Loading...

Κατηγορίες

Παρασκευή 11 Νοέ 2011

 

 

του Β. Αντωνίου

 

Οι κατώτερες τάξεις, ή ανώτερη, το κεφάλαιο και ή ηθική καταβαραθρώνονται μέσα στην «άβυσσο της ανθρώπινης καρδιάς» και το αποτέλεσμα αποτελεί τη «Στριντμπεργκική νιτρογλυκερίνη» για ανθρώπους όλων των τάξεων.

Το 1884,35 ετών, ο συγγραφέας Αύγουστος Στρίντμπεργκ συναντά στις όχθες της λίμνης της Γενεύης τούς εξόριστους Ρώσους επαναστάτες και επηρεάζεται βαθιά από τις ιδέες τους. Δηλώνει πώς είναι οπαδός του Ρουσσώ και οραματίζεται την κοινωνική αναγέννηση μέσα από την καταστροφή τού «συστήματος». Αισθάνεται όμως πολύ μικρή έλξη για τις θεωρίες του Μαρξ γιατί η βιομηχανική ανάπτυξη τον γεμίζει επιφυλάξεις. Τότε συντάσσει ένα πικρό ανατρεπτικό κείμενο τη «ΜΙΚΡΗ ΚΑΤΗΧΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΩΤΕΡΕΣ ΤΑΞΕΙΣ» πού περιέχεται στον δέκατο έκτο από τούς πενήντα τέσσερις τόμους των Απάντων του.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τι είναι ή κοινωνία;

Μια μορφή συμβίωσης πού η ανάπτυξή της σημαδεύεται από την επιθυμία τής ανώτερης τάξης να κρατά ύποδουλωμένες τις κατώτερες τάξεις. Τι είναι η αανώτερη τάξη; Παράσιτα, κυβερνώντες. Ποιες είναι οι κατώτερες τάξεις; Οι παραγωγοί οι καταδυναστευμένοι.

Ποια είναι τα μέσα πού χρησιμοποιεί η ανώτερη τάξη για να καταδυναστεύει τις κατώτερες τάξεις;

Το ψέμα, ο δόλος, ή δεισιδαιμονία, ο τακτικός στρατός και οι φυλακές.

Ποια είναι τα πέντε κύρια ψέματα της ανώτερης τάξης;

Θρησκεία, Πολιτική, Νόμοι, Επιστήμη, Τέχνη και Ηθική.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι είναι ή πολιτική;

Η τέχνη να κυβερνάς ή αλλιώς η τέχνη της ανώτερης τάξης να κρατά υποταγμένες τις κατώτερες τάξεις. Επίσης με πολιτική έννι συχνά έναν δόλιο τρόπο δράσης. Τι είναι η εξωτερική πολιτική; Η συνεργασία ανάμεσα στις άρχουσες των διαφόρων εθνών.

Τι είναι η εσωτερική πολιτική;

Το σύστημα της ανώτερης τάξης πού προστατεύει τα συμφέροντά της.

Τι είναι ηγέτης;

Ο εκπρόσωπος τής ανώτερης τάξης πού τηρεί τα συμφέροντά της.

Σε ποιες δυνάμεις στηρίζεται ο ηγέτης; Στο κεφάλαιο, στη δεισιδαιμονία, στη δί Ποια μέσα έχουν οι κατώτερες τάξεις για να υπερασπιστούν τα δικά τους συμφέροντα; Το δικαίωμα τής ψήφου, όπου αυτό υπάρχει. Δεν έχουν κανένα άλλο μέσο;

Την επανάσταση. Πότε είναι νόμιμη μια επανάσταση; Όταν έχει ήδησυμβεί. Πώς είναι δυνατόν αυτό;

Οι ίδιοι οι επαναστάτες θεσπίζουν έναν νικητή πού κηρύσσει νόμιμη την επανάσταση. Είναι καλό να γίνεται επανάσταση; Εξαρτάται από τις πιθανότητες επιτυχίας

ΝΟΜΟΙ

Τι είναι οι νόμοι;

Μια εφεύρεση της ανώτερης τάξης για να δυναστεύει τις κατώτερες τάξεις με «νόμιμα» σα.

Η ανώτερη τάξη συντάσσει τούς νόμους:

Φυσικά!

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα πού ζητά η ανώτερη τάξη από τις κατώτερες σε σχέση με τους νόμους;

Την τήρησή τους.

Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι να τηρούμε τούς νόμους;

Ναι, αν είναι ά να τηρούνται. Η Βουλή δεν είναι νομοθετικό σώμα; Ναι, καμιά φορά, αλλά η Βουλή δεν ταυτίζεται με τις κατώτερες τάξεις.

Γιατί οι αρχές έχουν εκδικητική μανία:

Γιατί εκδικούνται. Τι εκδικούνται;

Τις δίκαιες επιθέσεις των κατώτερων τάξεων ενάντια στην ανώτερη.

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι είναι οικονομία;

Είναι μια επιστήμη που έχει εφεύρει η ανώτερη τάξη για να οικειοποιηθεί τον καρπό της εργασίας των κατώτερων τάξεων.

Πώς ονομάζεται ο καρπός της εργασίας των κατώτερων τάξεων;

Κεφάλαιο.

Αλλά πώς είναι δυνατόν το κεφάλαιο να ελέγχει την εργασία;

Όταν ο κεφαλαιοκράτης παρακρατά τις οικονομίες των εργαζομένων, που αποτελούν το κεφάλαιο, τούς εμποδίζει να ελέγχουν αυτοί οι ίδιοι την έργασία τους.

Ποια μέσα έχουν οι εργαζόμενοι για να αντισταθούν στην καταπίεση τού κεφαλαίου;

Πολύ λίγα ως τα τώρα, αφού οι νόμιμες απεργίες καταστέλλονται με την παράνομη δύναμη των όπλων.

Αλλά κάποιο μέσο θα υπάρχει.

Ναι, είναι η απεργία, αλλά για να γίνει χρειάζονται κεφάλαια.

Γιατί αυξάνεται η τιμή ενός εμπορεύματος πού παρουσιάζει έλλειψη;

Γιατί ο έ εκμεταλλεύεται την ανάγκη των όμοίων του για να τούς λεηλατήσει.

Πώς ονομάζεται αυτό στην οικονομία της ανώτερης τάξης;

Ο νόμος τής προσφοράς και της ζήτησης.

 

Στο σταυροδρόμι της καθημερινότητας, εκεί που συναντάται η λογική της εξαθλίωσης και η επιλογή της ελευθερίας, οι άνθρωποι διαλέγουν προς τα που θα κινηθούν και με ποιους θα διατρέξουν τον έτσι και αλλιώς δύσκολο δρόμο.

 

Κυβέρνηση «Εθνικής σωτηρίας» με τη συγκατάθεση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ; Ειδικοί και απλοί πολίτες αποφαίνονται. Είναι Κυβέρνηση Συνταγματικής εκτροπής αυτή, εφόσον πάρει σοβαρές αποφάσεις... Δεν έχει καμία νομιμοποίηση υπογραφής της σύμβασης. Πόσο μάλλον για τα μέτρα που προβλέπει η δανειακή αυτή σύμβαση.

Επί πλέον ποια νομιμοποίηση θα έχει αυτή η κυβέρνηση να διαπραγματευτεί Ευρωπαϊκά κεκτημένα της χώρας μας και να ξεπουλάει περιουσιακά στοιχεία του τόπου μας που ανήκουν στις επόμενες γενιές;

Όπως είπε κι ο Σαμαράς είναι κυβέρνηση για να οδηγήσει τον τόπο σε εκλογές... Όχι για να δεσμεύσει το μέλλον του για τις επόμενες δεκαετίες, υπογράφοντας μια τόσο σοβαρή συνθήκη! Προφανώς ΠΑΣΟΚ και ΝΔ κοροϊδεύουν τον λαό. Κανένας εκβιασμός δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι ικανός για να νοθεύσει τη δημοκρατία. Ο λαός δεν θα το επιτρέψει. Έχει Συνταγματική υποχρέωση να μην το επιτρέψει, σύμφωνα με το τελευταίο άρθρο του Συντάγματός μας. Η επόμενη κυβέρνηση μόνο μπορεί να πάρει αυτήν την απόφαση. Σε συνδυασμό και με τους άλλους λαούς, πρέπει να αντιστρέψουμε τον εκβιασμό και να κάνουμε την ΕΕ και πολιτική ένωση, υπέρ όμως των λαών της, κι όχι των τραπεζών, που τόσο καιρό δανείζονταν από την ΕΚΤ με επιτόκιο 1% και δάνειζαν τα κράτη με 5%... Τότε δεν μοιράστηκαν τα κέρδη τους μαζί μας. Εμείς γιατί να τις στηρίξουμε τώρα, και μάλιστα σε βάρος ανέργων και φτωχών;! Στο κάτω-κάτω βασική αρχή της ελεύθερης αγοράς είναι η απουσία στήριξης των επιχειρήσεων από το κράτος! Όποιος μπορεί επιβιώνει, όποιος δεν μπορεί κλείνει...

- Ο αγώνας για την καθημερινή επιβίωση συγκρούεται με την λαιμαργία του κέρδους.

- Η αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων συγκρούεται με τον φιλοτομαρισμό.

- Η άρνηση της υποταγής συγκρούεται με την δουλικότητα.

Ο πόλεμος ενάντια στην κοινωνία έχει κηρυχτεί και μαίνεται αδυσώπητος. Εκατομμύρια άνθρωποι, σε όλο τον κόσμο, πετιούνται στους δρόμους χωρίς δουλειά και σπίτι. Εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά καταδικάζονται στον αναλφαβητισμό επειδή οι γονείς τους απλά δεν είναι πλούσιοι. Εκατομμύρια κινδυνεύουν να πεθάνουν επειδή η περίθαλψή τους δεν είναι «συμφέρουσα» για τους πολιτικούς και τους βιομήχανους.

Τώρα θα δούμε που θα κατέβει κι ο Ιταλικός λαός στο δρόμο. Γιατί νομίζεται βιάζονται να μας «τακτοποιήσουν»; Για να μην τους ξεφύγει η κατάσταση. Και θα βρεθεί όλος ο Ευρωπαϊκός Νότος να επαναστατεί ενάντια στο σύστημά τους. Αρκεί να γίνει η αρχή... Το σχέδιο είναι ένα. Να καταλάβουν οι λαοί την εξουσία της ΕΕ προς όφελός τους και να διώξουν τις μαριονέτες πολιτικούς τους... Κι αυτό δεν είναι κούφια λόγια. Γίνεται με πολύ απλό τρόπο. Με τις Ευρωεκλογές! Που είναι σημαντικότερες από τις Εθνικές. Γιατί είναι εκλογές για το ποιός θα είναι πλειοψηφία στο Ευροκοινοβούλιο, το οποίο νομοθετεί. Το κέντρο των αποφάσεων στην ΕΕ. Προσέξτε ποιούς στέλνετε εκεί!!! Τί μας είπαν; 'Αν δεν σας αρέσει να φύγετε;" Όχι "κύριοι" εσείς θα φύγετε από την Ευρώπη ΜΑΣ, που την καταντήσατε μοναρχία του τραπεζικού συστήματος που μας πίνει το αίμα και πνίγει τα ονειρά μας και τα όνειρα των παιδιών μας! Επόμενως "σωτήρας του έθνους" ο τραπεζίτης Λουκάς Παπαδήμος; Έλεος... Αν είστε τόσο δειλοί, ώστε να υπηρετήσετε έναν τόσο ιστορικό Λαό, αφήστε τουλάχιστον τον Λαό να πάρει τα πράγματα στα χέρια του μέσω εκλογών. Πολιτικά ανδρείκελα.

Τα αφεντικά βασίζουν την κυριαρχία τους στη βία, το ψέμα. Στηρίζονται, επίσης, και στην δουλικότητα ενός μέρους της κοινωνίας, που νομίζει ότι έχοντας το κεφάλι σκυμμένο θα μπορέσει να ξεφύγει από την συνολική δυστυχία και κακομοιριά και ετοιμάζουν τους νέους στρατούς από απεργοσπάστες, όπως έκαναν και στο παρελθόν. Όταν όμως εκατοντάδες χιλιάδες καταδικάζονται να μετατραπούν σε σκλάβους και άλλοι τόσοι οδηγούνται σε αργό θάνατο δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Ο φόβος ή "το έχω παιδιά να μεγαλώσω και χρέη να ξεπληρώσω" δεν δικαιολογεί την προδοσία κανενός.

 

 

 

 

 

 
© Copyright 2011 - 2022 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου