Loading...

Κατηγορίες

Πέμπτη 12 Φεβ 2015

 

 

Σάρρωσε… εκλογικά ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α τους εκπροσώπους της ολιγαρχίας

 

 

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗ νίκη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α με 36,34% στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015. Ο νεώτερος Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α (149 βουλευτές) – Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου (4,75% και 13 βουλευτές) παίρνει το τιμόνι και οδηγεί την Ελλάδα στην πιο δύσκολη πορεία της σύγχρονης εποχής, κόντρα στην φιλελεύθερη παραπαίουσα Ευρωπαϊκή ολιγαρχία.

«Οι πολίτες γέμισαν αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση ανεξάρτητα με το τι ψήφισαν. Γιατί επέστρεψε η δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε. Δεν κυριαρχεί η ανασφάλεια. Κυριαρχεί η βεβαιότητα ότι η νέα κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί σκληρά για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, στέλνοντας μήνυμα στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας ότι θα τιμήσει τη συμφωνία με τον λαό δηλώνοντας ότι «θα πρωτοτυπήσουμε και θα εφαρμόσουμε αυτά για τα οποία μας ψήφισε ο ελληνικός λαός».

Τόνισε ότι «έχουμε επεξεργασμένο πρόγραμμα και όραμα για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου και την έξοδο της χώρας από την κρίση». Ο Αλέξης Τσίπρας, υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί σκληρά και θα βάλει οριστικό τέλος στην τρόικα και τις πολιτικές της».

Την άποψη ότι «δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές στην Ευρωπαϊκή Ένωση» και μίλησε για ένα «νέο κοινωνικό συμβόλαιο στο κοινό ευρωπαϊκό σπίτι» επανέλαβε ο πρωθυπουργός.

«Δεν είναι απειλή είναι η ελπίδα για τις μεγάλες και αναγκαίες αλλαγές που πρέπει να συντελεστούν στην Ευρώπη, που είτε θα είναι δημοκρατική, είτε θα δυσκολευτεί να συνεχίσει να υπάρχει» τόνισε ο κ. Τσίπρας διαβεβαιώνοντας πως η ελληνική κυβέρνηση δεν απειλεί καμία ισορροπία στην Ευρώπη.

Η λιτότητα δεν αποτελεί κανόνα της Ευρώπης, δεν αποτελεί ιδρυτική συνθήκη της Ε.Ε. τόνισε ο Αλ. Τσίπρας και συμπλήρωσε: «Θα σεβαστούμε τους κανόνες, απαιτούμε όμως και από τους εταίρους μας να σεβαστούν τη λαϊκή κυριαρχία».

«Μπορούμε να δεσμευτούμε στον ελληνικό λαό ότι θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να γυρίσει ο τόπος σελίδα, εγγυόμαστε ότι θα μπει φρένο στις θυσίες χωρίς αποτέλεσμα που έκαναν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, αλλά ταυτόχρονα εγγυόμαστε διεκδίκηση με ασφάλεια στην Ευρώπη, εγγυόμαστε τις καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες που είναι απολύτως εξασφαλισμένες» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

«Να αποκαταστήσουμε τις αδικίες να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας. Άμεσα θα κινηθούμε να τελειώνουμε με το καθεστώς της διαφθοράς και της ατιμωρησίας, της φοροδιαφυγής» τόνισε ο Πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας ότι «χρόνο χρειαζόμαστε όλοι, όποιος δεν το αντιλαμβάνεται αυτό δεν προφέρει καμία υπηρεσία στο κοινό μας μέλλον».

Οι εκλογές τελείωσαν και προέκυψε μία κυβέρνηση που θέλει να εκπροσωπήσει τις ανάγκες μας κόντρα στα συμφέροντα της ολιγαρχίας στην Ευρώπη που προσπαθεί να εκβιάσει και να φοβίσει τον ελληνικό λαό.Να μην τους κάνουμε τη χάρη! Να πάρουμε την σκυτάλη και να σηκώσουμε το γάντι! Ήρθε η ώρα να πάρει και ο λαός την υπόθεση της ανατροπής στις πλάτες του.

Να υψώσουν οι έλληνες το ανάστημά τους και να στείλουν το παλλαϊκό μήνυμα ενάντια στη λιτότητα και τα μνημόνια, υπέρ της δημοκρατίας και της προκοπής. Δεν θα ενδώσουμε στους εκβιασμούς της ΤΡΟΙΚΑ και των υποστηρικτών τους στην Ελλάδα, ολιγαρχία, καναλάρχες.

Ήρθε η ώρα να φοβηθούν αυτοί και να ακούσουν δυνατά τη φωνή του χειμαζόμενου Έλληνα που επιλέγει την αξιοπρέπεια και ζητά γι’ αυτόν και τους λαούς όλης της Ευρώπης μια μεγάλη ανάσα αλλαγής. Καλούνται όλοι οι λαοί της Ευρώπης να δείξουν έμπρακτα την υποστήριξή τους στον αγώνα του ελληνικού λαού και της ελληνικής κυβέρνησης για μια Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης.

 

 
© Copyright 2011 - 2019 Στύξ - Ανεξάρτητη Πολιτισμική και Πολιτική Εφημερίδα της Βόρειας Πελοποννήσου