Loading...

Κατηγορίες

Σάββατο 24 Σεπ 2011

Ιούλιος 2011

Του Β. Αντωνίου

Μεγάλος αριθμός εφημερίδων και περιοδικών, και αρκετοί στρατευμένοι άμυαλοι… σε κρατικά και μεγάλα Αθηνο-κεντρικά ιδιωτικά ΜΜΕ δημοσιογράφοι των δυο μεγάλων κομμάτων και των «δορυφόρων» τους, που εναλλάσσονται στη συμπολίτευση και την αντιπολίτευση, πέτυχαν κάτι πού ομολογουμένως δύσκολα θα κατόρθωνε η κάθε κυβέρνηση από μόνη της χωρίς την πολύτιμη βοήθειά τους.

Να δημιουργηθεί από την μεταπολίτευση και εντεύθεν έντεχνα ή κατάλληλη σύγχυση, ώστε ο έξω κομματικός κι ανένταχτος νέος τού τόπου μας, να συγχέεται σκόπιμα με τούς αλήτες - περιθωριακούς, πού έχουν μόνο στόχο να καταστρέφουν, να θορυβούν και να προβάλλουν βέβαια τον άρρωστο εαυτό τους. Και αύτή ή σύγχυση ευνοεί:

Την κυβέρνηση — την κάθε κυβέρνηση - πού φοβάται αντιδράσεις από μη εντεταγμένους σε κομματικές αγέλες νέους - διότι βέβαια οι νέοι αυτοί δεν είναι δυνατόν να τιθασευτούν από τυχόν συμφωνίες ή επιτευχθέντες συμβιβασμούς επί ανωτάτου επιπέδου.

Ευνοεί τα διάσημα πλέον Μ.Α.Τ. και της μονάδες καταστολής , πού συλλαμβάνουν ή επιτίθενται βιαίως, με μεγαλύτερη ευκολία τον ανύποπτο νέο πού διαμαρτύρεται απ’ ό,τι τον ικανό σε άμυνα αλήτη- περιθωριακό πού διαφεύγει. Έτυχε στα τελευταία γεγονότα της πλατείας συντάγματος κατά την ψήφιση του «μεσοπρόθεσμου» να διαπιστώσουμε με τα ίδια μας τα μάτια (η εικόνα δεν προέρχονταν από δημοσιογράφο, αλλά από πολίτες που κατέγραψαν το συμβάν με το κινητό τους τηλέφωνο) με πόση ευκολία άλλά και μίσος δέρνεται απάνθρωπα και κακοποιείται ο κάθε ανύποπτος νέος από τις «δυνάμεις διώξεως τρομοκρατίας», ενώ την ίδια στιγμή αυτός πού ρίχνει πέτρες ή πού σπάζει τζάμια καταστημάτων, με το σιδηρολοστό στο χέρι να διαφεύγει επιδέξια και ανενόχλητα. Ύποπτα ανενόχλητα πολλές φορές και όχι μόνον αλλά διαφεύγοντας μέσα από τις δυνάμει καταστολής χωρίς αιδώ.

Ευνοεί τη μικρή νοημοσύνη και την εύκολη δουλοπρεπή συμπεριφορά των «αγανακτισμένων» πολιτών απέναντι στις εν στολή δυνάμεις εξουσίας. Γιατί έχουν μάθει οι άμοιροι, χρόνια τώρα, στην επιδεικτική δοκιμασία των οργάνων τάξεως, ευρισκόμενοι κάτω απ’ το αθεράπευτο σύμπλεγμα τού εμείς οι νόμιμοι! Σχεδόν μόνιμη ασθένεια των υπανάπτυκτων συμπατριωτών μας.

Ευνοεί, τέλος, τις κομματικές παρατάξεις πού με τη σκόπιμη αύτή σύγχυση εκδικούνται όσους νέους δεν δέχονται τον κομματικής σκοπιμότητας ευνουχισμό τους. Και είναι ενδεικτικό το πόσο, στο θέμα των «αναρχικών», συμφωνούν απόλυτα κνίτες, οννεδίτες και νεολαίοι τού ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γιατί και οι τρεις αυτές «νεολαίες» - κατ’ όνομα μόνον - έχουν ένα κοινό μυστικό πού τις ενώνει: τον οριστικό ευνουχισμό τους.

Να λοιπόν πώς κατασκευάζεται τα τελευταία χρόνια από το «λαό» για το «λαό» ή εικόνα τού αναρχικού, πού στην πραγματικότητα δεν είναι άλλη από την εικόνα τού ασυμβίβαστου και ζωντανού σύγχρονου νέου, ο οποίος εννοεί να διαφυλάξει το βασικό αγαθό τής νεότητάς του, πού είναι ή έρευνα, ή αναθεώρηση και η υπεράσπιση δικαιωμάτων μειοψηφιών. Και επιπλέον να μην αφήσει τη μετά μόρφωσή του από κυβέρνηση ή κόμματα σε καθοδηγούμενο αμνό τυποποιημένων ανησυχιών.

Διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε πώς στην Ελλάδα ανέκαθεν επιδιώκετο ο ευνουχισμός των νέων για να μπορούν οι υπόλοιποι συμβιβασμένοι - ο «λαός» να κοιμούνται ήσυχα!

Παλιά τούς λέγανε κομμουνιστές! Μέχρι πριν από λίγα χρόνια σε κοίταγε «βαθιά» ο ηλίθιος κρατικός εξεταστής κι έβγαζε το συμπέρασμα: Είσαι κομμουνιστής! Πού δεν σήμαινε κατ’ ανάγκην ότι είσαι εντεταγμένος στο κομμουνιστικό κόμμα. Απλώς πώς δεν είσαι μαζί μας, άρα... επικίνδυνος! Ακόμη δεν πρέπει να ξεχνάμε πώς είμαστε πατρίς πολλών άθλίων φράσεων - μαζί με τις σοφές των ολίγων σοφών. Όπως εκείνο το άλλο, κλασικά φασιστικό, το διάσημο «πάς μη Έλλην βάρβαρος». Στις τελευταίες ημέρες διαπιστώνουμε ότι, με την σοσιαλιστική προπαγάνδα της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου βρισκόμαστε σε μια νέα αλλαγή που άφορά την έννοια νέος. Από κομμουνιστής με την έννοια που ανέφερα πιο πάνω να μετατραπεί σε αναρχικός και αντιστρόφως!

Τουλάχιστον οι νέοι να μη γίνονται θύματα τέτοιων αλλαγών. Ή να προσέχουν τι ακριβώς περιέχουν. Σαν νέοι! Σαν αληθινοί σύγχρονοι νέοι! .

 

 
© Copyright 2011 - 2019 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου