Loading...

Κατηγορίες

Τετάρτη 09 Οκτ 2013
Υπανάπτυξη: Μεγάλα… λόγια,  αναντίστοιχα  έργων
Κλίκ για μεγέθυνση
Υπανάπτυξη: Μεγάλα… λόγια,  αναντίστοιχα  έργων

 

Του Β. Αντωνίου

 

Τα λόγια τα μεγάλα... της δημοτικής αρχής για τον Κεντρικό Συλλεκτήριο Αποχετευτικό Αγωγό, αποδείχθηκαν αναντίστοιχα των έργων πολύ γρήγορα και άρχισαν να προκαλούν τις διαμαρτυρίες του συνόλου σχεδόν των κατοίκων της Ανατ. Αιγιάλειας .

Αρκετά πια! Από το 1986 ως το 2013 , 27 ολόκληρα χρόνια με τις συνεχείς αστοχίες των Δήμαρχων, δεν έχει κατασκευαστεί γιά την Ανατολική Αιγιάλεια κανένα μεγάλο έργο , εκτός από έναν ασύδοτο κομματισμό κι έναν ανεξέλεγκτο ΧΥΤΑ!

Ελπίζουμε ότι στην επόμενη πιθανή τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην Δ.Ε. .Ακράτας που ανακοίνωσε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου , θα δοθούν από τη Δημοτική Αρχή, συγκεκριμένες , λεπτομερείς απαντήσεις και χρονοδιαγράμματα του έργου του Βιο.Κα., του Κε.Σ.Απ.Α., των Εσωτερικών Δικτύων Αποχέτευσης των οικισμών, και της Σύνδεσης των οικιών με την αποχέτευση. μέσω της ΔΕΥΑ Αιγίου.

Όπως είναι γνωστόν το έργο που αφορά τον Κεντρικό Συλλεκτήριο Αποχετευτικό Αγωγό από Ερινεό έως Αιγείρα, ξεκίνησε να κατασκευάζεται από το καλοκαίρι του 2013 στις υπόλοιπες περιοχές του δήμου και στις αρχές του Οκτώβρη 2013 στις εκβολές του Κράθη ποταμού με κατεύθυνση το εργοστάσιο του Βιο.Κα. Αιγίου. ΄Έφτασε η ώρα, που οι εξαγγελίες και οι υποσχέσεις της δημοτικής αρχής, τραγικά διαψεύδονται . Το τελευταίο αντλιοστάσιο του Κε.Σ.Απ.Α. (9ο Ανατολικά του Βιο.Κα.) κατασκευάζεται στον Κράθη ποταμό και όχι στην οδό Χελμού όπως διέδιδε η δημοτική αρχή, για λόγους ευνόητους ...

Εμφανής ο εκνευρισμός του Δημάρχου Αιγιάλειας, και των συνεργατών του, για την ενημέρωση της πορείας του έργου από την εφημερίδα «Στύξ», που προσπαθούν με ασάφειες , με γενικότητες να “σκεπάσουν” την αναβολή υλοποίησης , ενός από τα μεγάλα έργα της περιοχής που αποτελεί το διακαή πόθο και «όνειρο» δεκαετιών, των κατοίκων της Ανατολικής Αιγιάλειας. Η εφημερίδα «Στύξ» αποκάλυψε ότι ο Κεντρικός Συλλεκτήριος Αποχετευτικός Αγωγός βάσει του υπάρχοντος εργολαβικού, δεν φτάνει στην Αιγείρα. Επομένως το που και πότε θα κουμπώνουν τα εσωτερικά αποχετευτικά δίκτυα Αιγείρας και Κραθίου παραμένει άγνωστο κατά τη τελευταία δήλωση του δημάρχου . Αυτός ο εκνευρισμός του δημάρχου μετατράπηκε σε μια απαράδεκτη απαξιωτική και προσβλητική επίθεση στην εφημερίδα κατά τη διάρκεια της τακτικής συνεδρίασης του Δ.Σ. της 23ης Σεπτεμβρίου 2013.

Δεν υπήρξε ούτε η δημοκρατική ευθιξία από τη δημοτική αρχή του Στάθη Θεοδωρακόπουλου, για να έχει τη δυνατότητα ο παρευρισκόμενος εκδότης δημοσιογράφος της εφημερίδας «Στύξ» να απαντήσει στις προσβλητικές και απαξιωτικές εκφράσεις του δημάρχου, συναινούντων σιωπηλώς και των τριών επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Από το βήμα της εφημερίδας αναγκαζόμαστε να απαντήσουμε στην διπλή προσβλητική (διότι μια μέρα πριν, από τοπικό ραδιόφωνο εξαπέλυε μύδρους, παραλείποντας την ουσία και την αλήθειας, χωρίς αντίλογο ), απαξιωτική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά του δημάρχου, αντιδημάρχων και Δ. συμβούλων.

Παραθέτουμε τις θέσεις του Δημάρχου και της αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της τακτικής συνεδρίασης του Δ.Σ. στις 23 Σεπτεμβρίου.

Ενημέρωση του Δημάρχου στην συνεδρίαση του Δ.Σ. για τον Κεντρικό Συλλεκτήριο Αποχετευτικό Αγωγό

«Τελευταία όλοι γνωρίζουν, ότι πηγαίνει στην Ακράτα ο Κεντρικός Συλλεκτήριος Αποχετευτικός Αγωγός και στη συνέχεια δημοπρατούνται τα δίκτυα. Κάποιος ή κάποιοι από σκοπού χωρίς να το θεωρώ τυχαίο αυτό, αφού είναι σκόπιμο, γιατί επαναλαμβάνεται συνεχώς, διασπείρουν, ότι στην Ακράτα δεν θα πάει ο αγωγός. Πιστεύετε, ότι είμαστε τόσο ανεγκέφαλοι, να χρηματοδοτηθεί ένα έργο 85 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς να πάει ο αγωγός στην Ακράτα; Το λέει κάποιος τοπικός δημοσιογράφος και το γράφει η εφημερίδα «Στύξ» στην Ανατολική Αιγιάλεια. Εγκαλώντας τον δημοσιογράφο και εκδότη της Στυγός Β. Αντωνίου χωρίς να του δώσει το δικαίωμα απάντησης, ο δήμαρχος τον ερωτά: Είσαστε τεχνικός που γράφετε και αναφέρεστε στον Κεντρικό Συλλεκτήριο Αποχετευτικό Αγωγό; Ερωτώ δεν θα πάει στην Ακράτα ο αγωγός; Μπορεί να γίνει έργο 85 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς να συμπεριληφθεί η Αιγείρα; Η Αιγείρα δεν ήταν μέσα. Δεν την είχε βάλει ο Μυλωνάς (π. Δήμαρχος Δήμου Αιγείρας). Το Νοέμβριο του 2010 την έβαλα εγώ. Θα φτάσει ο αγωγός μέχρι την οδό Χελμού. Δεν μπορεί να πάει ο αγωγός στο τέλος της Αιγείρας. Θα βάλουμε και το Δερβένι μέσα;

Στην οδό Χελμού θα φτάσει ο κεντρικός αγωγός και εκεί θα καταλήξουν τα δίκτυα του Κραθίου και της Αιγείρας.

Για το θέμα των δικτύων έχω να πω, ότι θα γίνουν για όλο το Δήμο της Αιγιάλειας, όποτε γίνουν. Έχω να πω ότι ο Κεντρικός Συλλεκτήριος Αγωγός μέχρι τα τέλη Μαΐου θα είναι έτοιμος. Έχει σταλεί η μελέτη των αποχετευτικών δικτύων στο Υπουργείο για έγκριση και εντός ολίγου δημοπρατούνται τα εσωτερικά αποχετευτικά δίκτυα των παραλιακών οικισμών της Αιγιάλειας.»-

Συνεχίζοντας ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο τμήμα του Αιγίου( οδό Κορίνθου) που δεν έχει συνδεθεί στο ήδη υπάρχον Αποχετευτικό Δίκτυο του Αιγίου, καθώς και για την επίσπευση της σύνδεσης των Εσωτερικών Αποχετευτικών Δικτύων Τεμένης, Βαλιμητίκων, Διγελιωτίκων, επισημαίνοντας:

«Από στιγμή σε στιγμή περιμένουμε να ενταχθούν πρώτα τα Εσωτερικά Αποχετευτικά Δίκτυα Τεμένης, Βαλιμητίκων, Διγελιωτίκων, πριν από την κατασκευή των δικτύων. Μας ζήτησε το Υπουργείο τον Αύγουστο να στείλουμε ένα ολοκληρωμένο έργο που θα μπορούσε να δημοπρατηθεί άμεσα. Στείλαμε μόνο γι’ αυτά και για την περιοχή στην οδό Κορίνθου του Αιγίου. Αυτά εάν ενταχθούν πάραυτα, μπορεί να δημοπρατηθούν γιατί υπάρχουν και τεύχη δημοπράτησης έτοιμα, καινούργια. Ο αγωγός όταν φτάσει στο Αίγιο αυτά θα συνδεθούν στον κεντρικό Συλλεκτήριο αγωγό.»

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δ. Καλογερόπουλος αναφερόμενος στη ενημέρωση του δημάρχου για τα έργα του Βιο.Κα. επισημαίνει μεταξύ άλλων:

«Εδώ βλέπω κάτι που αντιβαίνει στις συνήθειες και στον κανόνα και φοβάμαι πολύ και ενέχεται πολύ σοβαρός κίνδυνος στο τέλος με μεγάλη πιθανότητα ο εργολάβος, λόγω αναμόρφωσης του έργου από τις επιμετρήσεις, να ζητήσει περισσότερη πίστωση για τη σύνδεση των επιπλέον δικτύων. Οι μελλοντικοί δημοτικοί άρχοντες μετά από τρία χρόνια, δε θα βρεθούν σε δύσκολή θέση; Που θα βρουν τα χρήματα που θα θέλει ο εργολάβος; Ή δεν θα γίνει ποτέ τη σύνδεση; Αυτά είναι τα μεγάλα ερωτηματικά. Θέλω να το δει η δημοτική αρχή. Φοβάμαι ότι αυτοί που εκτελούν το έργο θα ζητήσουν αναμόρφωση και των επιμετρήσεων και των τιμών. Για να το αποφύγουμε αυτό, θα ήθελα σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο, να έχουμε μια ενημέρωση πως διαχειρίζεστε την σύνδεση των δικτύων με τον υποδοχέα».

Απαντώντας ο Δήμαρχος στα ερωτήματα του κ. Καλογερόπουλου διευκρίνισε : «Εγώ δεν μπορώ να πάω στον εργολάβο και να πω, επειδή μπορεί να ζητήσει στο τέλος και επειδή μπορεί να σκεφτεί να κάνει οτιδήποτε θέλει, ότι πρέπει να ξεκινήσει το έργο από μέσα προς τα έξω ή αντιστρόφως. Μπορεί εγώ να υποδείξω τεχνικά, με μια μελέτη πληρωμένη;».

Η απάντηση της εφημερίδας στο Δήμαρχο και συνεργάτες του

Κύριε δήμαρχε, κύριοι συνεργάτες του δημάρχου

Ψευδώς μας καταλογίζετε ότι επαναλαμβάνει η «Σ» σκοπίμως και διασπείρει ότι ο αγωγός δεν θα πάει στην Ακράτα.

Σας υπενθυμίζουμε ότι σε όλα τα τελευταία φύλλα της εφημερίδας «Στύξ» τα οποία τα έχετε διαβάσει και πολλές φορές μάλιστα ότι, προβάλλαμε και συνεχίζουμε να προβάλλουμε με θετικό τρόπο, το μεγάλο έργο του Βιο.Κα. όπως κάνουμε τα τελευταία 15 χρόνια ανελλιπώς. Οι τελευταίοι τέσσερις ς πρωτοσέλιδοι τίτλοι των φύλλων της «Σ» έχουν ως ακολούθως:

ΜΑΪΟΣ 2013: Έργο 30,7 εκατομ. Ευρώ του ΕΠΠΕΡΑΑ – ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΓΙΑ Κεντρικό Αποχετευτικό Αγωγό ΑΠΟ ΑΙΓΕΙΡΑ ΕΩΣ ΕΡΙΝΕΟ – Κατασκευάζονται μαζί με τον Κεντρικό αποχετευτικό Αγωγό Αιγείρας Ερινεού σε πρώτη φάση και τα εσωτερικά δίκτυα Συλιβαινιωτίκων και Ροδοδάφνης,

ΙΟΥΛΙΟΣ 2013: Άρχισε το μεγαλύτερο έργο της Αιγιάλειας

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2013: Έργο πνοής ο Βιο.Κα. και ο Κεντρικός Αποχετευτικός Αγωγός Αιγιάλειας

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2013: Χωρίς Κεντρικό Συλλεκτήριο Αποχετευτικό Αγωγό η Αιγείρα και το Κράθιο – Πολλά τα ερωτηματικά για το έργο των έξι π. Δήμων που έγινε έργο των πέντε π. δήμων!

Που βλέπετε τα κύριοι την αντίθεσή μας στο έργο; Μήπως κύριες δήμαρχε κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια;

Κύριε δήμαρχε, κύριοι συνεργάτες του δημάρχου

Διερωτάστε και απαντάτε: «Ότι δεν μπορεί να γίνει έργο 85 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς να συμπεριληφθεί η Αιγείρα».

Ισχυρίζεστε ότι η Αιγείρα δεν ήταν μέσα στον αρχικό σχεδιασμό του Βιο.Κα., διότι δεν την είχε βάλει ο Μυλωνάς (π. Δήμαρχος Δήμου Αιγείρας). Είπε ο δήμαρχος στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. ότι το Νοέμβριο του 2010 την έβαλε αυτός.

Σας υπενθυμίζουμε, κύριοι ότι το 2004 ανατέθηκε μελέτη σε γραφείο με πολύ υψηλό κόστος και στις 10 Απριλίου του 2006 συνεδρίασε το Περιφερειακό συμβούλιο στις 12 :00 π.μ. στο Ξενοδοχείο Patra Palace υπό την προεδρία του Γ.Γ κ. Π. Καββαδά και ενέκρινε ομόφωνα τη ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΕΡΙΝΕΟΥ ΕΩΣ ΔΗΜΟ ΑΙΓΕΙΡΑΣ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ Ε.Ε.Λ.ΑΙΓΙΟΥ.

Την μελέτη την υπέβαλαν ο π. Δήμαρχος Αιγίου Γ. Περπής και οι υπόλοιποι πέντε δήμοι της Αιγιάλειας μεταξύ των οποίων οι π. δήμαρχοι ανατολικής Αιγιάλειας, Δ. Μυλωνάς, Π. Μελής, Γ. Μακρής, και οι π. δήμαρχοι Συμπολιτείας και Ερινεού, οι οποίοι παραβρέθηκαν στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Κύριε δήμαρχε, κύριοι συνεργάτες του δημάρχου

Ψεύδεστε και παραπληροφορείτε το δημοτικό Συμβούλιο που δεν έτυχε να διαβάσει το δημοσίευμα της εφημερίδας “Στύξ”, και στους ακροατές τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού, ότι δεν πάει ο αγωγός στην Ακράτα. Αυτό γράφει η “Σ” , κύριοι ;

Με ποια στοιχεία τεκμηριώσατε το ότι ο Κεντρικός Συλλεκτήριος Αποχετευτικός Αγωγός φτάνει στην οδό Χελμού;

Γνωρίζετε ότι το τελευταίο αντλιοστάσιο(9ο ) του Κε.Σ.Απ.Α. βρίσκεται στην ανατολική παράπλευρη οδό στην εκβολή του Κράθη ποταμού και ανήκει στην Τ.Κ. Συλιβαινιωτίκων;

Γνωρίζετε ότι η οδός Χελμού είναι ο κεντρικός δρόμος που χωρίζει τις Τ.Κ Συλιβαινιωτίκων και Κραθίου και ότι δεν προβλέπεται Αντλιοστάσιο του Κεντρικού Συλλεκτήριου Αποχετευτικού Αγωγού στην οδό Χελμού;

Σας απαντώ κύριε Δήμαρχε. Δεν είμαι τεχνικός, όπως ειρωνικά και απαξιωτικά μου φερθήκατε. Δεν θα στερήσετε όμως το δικαίωμα του «ελέγχου» από την εφημερίδα «Στύξ», για τα δημόσια έργα που πληρώνει και φορολογείται ο δημότης.

Η εφημερίδα «Στύξ» πληροφορεί τους πολίτες ότι άρχισε ήδη να κατασκευάζεται το αντλιοστάσιο και ο αγωγός στον παράλληλο δρόμο δίπλα στον Κράθη ποταμό με κατεύθυνση την Παλαιά εθνική οδό και από εκεί με κατεύθυνση για το εργοστάσιο του Βιο.Κα. Αιγίου.

Όσο για ένα επιπλέον αντλιοστάσιο (χωρίς μελέτη) που θα κατασκευαστεί , όπως δηλώνουν δημοτικοί σύμβουλοι του δημάρχου, στην οδό Χελμού και συγκεκριμένα στην «Βεγγέρα» όπως εγγυηθήκατε κύριε δήμαρχε εσείς και οι συνεργάτες σας στο λαό της ανατολικής Αιγιάλειας, είναι ένα έργο επικοινωνιακής προεκλογικής έμπνευσης. Σε τι σου έχουμε φταίξει Δήμαρχε και θέλεις να «αφανίσεις» την Ανατολική Αιγιάλεια; -

 

 

 
© Copyright 2011 - 2019 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου