλί , οπού οφείλ' της κεφαλής της το μαλλί και τη βιάζουν κάθε ώρα καν και καν .

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΜΑΡΙΕΡΑ ΚΑΝΕΝΟΣ . Η κοιμισμένη αγανάκτηση ξεχύθηκε στις πλατείες , στο Σύνταγμα , στη Βουλή της Δημοκρατίας Υπευθύνων Πολιτών . Το ποτάμι της αγανάκτησης δεν γυρίζει πίσω . Πλημμυρίζει το φρόνημα και τις καρδιές μας . Καθαρίζει την κόπρο του Αυγεία . Φέρνει την Απελευθέρωση από τους βιαστές μας . « ΤΟ ΧΡΕΟΣ » του Μίκη γίνεται σπίθα ηθικής , κάλεσμα καθήκοντος και πράξης ζωής , για να σβήσει το χρέος της ντροπής , το χρέος του κατάπτυστου βιασμού της ψυχής μας . Μας χρωστάν , δεν τους χρωστάμε . Δεν χρωστάω σε κανέναν νταβατζή , ντόπιο και ξένο . ΑΚΟΜΗ ΚΙ Η ΚΑΜΑΡΙΕΡΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΕ . Αντιστέκομαι κι εγώ , ο « αδύναμος » ηθικός Έλληνας και τραβάω την ανηφόρα μου , άνω θρώσκοντας ως άνθρωπος . Είμαστε εις το ΕΜΕΙΣ και είμαστε εις τον ΑΝΗΦΟΡΟ πια της βιασμένης μας αξιοπρέπειας . Αρκετά , τους συνηθίσαμε τόσα χρόνια τους εξουσιαστές βιαστές μας να μας πηγαίνουνε γαμιώντας στον κατήφορο , μέχρι που ... ξύσανε τον πάτο μας 5 δόσεις ... Φτάνει πια . Ανήφορος τώρα , άνω θρώσκοντες ως Άνθρωποι ! Μαζί με τον λόγο του ποιητή Γιάννη Βαρβέρη , που έφυγε απ' τη ζωή , όπως τόσοι καλοί και σοφοί αυτόν τον χρόνο , μονολογώ στην ανηφόρα μου :

« Κυρίες και κύριοι, σφίξαν οι ζέστες πάλι κι ανεβαίνω απ' το φωταγωγό. Επέζησα τόσο χειμώνα μες στους βόθρους σας τώρα χιμάω από σιφόνια χαραμάδες αστοκάριστες σε τάπερ παιδικές τροφές προμήθειες Τρίτου Παγκοσμίου χιμάω ω κατσαρίδες δίποδες, επέζησα λοιπόν γιατί καμιά σακούλα σκουπιδιών δεν κράτησε ποτέ σφικτά τα μυστικά της κι ανεβαίνω τώρα [...]

Ετοιμαστείτε , κύριοι και κυρίες Να με ψεκάσετε , πατήσετε και λιώσετε Γελοίοι κουφοί που δεν ακούτε

Στο ελάχιστο δικό μου κρατς Τα τρισεκατομμύρια τύμπανα της νίκης» . Απόσπασμα από το ποίημα «Μονόλογος στην ανηφόρα». Γιάννης Βαρβέρης (1955-2011)

Ανεβαίνουμε τώρα ... Οι τίμιοι ηθικοί λαϊκοί άνθρωποι , που μας περνάγανε μέχρι χθες για έρποντα έντομα οι αλαζόνες της εξουσίας και παραεξουσίας , ανεβαίνουμε ... Αντηχεί η κραυγή μας στις πλατείες και στο Σύνταγμα με τα τύμπανα της νίκης . ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ ! Όχι δίπλα μας - μαζί μας , οι γνωστοί αρουραίο της διπλανής μίζας ... Όχι δίπλα μας - μαζί μας , οι γνωστοί κλέφτες της διπλανής λαμογιάς ... Όχι δίπλα μας - μαζί μας , οι γνωστοί λαϊκιστές , τα γνωστά κομματόσκυλα , οι γνωστές αμαρτωλές φάτσες της διπλανής ρεμούλας ... Γνωριζόμαστε τώρα . Αναγνωρίζουμε καλά τον ένοχο ΕΝΑΝ προς ΕΝΑΝ , τον κοιτάμε ίσα στο πρόσωπο με το καθαρό φωτεινό μας βλέμμα και του αποδίδουμε τη νέμεση της δίκαιης αγανάκτησης . Κανένα άλλο ψέμα δεν χωρά και δεν επιτρέπεται να αμαυρώσει το λευκό κύμα της αγανάκτησης του λαού . Τα ψέματα τέλειωσαν . ΑΒΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ !

 

 
© Copyright 2011 - 2019 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου